• Odysseus '91 8 - Odin 8 (5-3) - Zaterdagmiddag uit

Het schorem van Odin. Uit tegen odysseus. Deze keer niet op kunstgras, zonder de schoenen van Fonville. Een met suiker gevulde versnapering ontbrak ook. Er miste iets in de sfeer. Het weer was goed, vochtig maar toch lekker. Dit vat ook de avond van de meeste gala gangers samen, de vangst was goed, de vrouwtjes gewillig.
    De wedstrijd begon sterk, ondanks een ietwat rommelige warming up. Al snel lag het schorem 0-1 voor. Zou M. van der Bas het ook vandaag waar maken?  Het spel van odin begon gemoed willig, maar ging niet vanzelf. Duels met halve inzet. Sterk spel van de tegenstanders. Er vielen goals tegen, Odin kakte in.
    Natuurgras vraagt om lange ballen, tikken gaat niet. Rust bewaren was ook niet haalbaar. Pogingen zijn gewaagd, fouten gemaakt. De verdediging van odin eruit gelopen door de snelle spitsen van de tegenstander. Erik gepasseerd in 1 tegen 1 duels. Hopeloze gezichten. Thee in de rust. Een glimlach, een plaspauze, zou het in de 2e helft goed komen?
    2e helft breekt aan, odin staat 3-1 achter. Al veel te snel valt de 4-1. De duels worden nog zwakker, tikken is moeilijk. Bosma telt 7 passes voor odin als record,met een gemiddelde van 2,732. Meer lange ballen verloren, duels bij lange bal van de tegenstander verloren. Boze gezichten. Teruggevochten, toch 4-2 gemaakt. Weer een glimlach, nog 30 min te gaan. Kon het dan toch? Maar het schorem was moe. Er miste iets, de vlam flikkerde nog. Chris scoorde een penalty, maar het was al 5-3.
    Het schorem baalde, het kon beter. De underdog positie is bereikt, maar is het lek echt boven? Mag het k woord ooit nog gebruikt worden. Krijgt VSC er van langs? Gaat de give en go meer gebruikt worden? Wordt de conditie en mandekking beter? Krijgen we ooit 4-3-3? Betaald Mark onze studieschuld nog terug? Kun je bitterballen uit de airfryer serveren op een feestje? (hangt blijkbaar af of de bierflesjes al dan niet een draaidop hebben, er moet immers balans zijn).
    We hebben geleerd. We hebben gezeurd. Lag het misschien toch aan onszelf? Moeten we vaker komen trainen? Één ding is zeker, het schorem heeft geen perfecte start dit jaar. De helft van de wedstrijden hebben we nog voor de boeg. Er kan plezier gemaakt worden. Er kan worden gelachen. Iets met zon in je hart en de lach van een kind.
    Odin is onzeker en licht ontmoedigd, er komt een nieuw kalenderjaar aan. Kampioen zit er misschien niet meer in. Het spel wordt wel beter, de 3e helft wordt nog gevierd. Er is hoop. En waar een wil is is een weg.

Odin 3 - VSC 3  (5-1) - Speciaal voor Sinterklaas

Vandaag is het eindelijk zover, mijn eerste verkiezing als wedstrijdbal ooit

Word je na 10 minuten opeens aan de kant gegooid

Maar toen de andere ballen ook niet aan de eisen van keeper voldeden werd toch weer voor mij besloten