• Hierbij de wedstrijdverslagen van de eerste wedstrijden van 2019/2020.

Odin 8 - Delta Sports '95 FC 9: 3 - 3

31 augustus 2019. De dag waarop de Koperen Ploert de burgers van het Koninkrijk der Nederlanden nog een keer wilde laten genieten van zijn krachtige UV-straling. En dat lukte. De zweetdruppels vloeiden rijkelijk op de velden (en terrassen) van Zoudenbalch en menigeen kwam de middag door zonder bovenkleding. Helaas betrof dit wel voornamelijk de mannelijke aanwezigen. Jammer weer.
    Het was tevens de dag dat de Goden van het achtste begonnen aan een nieuwe campagne. Een campagne die moet leiden naar het felbegeerde kampioenschap. Al twee seizoenen is deze hechte groep onder leiding van Meestertacticus Roel, alias ‘de Witte Bazoer’, aan het bouwen aan een (bijna) onoverwinnelijk strijdplan. Een strijdplan waarin het ‘Vollgasfussbal’ van Jürgen Klopp en het Tiki-Taka van Barcelona worden gecombineerd tot een bij vlagen oogstrelend schouwspel.
    Deze nieuwe campagne begon met een bekerwedstrijd tegen het Houtense Delta Sports. Waar velen de beker zien als extraatje of gratis oefenpotjes, wordt dit door het achtste benaderd met een mentaliteit waar menig professional nog een puntje aan kan zuigen. De beker is immers nog altijd de kortste route naar Europa.
    De wedstrijd werd dan ook furieus begonnen. Odin was de eerste 10 minuten heer en meester op het veld. Dit veld was overigens zo stroef als.. De sterke openingsfase leidde uiteindelijk ook tot een verdiende 1-0 voorsprong. Een afvallende bal kwam voor de voeten van Mischa en twijfelde vervolgens geen moment en haalde doeltreffend uit.
    Helaas kwam na dit doelpunt de klad er een beetje in bij Odin. Het warme weer en de hier en daar aanwezige overtollige vakantiekilo’s hadden hun weerslag op het spel van Odin. Dit leidde tot onzorgvuldigheden en als gevolg hiervan kwam Delta beter en beter in de wedstrijd. Dit geklungel werd uiteindelijk afgestraft: 1-1. Normaliter zou dit een wake-up call moeten zijn voor Odin, maar niets was minder waar. Odin bleef slordig en te zwak in de duels en kort na de gelijkmaker stond ook de 1-2 op het bord. Tijd voor de rust.
    Tijdens deze rust, waarin Bosma zijn goddelijke lichaam nog maar eens goed insmeerde met zonnebrand, werd geconcludeerd dat Odin de tussenstand aan zichzelf te danken had. Delta kon er niets van, maar Odin bakte er tijdens de 1e helft niet veel meer van. Genoeg om te verbeteren dus in de 2e helft en Odin ging deze 2e helft dan ook in met de gedachten dat deze tussenstand nog zeker om te draaien was. Helaas had Boggel andere plannen, want nog geen vijf minuten na rust kreeg Delta een penalty. De VAR had hier absoluut niet misstaan, want of dit ook echt een penalty was? Uw schrijver weet het antwoord hier wel op. Enfin, 1-3.
    Alsof de biologische wekker in de Goden na dit doelpunt wel af ging, draaide het spelbeeld ineens 180° om. Het was niet meer Delta, maar Odin dat het spel dicteerde. Er werd weer met passie gevoetbald en Delta werd flink onder druk gezet. Zo veel druk, dat de keeper van Delta een op het oog simpele terugspeelbal niet onder controle kreeg en deze pardoes het doel in rolde. Weliswaar een cadeautje, maar niet minder gewenst met nog zeker 20 minuten op de klok. Odin hervond de krachten, terwijl deze bij Delta leken weg te vloeien als water uit een badkuip. Het was vervolgens een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou binnenvallen. En dit gebeurde ook; de nestor van het team; de Zwarte Raaf, kreeg de bal goed ingespeeld, liep de laatste verdediger van Delta op wilskracht voorbij, omspeelde ook nog eens de keeper en schoot vervolgens onberispelijk raak. 3-3.
    Ook na de gelijkmaker had Odin het betere van het spel en had het zelfs nog 4-3 kunnen worden, maar helaas was dit uiteindelijk toch net iets te veel gevraagd. Al met al een resultaat met dubbele gevoelens. Vooraf is 3-3 geen resultaat waar men op hoopte, achteraf stemt het tevreden dat Odin terug is gekomen van een 1-3 achterstand. Volgende week wacht VSC. Een nieuwe kans op bekersucces. Een nieuwe kans om de grote klasse te etaleren.

Odin 9 - Sterrenwijk 3: 2 - 5

Odin VR2 - Voorwaarts VR2: 3 - 3