•  

  First dance

  VVJ 5 – Odin 11

  First danceNa een uitgebreide tactische bespreking, die zowel als te ingewikkeld als te simpel werd ervaren, stond Odin 11 om 9.55 klaar in Noord-Overvecht voor de eerste danspasjes van het First dance seizoen. ‘Ik wil vandaag absoluut geen ziektes horen’ waren de waarschuwende woorden van R. Tammer, de scheidsrechter in dienst die er in de daaropvolgende 90 minuten een potje van zou maken. Waar dit door een enkeling werd geïnterpreteerd als een verbod op niezen vanwege Corona, had het merendeel van het team de boodschap van de ervaren arbiter begrepen. Gedurende de wedstrijd bleek dat ‘ik schop de kop van je romp’ wel was toegestaan, wat VVJ een vrijbrief zou geven om alle verwensingen, bedreigingen en andere vuile trucs uit de kast te halen om het spel van Odin 11 te ontregelen.

  Aan de aftrap ontbraken onder andere de twee nieuwe sterspelers van Odin 11 vanwege blessures: Ben en Joey Comerford. Als vervangers verschenen (Judas) Loek Ramaekers en Michiel (achternaam nog onbekend) aan de aftrap. Laatstgenoemde van de Odin wachtlijst gescoute middenvelder viel al snel op door zijn imposante postuur en zijn sierlijke balbehandeling. De kansen voor Odin 11 stapelde zich in rap tempo op. De vliegensvlugge Tim Rijpert legde de ene na de andere kans op een presenteerblaadje, maar tot zijn eigen frustratie wist niemand het net te vinden. Zelfs een strafschop van Chris Jansen, waar in de eerste Corona maanden ruimschoots op getraind was, bleef onbenut. Lijnrechter Jaap van der Steenhoven kroonde zichzelf tot de man van de eerste helft, door met alle risico’s voor zijn eigen veiligheid een op het eerste oog glaszuivere goal van VVJ af te vlaggen voor buitenspel.

  Begin tweede helft lag de bal al snel in het mandje. Chris Jansen maakte zijn eerder gemiste strafschop goed, door van dichtbij overtuigend de 0-1 binnen te schieten. De rest van de tweede helft beperkte Odin 11 zich vooral tot verdedigen. Een aantal counteraanvallen leverde nog een viertal dotten van kansen op, maar deze werden wederom niet benut. Het hoogtepunt van de tweede helft vond plaats in minuut 71, toen de sierlijke actie van Michiel die met een schaar en een Zidane beweging twee invliegende VVJ spelers wist uit te spelen. De verdediging stond onder leiding van Mischa van der Bas als een huis en er werden dan ook geen kansen meer weggegeven.  Na het laatste fluitsignaal was de inzet van het Odin lied op zijn plaats, maar dit lied werd wijselijk overgeslagen om een potje matten met de heetgebakerde VVJ spelers te voorkomen.

  Op de dansvloer in Overvecht noord was het Hakken van VVJ was niet opgewassen tegen de Tango van Odin 11. Odin 11 wist zich met de eerste soepele danspasjes van het seizoen dan ook een uitstekende uitgangspositie te verschaffen voor een unieke prestatie: het behalen van de volgende ronde van de beker.

  Waar is Tibor?

  VSC 3 – Odin 3

  Na 6 maanden zonder voetbal was het zaterdag 29 Augustus 2020 eindelijk weer eens tijd voor een officiële wedstrijd van Odin 3. Na een uiterst succesvolle voorbereiding zonder verlies waren de verwachting hooggespannen. In de voorbereiding kon Jordy al zijn onofficiële debuut maken in het shirt van Odin, maar vandaag mocht hij dan eindelijk samen met nieuwkomer Hans en soort van nieuwkomer Atemoes zijn officiële opwachting maken in Odin 3. Atemoes heeft 2 jaar lang gewerkt aan zijn grappenrepertoire en lange ballen en durfde het toch weer aan om terug te keren bij Odin. Baltovenaar Hans Klok had minder oefening nodig en sloot zich na 1 training aan bij de groep. Maar omdat Hans Klok al bestaat kan hij voortaan door als Tweede Hans Klok.

  Dat er enkele maanden geen wedstrijd gespeeld was bleek wel in de opkomst voor de wedstrijd. Met liefst 15 man sterk zou Odin 3 aantreden tegen VSC 3. Ondanks het vroege tijdstip was ook nog eens iedereen op tijd. Nouja, bijna iedereen. Want waar was Tibor? Niemand die het weet. Zonder afmelding niet komen opdagen komt hem wel op 2 kannetjes te staan.

  1. Helpen verhuizen bij de ouders van Kevin
  2. Zijn scooter aan het oliën
  3. Stiekem nog een stedentrip naar Parijs
  4. Kasten in elkaar zetten bij de schoonouders van Thomas
  5. Rellen in Kenosha
  6. Oplossen van de puzzel over de Odin 3 Selectie
  7. Oefenen voor een Olympische ticket op de 5km
  8. Slaapwedstrijd met Snorlax
  9. Tandenpoetsen
  10. Shuttle runnen
  11. Voorbereiden op een nieuw seizoen van ‘De Bubbel’
  12. Verjaardag van Jhon van Beukering vieren
  13. 2 keer de hoogte van de Mount Everest op fietsen

  Ook bij de tegenstander bleek er een speler niet te zijn komen opdagen: de keeper. Toen de beste man halverwege de eerste helft alsnog het veld wilde betreden stak de aanvoerder daar een stokje voor. “Had hij maar op tijd moeten komen”. Gelukkig voor hem mocht hij de tweede helft wel meedoen en in de laatste seconde een bal door zijn handen laten glippen. Maar daarover misschien later meer. We zien wel.

  De speler die deze goal maakte had eigenlijk al niet meer op het veld moeten staan na zijn rode kaart voor aanvang van de wedstrijd. Gelukkig maakte hij dat weer goed door de scheids een hand te geven. Als straf moest hij wel met een vlag in zijn handen naast het veld gaan staan. Daar zag hij hoe nieuwbakken aanvoerder Jasamoah op overtuigende wijze de toss won. Het gaf Odin vleugels en Odin begon vanaf dat moment ook goed te spelen. Na 10 minuten kwam Odin terecht op voorsprong door een mooie lange bal van Luuk met Bas als eindstation. Dat is nummer 1. Even later volgde ook nummer 2 na een mooi uitgespeelde aanval. Al had VSC tussendoor wel weer gelijkgemaakt. En dat deed VSC na rust nogmaals. Al had het daar wel de hulp van Bas en Atema voor nodig. Het is nog steeds onduidelijk op welke naam het doelpunt komt te staan. Aangezien op een eigen doelpunt een kannetje staat zal ondergetekende daar deze week een beslissing over nemen. Steekpenningen zijn meer dan welkom.

  Ok dan. Nog even over die laatste minuut. Terrence schoot een bal in het doel en iedereen was heel erg blij.

   

  ps1. Er is een vacature bij de kannetjescommissie. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de huidige kannetjescommissie. Vacature binnenkort online.

  ps2. Aanstaande zaterdag is het kannetjesdag op Odin.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide