• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Groots feest thuis want zowel Odin 1, Odin 3 en Odin 8 wisten dik te winnen. Odin 8 zelfs met 11-0! Uit ging het Odin wat moeizamer af Odin 2 moest maar liefst 8 tegendoelpunten verwerken, en ook Odin 5, Odin 6 en Odin VR2 gingen onderuit. Odin 4 en Odin 7 wonnen wel. Odin VR1 was voor de verandering maar weer eens vrij.

  Odin 8 heeft goede zaken gedaan in het topscorersklassement; Tim wist maar liefst 4 keer het net te vinden en komt daarom binnen op plek 2. Paulina wist 1 keer te scoren dit weekend en is daarmee op gelijke hoogte gekomen van Jasper.

  Kiekje van de week komt van Odin 3 en Odin 4 die Odin representeerden in een nieuwe tv-show 'Oh, wat een jaar'. Odin 4 pakte het wat beter aan dan Odin 3 en wist zo waar met prijzengeld Baarn te verlaten. Uiteraard is er direct de belofte gedaan van dit enorme bedrag een rondje te doen aankomende zaterdag!

  Odin 1 – VIOD 1: 6-2. ‘Odin All-star team verpulvert Culemborg 26’

  Eindelijk stond er eens een serieuze wedstrijd op het programma; de topper tussen geel en roze, jong en oud, oftewel de gamende Culemborg-clan tegen de rest.

  Culemborg 26 begon nog voortvarend aan het duel door vroeg in de wedstrijd de 1-0 aan te tekenen. Het All-star team besloot hierop René in de ploeg te brengen en dit betekende meteen de ommekeer in de wedstrijd. René nam zijn team bij de hand en blonk uit met zijn schitterde steekpasses, kalmte aan de bal en perfecte spelinzicht. Het All-star team nam controle over de wedstrijd en boog de achterstand snel om in een voorsprong. Wat er daarna gebeurde zal vast en zeker veel spelers een goede kater hebben bezorgd, nog erger dan die van Tante Loes. De ene na de andere All-star kon zo door de verdediging heenlopen en de doelpunten vielen sneller dan dat DJ Tom een nieuw nummer kan opzetten. Hierdoor liep roze al snel uit naar een comfortabele 6-1 voorsprong

  Zelfs Luuk, afgelopen zaterdag nog uitblinker met 2 goals, kon het tij niet keren en liep weer op zijn dooie akkertje over het trainingsveld. Nadat Thomas weer eens een paar keer had gezegd dat ze nou eens echt hun best moesten gaan doen, Koen een paar ballen in het vangnet trapte, Achie zijn imitatie van een draaimolen weer eens live opvoerde en Mattie zijn schaatsen van afgelopen zaterdag weer had aangetrokken kon het All-star team zelfs uitlopen naar een beschamende 11-1 overwining. Pardon?! Ja, 11-1.

  En dit terwijl het oefenpotje tegen VIOD afgelopen zaterdag nog met 6-2 gewonnen ging. En waar de geelhemden zaterdag nog 5 van de 6 doelpunten voor hun rekening namen, was nu niets meer van die gedrevenheid te zien. Een verslaggever ter plaatse zag daar Thomas nog het eerste officiële velddoelpunt van Odin maken. Na een goede voorzet van Koen aan linkerkant stond hij op de goede plek om zo van een centimeter of 40 de 1-0 binnen te schieten. Niet dat Odin deze voorsprong lang kon vasthouden, omdat na een ongelukkig moment in het zestienmetergebied van Odin de bal zo voor de voeten van een VIOD-speler rolde en de 1-1 op scorebord stond. Ongelukkige in deze was Mattie, die bij het uitzoeken van zijn schoeisel ook al niet het geluk aan zijn zijde had. Hij had namelijk schaatsen aan zijn voeten gebonden en dat scheen bij nader inzien toch niet goed uit te pakken.

  Na rust werd hij vervangen door naamgenoot Tinus die het moment meteen aangreep om zijn eerste gele prent te pakken. Zoals een echte speler van Odin betaamt stond hij nog geen minuut in het veld toen zijn naam in het boekje van de scheidsrechter terechtkwam. Althans, dit leek maar zo. Stiekem was het namelijk Johan die de overtreding beging. In diezelfde minuut werd geklungel in de verdediging van VIOD voor de tweede keer die middag genadeloos afgestraft door Luuk, die met zijn eerste basisplaats van het seizoen meteen zijn visitekaartje afgaf. Bas O., niet geheel fit bevonden door de medische staf van Odin, kon het niet verkroppen dat er iemand anders in de spits stond (en scoorde) en kon het dus niet laten om ook even twee doelpuntjes mee te pikken. Tweemaal aangegeven door de eveneens ingevallen Tibor. Tussendoor had VIOD ook nog een doelpuntje gemaakt en even aangedrongen op de gelijkmaker, maar dat werd 15 minuten voor tijd (net zoals Bas) met de grond gelijk gemaakt. Omdat dit in het strafschopgebied gebeurde betekende dit dat Odin voor de derde wedstrijd op rij een penalty toebedeeld kreeg, ditmaal binnengeschoten door Jules. Uiteindelijk stond er afgelopen zaterdag dus een 6-2 overwinning op het scorebord en wint Odin weer eens een competitiewedstrijd. Pardon?! Ja, Odin 1 wint weer eens.

  Maarssen 2 – Odin 2: 8-0

  Odin 3 – VSC 8: 5-0.

  Het was weer een prachtige zaterdag naast de galgenwaard. Dit niet op zijn minst omdat odin 3 Duitse wind mee had en hierdoor VSC van het veld af wist te blazen. Dit bleek dan ook uit het doelsaldo: Timo 1, Dirk 1, Schneemann 3 & VSC 0. Andere ster spelers die nog een plekje verdienen op de erelijst zijn barmannen Franky & Engelaar en uiteraard..... Stijn Shine Zondag die de lekkerste friete sinds maanden uit het vet wist te halen op deze formidabele zaterdag!!

  Montfoort – Odin 4: 0-2.

  Het is zaterdagmiddag 30 september, een heerlijke herfstdag en een aangename verzameltijd; 1 uur.

  Dit belooft een goede middag te worden voor Odin 4, die een uitwedstrijd hebben in Montfoort.

  Het is 13:00 en de meeste van Odin 4 staan klaar om de auto in te stappen en naar Montfoort te rijden. Echter moet er nog wel even gewacht worden op de laatste paar spelers om weg te kunnen gaan. Zo’n 10 minuutjes na verzameltijd lijkt iedereen er te zijn en rijdt Odin 4 vol vertrouwen richting Montfoort, maar onderweg schiet er iets te binnen: Shit we zijn Remco vergeten. Een auto moest omdraaien om Remco nog even te halen, maar uiteindelijk was iedereen toch op tijd in de kleedkamer van Montfoort.

  De wedstrijd begint, na het verlies van vorige week voetbalt Odin 4 nog een beetje zonder vertrouwen en heeft Montfoort de controle. Het belooft een zware middag te worden, maar Odin neemt beetje bij beetje de wedstrijd over en de eerste kansen beginnen al te komen. Na een prachtige voorzet van Remi kopt een speler van Montfoort vol vertrouwen terug naar de keeper, echter gaat dit compleet verkeerd en rolt de bal langs de keeper de goal in; een prachtig eigen doelpunt. Odin staat 1-0 voor en blijft aanvallen, maar op een paar kansjes na gebeurt er verder vrij weinig tot de rust.

  Odin 4 komt vol vertrouwen uit de rust en begint met een aantal wijzigingen in de opstelling met aanvallen. Odin hikt tegen de 2-0 aan, maar het gebeurt telkens maar niet. Na vele (bijna niet te missen) kansen van Odin lijkt het wel een wonder dat het nog 1-0 staat. De spelers worden al bang dat een oude voetbalwet van kracht komt; ‘als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel’.

  Na het geven van velen gevaarlijke balletjes richting de aanvallers en telkens zien hoe deze de kansen niet afmaakte, besloot Jochem het heft maar in eigen handen te nemen. Jochem schiet op z’n Jochems van een metertje of 25 rustig de bal in de kruising. Het is 2-0.

  Na de 2-0 is de wedstrijd al een beetje gespeeld, Montfoort gelooft er niet echt meer in en Odin hoeft niet meer. Toch laat Montfoort zich snel na de 2-0 zien op een hele negatieve manier, een speler van Montfoort haalt Cyro keihard en onnodig neer waardoor Cyro zijn rug blesseert. De sfeer verandert van een sportieve wedstrijd na een wat hardere wedstrijd. Gelukkig duurt de wedstrijd niet lang meer en fluit de scheidsrechter af. Odin 4 wint met 2-0 en kan vooruitkijken naar dinsdag 3 oktober waar een kleine delegatie van het team naar de opnames van ‘Oh, wat een jaar’ gaat.

  Een paar dagen na de wedstrijd is het dan toch echt zo ver; Jochem, Guus, Remi, Remco en Teun gaan naar ‘Oh, wat een jaar’. Na een tumultueuze reis met het openbaar vervoer, waar Remi bijna een patent heeft op het pakken van verkeerde treinen/bussen, komt Odin nog net op tijd aan voor de opnames, namelijk als allerlaatste. Dit betekent dat er geen plek meer naast elkaar is voor ons, daarom moet de groep gesplitst worden. Waar Jochem (&Ziya en Roland) in het jongerenvak zaten, zaten de andere mannen tussen de gezellige huisvrouwtjes met hun heerlijke schaterlachjes. Na het 3 uur zitten op hele vervelende stoeltjes en  geen wc, geen drinken en geen mobiel hebben, valt er een prijs te winnen voor de jongens. Er moet gekozen worden tussen twee teams; Ruben Nicolai zijn team en Jeroen van Koningsbrugge zijn team, Jochem, Ziya en Roland gaan voor Jeroen en de rest voor Ruben. Na een zenuwslopende finale blijkt toch dat Ruben Nicolai wint en daardoor Guus, Teun, Remi en Remco 40 euro rijker zijn en Jochem ondanks zijn doelpunt in het weekend de schlemiel van de week is.

  Rivierwijkers 3 – Odin 5: 3-0.

  De helden van Odin 5 mochten weer extreem vroeg aantreden. Net als een week eerder was het aanvangstijdstip 10:00. We waanden ons weer even een F’je.

  In het begin van de eerste helft ging het spel gelijk op. Er werd door beide teams hard gewerkt en af en toe werden er speldenprikjes uitgedeeld. Het probleem dit seizoen bij Odin 5 is echter het scorend vermogen, hier wordt btw hard aan gewerkt op de trainingen, dus verder dan speldenprikjes kwamen we niet. Rivierwijkers daarentegen ging erg zorgvuldig met hun kansen om en wist er voor rust twee in het net te leggen. Gezien de krachtsverhoudingen op het veld kon je dit nauwelijks terecht noemen.

  Vol goede moed begonnen we vervolgens aan de tweede helft. We zette Rivierwijkers vast op hun eigen helft en creëerde genoeg kansen, echter hebben wij het geluk nog niet aan onze zijde. We wisten geen enkele kans te benutten, terwijl Rivierwijkers hun enige kans in de tweede helft wist te verzilveren. Wat dat betreft kunnen wij daar nog veel van leren. Dit resulteerde in een eindstand van 3-0.

  De tweede helft biedt wel veel aanknopingspunten. Goed en verzorgd spel hebben geleid tot veel kansen. Met de tweede helft in ons achterhoofd gaan we aanstaand weekend het veld in. Het aanvangstijdstip mag dit keer geen excuus zijn, want we hoeven pas om 12:00 te spelen. Dat wordt dus uitslapen!

  SVM 4 – Odin 6: 6-2.

  Onder een dik wolkendekbed en op een sompig grasveld stond de topper tussen de nummer 3 en 4 op het spel. Vol vertrouwen na de goede winst van vorige week begonnen wij aan de warming-up. Het fanatisme straalde er vanaf, maar dat leek na het eerste fluitsignaal van de scheids verdwenen te zijn. Alhoewel wij sterk aan de wedstrijd begonnen, lukten het ons niet om SVM goed onder druk te zetten. SVM speelde met routine en kon vaak eenvoudig onder de druk uit voetballen. Met ervaring in elke linie hield SVM het spel simpel en vertraagde het spel als het nodig was. Slim, dat is misschien het kernwoord hoe SVM ons een beetje te kijk zette. We kwamen moeilijk in de duels en verloren vrijwel elke tweede bal. Het was een moeilijk wedstrijd, maar ondanks dat kregen wij toch zeker onze kansjes. Bij een 3-1 achterstand bij rust was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld, aangezien wij de laatste 10 minuten van de tweede helft beter en feller waren. In de rust werd het nog besproken; de 3-2 is minder belangrijk dan de 4-1, want bij 4-1 is het direct gedaan. Concentratie. Maar helaas ging het direct na rust mis en lag de 4-1 in het mandje. SVM was goed in de afronding, efficiënt vooral en bij ons schortte het daar juist aan. Heel veel positiefs was er niet te zeggen over de wedstrijd. We misten felheid, inzet en spelplezier. De tegenstander speelde slim en daar hadden wij weinig tegen in te brengen. Balen en doorgaan. Volgende week weer een wedstrijd.

  DHSC 12 – Odin 7: 0-2.  'Odin 7 ontstijgt niveau zesde klasse'

  Het vlaggenschip van Odin gaat soeverein aan kop na een 2-0 zege bij DHSC. Geen enkele ploeg heeft zoveel punten bij elkaar geraapt als Odin 7 dit seizoen (6 uit 2).  Een vergelijking met de Arsenal Invincibles, die in 2003-2004 een jaar lang ongeslagen waren, is snel gemaakt.

  Dan naar de wedstrijd. Odin startte in het succesvolle 4-3-3 systeem. Onno, die vorige week nog voor modellenwerk in Italië zat, keerde terug in de basis, evenals Sjoerd, die zijn plek centraal achterin innam.

  Het zevende speelde met de overtuiging en dominantie die een past bij de status van koploper. DHSC werd diep op de eigen helft vastgezet en bij vlagen kleurenblind getikt. Doelpunten konden niet uitblijven en kwamen van respectievelijk Johannes en Nick. Twee individuele acties gaven Odin de meer dan verdiende voorsprong. DHSC mocht van geluk spreken dat Odin voor rust niet verder uitliep. Rick werd omvergeduwd in de 16 en had een penalty moeten krijgen, Stijn kopte bijna raak uit een corner, en enkele afstandsschoten misten de nodige precisie.

  Na rust ontwikkelde zich een ander spelbeeld. Het vlotte combinatiespel van het zevende verslapte, zonder dat DHSC daar gebruik van wist te maken. Een enkele maal werd keeper Wesley, die een degelijke pot speelde, op de proef gesteld, alles zonder gevolg. Odin kwam niet meer in de problemen, en had via een drietal counters de mogelijkheid de zege meer glans te geven. Het bleef echter bij 2-0.

  De koppositie heeft de spelers van Odin, die van zichzelf al vrij arrogant zijn, zichtbaar goed gedaan. Spelers voelen zich beter dan anderen en gedragen zich daar nu ook naar. Jongens hangen hun huis vol met foto’s van zichzelf en doen alleen iets als ze daar zin in hebben. Ook het nut om wekelijks te trainen staat ter discussie.

  Odin 8 – FC Delta Sports ’95 10: 11-0. ‘Zaterdag gehaktdag, eindelijk andersom’

  Nadat Odin 8 traditiegetrouw de eerste wedstrijd van het seizoen in winst had omgezet, was de tweede wedstrijd meteen een zespunten wedstrijd: Delta Sports thuis, dat de eerste wedstrijd ruim had verloren. Dat dit niet alles zegt bleek vorig jaar, toen wij twee keer verloren van een onderaan bungelend Delta Sports. Het was duidelijk dat we nu de volle 80% zouden moeten geven om ons niet voor de derde keer aan dezelfde steen te stoten.

  Gelukkig maar dat Odin 8 dit jaar, na het binnenhalen van een aantal gerichte versterkingen, over een sterke en brede selectie bezit. Zo kon de Witte Bazoer het zich veroorloven om de niet geheel okselfrisse Bart, die voor de verandering de weg naar Odin had kunnen vinden, buiten de basis te laten ten faveure van de Dolle Stier. Daarnaast had hij nog een tactische vondst in petto: vleugelflitser Leo als opkomende back met HJ als inzakkende rechtsbuiten. Je moet het maar bedenken en durven, voor zo’n belangrijke wedstrijd. Dit lef werd al na 5 minuten beloond: Leo zette Joppie met een mooie pass voor de keeper en het stond 1-0. Tien minuten later stond het al 3-0 na goed drukzetten en een klassieke aanval via de vleugels waarbij Joppie twee keer het eindstation was. Al die noeste uren trainingsarbeid betaalden zich eindelijk uit. Odin 8 bleef domineren, gaf het povere Delta Sports geen schijn van kans en bij rust stond het 6-0. Dat had 7-0 moeten zijn, maar Leo vond dat hij wel een penalty mocht opeisen nu hij zich als vedette wegcijferde als back. Helaas produceerde hij een wonder: een dusdanig dramatische pisbal dat zelfs de keeper van Delta er niet overheen dook.

  De ruime voorsprong gaf Odin de gelegenheid om de grote maestro en regisseur op het middenveld een keertje te laten vlaggen. Aan het spelbeeld veranderde dat niets en twee kenmerkende spelers leverden Odin nog maar eens 5 doelpunten op: Tim had het plotseling op zijn heupen en schoot er drie binnen en de keeper van Delta liet slechts twee op hem gerichte rollertjes ertussen door glippen. Hét hoogtepunt was echter toen HJ op rechts de bal ontving en aanzette voor een dribbel: één schaar, nog een schaar, het angstzweed bij de tegenstander, nóg een schaar en hoppa HJ was er langs. Gejuich steeg op en nog was de pret niet voorbij. Er volgde een voorzet, de keeper had hem (gek genoeg) niet klemvast en de bal was in de vijfmeter. Pure paniek bij de verdediger van Delta volgde, en met Mike van der Hoorn als zijn grote voorbeeld zag hij maar één mogelijkheid: BAM weg met die bal, in eigen doel. Overtuigende afronding. Omdat de geest van HJ waarschijnlijk in zijn nek hijgde, kreeg HJ de goal op zijn naam.

  Zo slaagde Odin 8 glansrijk voor het eerste examen van het jaar en mag het nu een week lang genieten van de koppositie. Volgende week wacht Odysseus. Na de galavoorstelling tegen Delta weten we: die moeten we op 70% kunnen pakken.

  DVSA VR1 – Odin VR2: 2-1.

  On the last day of September we went all the way to Amerongen. We all woke up early and took a bus for about an hour until we reached the field. The positive aspect: we had some time to digest our breakfasts before exercise! We played on turf which was nice since it was raining. Nicole from VR1 joined us again which was wonderful, thanks! Ira and Yvette, two new players, played a match with us for the first time: exciting!

  Since the beginning of the first half Amerongen put quite a lot of pressure and we played relatively chaotic. As time passed we improved but nevertheless Amerongen managed to kick the ball in the goal, a shot that Jonne could never have stopped. Defense had to adapt a bit to their way of attacking: many long, high passes to the front, which can sometimes be hard to control. However, overall we gave a lot of energy and pressure and many good actions were made. For example Yvette (left-mid) and Marlies (left-winger) played together very constructively which is promising for the second half. However, the score remained 1-0 in favour of Amerongen until the break.

  The lemonade made us regain our energy and changes in position were being made. Yvette is going to play mid-mid now and Ira also plays midfield. The second half overall proceeded better than the first. Pau had many great actions and Marlies ran into the open spaces really well. It remained very challenging to surpass the keeper and score, since their keeper was technically very strong. Then (I don’t remember what time) Pau manages to do EXACTLY this and kicks the ball over the keeper, right into the goal, without the keeper having ANY chance to prevent this from happening. Besides Mathilde and Nicole cooperate together very well, ensuring a strong centre defense. Amerongen had some good kicks on our goal but thanks to Jonne nearly none ends up in there. Eventually we lost 2-1 unfortunately, but we definitely fought in the rain and enjoyed ourselves! Afterwards the Amerongse fries were being attacked: YUMMIE.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide