•  

  Odin VR2 - Vreeswijk (2-5)

  Sommige dagen moet je de buurvrouw en iedereen die door je straat fietst aanspreken om op zaterdag bij te springen. De rechtsbuiten heeft een bruiloft, de centrale verdediger heeft een lekkere kringverjaardag van een aangetrouwde oom uit Heemskerk. Zo'n dag was het op 28 september jongstleden beslist niet. Maar liefst 15 speelsters stonden bij de aftrap ter beschikking tot de trainer. Er waren zelfs onvoldoende shirts beschikbaar om iedereen te voorzien van een knalrood bovenlichaam, maar later zou blijken dat sommige dames van Odin Vrouwen 2 zich sneller langs de lijn omkleden dan Hans Klok in zijn hoogtijdagen.

  Na de wervelende tweede helft van vorige week werd er om wederom voor een 4-4-2 opstelling gekozen. Karlijn maakte haar basisdebuut en ook Lotte van Vrouwen 1 maakte haar opwachting in de basiself onder de deklat ter vervanging van de geblesseerde Lisanne.

  Odin kwam al in de 3de minuut tot scoren. Silvi zette goed door na een pass van achteruit en Hannah was er als de kippen bij om een afvallende bal binnen te schieten. De thuisploeg had weinig de vrezen van de 'wijkers. Op de passes en schoten van één uitstekende hoogblonde speelster na (die na 10 minuten al een bodyguard kreeg in de vorm van Loulou) stichtten de bezoekers nagenoeg geen gevaar in de eerste helft. 1-0 was de ruststand en de dames dronken tevreden wat water in en om de dug-out.

  De tweede helft sloeg echter alles om. De intensiteit. Het spelbeeld. Zelfs de weergoden lieten zich gelden. De eerste corner vloog er namelijk met behulp van een windvlaag in één keer in ondanks de uiterste inspanningen van Lotte. Odin kwam nog tot een paar kansen, maar het waren de bezoekers die opnieuw doel troffen. Een schot van buiten de zestien viel in het netje. Odin liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam knap terug tot 2-2. Een schieronhaalbare diepe bal werd door Sonja knap binnengehouden. Zij bereikte Silvi, die na een knappe passeeractie in de korte hoek doeltrof.

  Onder aanmoediging van de zeer aanwezige keeper van Vreeswijk kwamen de bezoekers helaas tot scoren uit een vrije trap. De doodsteek bleek een (on)terechte penalty in de 78ste minuut. Aangeschoten hands van 1 pietluttig metertje bleek genoeg voor een pingel.

  Coach Remco probeerde nog iets te forceren door met 3 verdedigers te gaan spelen, maar Odin is blijkbaar geen goede matties met vrouwe Fortuna. 2-5 was de einduitslag. Een oud-Hollands spreekwoord is hierop van toepassing: "Helaas pindakaas".

   

  Odin 8 - Sterrenwijk 3 (2-1)“Strijdend Odin 8 wendt crisis af”

  De tweede competitiewedstrijd van Odin 8, tegen de buren van Sterrenwijk, was gelijk een do-or-die wedstrijd die gewonnen moest worden. De eerste vier wedstrijden hadden immers drie gelijke spelen en een nederlaag opgeleverd, met bekeruitschakeling en een matige competitiestart tot gevolg. Hoewel hoofdtrainer De Witte Bazoer krediet heeft opgebouwd met zijn goede prestaties de afgelopen twee jaar, waarin Odin 8 met verzorgd, dominant, attractief en aanvallend voetbal steeds de tweede plaats wist te behalen, blijft roem in de voetballerij zeer vergankelijk en was duidelijk merkbaar dat langzaam aan de stoelpoten van de succescoach werd gezaagd door de ongrijpbare vijfde colonne van Odin. Tel daarbij op dat Odin 8 het zaterdag moest stellen zonder éénmansdestructiebedrijf Ron Beton, dat de zelfverklaarde Eric Cantona het Friese platteland niet tijdig wist te ontvluchten en dat Kenzo zich lam aan het herontdekken is in een werelddeel waar peepshows meer bezoek trekken dan voetbalwedstrijden en het is duidelijk dat het een zware wedstrijd beloofde te worden.

  De Witte Bazoer, een echte peoplemanager en inmiddels bekend om zijn inspirerende speeches, prentte zijn mannen in dat dit het moment was voor andere spelers om op te staan. Rake woorden. Daarnaast had de technische staf van Odin 8 uitvoerig de beelden van tegenstander Sterrenwijk bekeken en een zorgvuldig tactisch plan uitgedokterd. Zeer revolutionair zou Odin 8 compact gaan staan bij balverlies en zelf gaan voetballen waar en wanneer dat kon. Deze lumineuze vondst werkte wonderwel. Mees liet zich zien als grote leider achterin door mannetjesputters Arie en AchterlijnKrijn naar de juiste plek te coachen en de middenvelders en aanvallers toonden 90 minuten lang bereidheid om vuile meters te maken. Hoewel Sterrenwijk aantoonde technisch een prima elftal te hebben kwam het niet door de Chinese muur van Odin 8 en als er een keer een bal over de muur viel, dan was daar Mees om de rommel op te ruimen. Odin 8 kwam er zelf maar sporadisch uit en dus was 0-0 een logische ruststand.

  Na rust was het spelbeeld hetzelfde, maar al snel werd de uitdaging voor Odin 8 nog groter. Neushoven had een wereldgoal in zijn hoofd en dacht een hoge bal uit de lucht op goal schieten maar zijn schoen werd gestuit door de neus (oh ironie) van Sterrenwijk’s linksback. Geel leek zwaar gestraft voor deze ongelukkige samenloop van omstandigheden, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk. Met 10 man vocht Odin 8 alleen maar harder en kwam het op 1-0 op voorsprong toen Mischa van den Bas (la-la-la-la-la Mischa van den Bas) een terugspeelbal onderschepte en de bal in het lege doel schoof na soepel de keeper zijn hielen te hebben laten zien. De bank werd gek, vreugde alom. Het hoogtepunt volgde een kwartier later. Mischa van den Bas (la-la-la-la-la Mischa van den Bas) ontving de bal rond de middencirkel van Kleppe en slalomde langs twee Sterrenwijkers. Op een meter of 25 van het doel haalde hij uit en de bal sloeg als een granaat in het doel, strak in het zijnet. De keeper kon de bal alleen maar horen, Zoudenbalch ontplofte. De buit leek binnen, maar in de slotfase werd het nog spannend toen Sterrenwijk hun eerste echt grote kans benutte en 2-1 scoorde. De Raaf kon, na een uitstekende actie van Neushoven, aan alle onzekerheid een einde maken maar bleek na een wedstrijd lang zwoegen en sleuren zijn scherpte op vijf meter van de goal te hebben verloren. Dat bleek gelukkig geen gevolgen te hebben en zo pakte Odin 8 drie kostbare punten in de strijd om de bovenste plaats.

  Hoewel Mees en Mischa van den Bas (la-la-la-la-la Mischa van den Bas) één van hun beste wedstrijden uit hun nog jonge carrière speelden, was deze overwinning toch vooral ook de wedstrijd waarin het collectief uitblonk. Indien Odin 8 dit compacte spel kan vasthouden en ieder week dezelfde teamdiscipline op de mat legt, kan dit weleens een uitermate succesvol worden. Zelfs het kampioenschap is mogelijk, al zal Odin 8 eerst moeten bewijzen dat het de goede organisatie en het verdedigende niveau dat tegen Sterrenwijk gehaald werd de norm is, in plaats van een uitzondering. Te beginnen zaterdag met Delta Sports uit op Sportpark De Kruisboog. Daar kan het spoken. Voelen Bart en Loek zich wel thuis.

   

  SVM 5 - Odin 10 (1-2)

  Het vlaggenschip van Odin heeft haar eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij SVM werd met 2-1 gewonnen.
  Het tiende startte in de vertrouwde 4-3-3 formatie op een kletsnat veld in Maartensdijk. De eerste helft zaten een aantal spelers nog met hoofd bij het net uitgebrachte voetbalspelletje voor de spelcomputer; fifa 20, hetgeen resulteerde in uiterst matig veldspel. Het lukte niet om de bal in de ploeg te houden, zelfs de lange ballen kwamen niet aan.
  Hoewel SVM ook niet groots speelde, kwam de thuisploeg wel verdiend op voorsprong. Halverwege de eerste helft werd een vrije trap, genomen vanaf links net buiten het strafschopgebied, tot doelpunt gepromoveerd. Odin kwam in de eerste helft tot maar 1 uitgespeelde kans; na een aanval over links werd vanaf randje 16 overgeschoten.

  Er vielen harde woorden in de rust, 1 iemand moest zelfs bijna huilen.
  Na de onderbreking kwam Odin sterker voor de dag. Een tactische omzetting waardoor Rick en Onno het watervlugge aanvalsduo vormden en de linksback ging vlaggen, kwam het spel ten goede. SVM werd steeds verder teruggeduwd op de eigen helft, maar het lukte Odin niet het net te vinden. Naarmate de tweede helft vorderde zag het er steeds meer naar uit dat Odin de eerste nederlaag van het seizoen zou gaan lijden.

  In de 83ste minuut veerde het publiek op. Aanvoerder Johannes bracht Odin op gelijke hoogte door een scherp aangesneden vrije trap hard binnen te komen. Een hectische slotfase volgde, waarin de scheidsrechter er nog alles aan leek te doen Odin van de winst te houden. SVM kreeg de vrije trappen, Odin de kaarten.

  In de ultieme slotfase wist Odin, spelend met 10 man en toch nog een keer doorheen te breken over de linkerflank. Rick werd opzichtig ten val gebracht en de scheidsrechter kon weinig anders dan de bal op de stip te leggen. Stijn rondde koelbloedig af en schonk Odin z'n eerste (zwaarbevochten) zege van het seizoen.
  Met name Stijn kent daarmee een prima start van het seizoen, met drie doelpunten, een assist en een vaste relatie. Tot volgende week. Odin 10 heeft bardienst, dus schuif gerust aan voor een pitcher baco, een spelttosti of een quinoakroket.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide