• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Er werden slechts 5 wedstrijden gespeeld. Thuis mocht Odin 4 het tegen DMC opnemen, uiteraard werd de winst behaald in deze beladen derby. Odin VR2 ging thuis helaas onderuit en ook Odin 5 en Odin 6 verloren thuis. Odin VR1 wist heel knap 2-2 te spelen tegen de nummer 2 van de competitie, waarbij Wasmeer hun kampioensdromen jammerlijk uiteenspatten.

  Lauren Reijerink was uiteraard weer doeltreffend. Met haar totaal op 29 staat ze nog steeds bovenaan.

  Het kiekje van de week, is stiekem van vorige week. Maar aangezien er geen inzendingen waren, en het een topfoto is, was de keus makkelijk. Onze held van de club Joop én onze heldin Nicole (speelster van de wedstrijd van VR1 te Wasmeer)

  Odin 4 - Domstad Majella 4: 2-1. ‘Collectieve evenwichtsstoornis weerhoudt Odin niet van 3 punten’

  Het is even stil geweest op deze Facebookpagina, maar er stroomt inmiddels weer wat bloed door onze wodka-baan, dus is het tijd om de spreekwoordelijke pen weer te omarmen.

  Zaterdagochtend derby-ochtend. De wilde roodwitte kalveren van Odin nemen het op deze stralende zaterdag op tegen de groengele oude koeien van Domstad. Toch sprong niet iedereen even wild de wei in, wat wel eens te maken zou kunnen hebben gehad met de florissante Koningsdag én nachtviering die werd gehouden als trainingskamp-variant voor deze uitermate prestigieuze wedstrijd.

  De laatste wedstrijden van de tweede seizoenshelft kan Odin worden omschreven als een degradatiekandidaat in kampioensvorm. Spits Martino swingt als een Zuid Amerikaanse straatvoetballer in carnavalstijd, Jochem zijn heupen gaan zo soepel heen en weer dat zelfs de grensrechters niet veilig zijn, Cees, Kylikan, Joost en Yorick dartelen al weken als vedergewichten langs de zijlijnen en Jakko beschermt de 16-meter beter dan een Pitbull op oorlogspad. Bovendien stond zelfs het 0-minuten-kanon PPP (Pieter, Pim en Pemmie) klaar om Odin bij deze wedstrijd mentaal te steunen. Bij het betreden van het voetbalveld droop bij de Domstedelingen het angstzweet zoals verwacht van de toch al niet uiterst kleurvolle gezichten.

  Al voor de wedstrijd waren er dus al de nodige hoogtepunten, wat misschien vreemd klinkt in combinatie de uitspraak dat het in de kleedkamer al erg gezellig was. Toch was niet alles koek en ei op deze semi-zonnige ochtend. Een kleine speler vormde namelijk een groot gemis. Daar waar Odin-vedettes van heinde en verre zijn afgereisd om op tijd (of net te laat) in Utrecht te zijn, afkomstig van Koningsnachtfeesten, festivals en andere festiviteiten, was er één speler die dit niet kon opbrengen. Daarom willen we jullie allemaal vragen een klein beetje energie te storten op (G)Cyro 555, zodat ook hij de volgende keer de kracht vindt om bij Kylian in de auto te stappen. Alvast bedankt.

  De wedstrijd zelf begint goed. Odin jaagt, schiet en raakt. Binnen een kwartier is het 1-0 door ‘Kannetje’ Yorick. Domstad ontwaakt iets langzamer en wordt na ongeveer een half uur in de wedstrijd geholpen door leidsman Martin. Domstad blijkt op vrijdagavond de handschoenen van Gust in een emmer lijm te hebben gedoopt, die het hierdoor niet voor elkaar krijgt om de bal binnen 6 seconden uit zijn handen te schieten. Welkom in de kelderklasse… De scheids kent geen genade en geef Domstad een indirecte vrije trap die, eerlijk is eerlijk, heerlijk wordt ingeschoten: 1-1. Ook Jochem wist weer een aantal spelers flink het bos in te sturen. Voornamelijk met zijn vrije trappen die meer dan eens tussen de esdoorns en beuken belandden. Sterker nog, tot de verklaring vanochtend ging het gerucht dat niet een stroomstoring of rondvliegende ganzen, maar Jochem's vrije trappen de oorzaak waren van de vertraging op Schiphol, de afgelopen dagen. Nog voor rust gaat Odin op zoek naar de voorsprong, die er ook komt. Jarenlange omhaal-training werpt deze zaterdagochtend zijn vruchten af. Spits Martin rondt de afgemeten voorzet met uiterste precisie af, 2-1.

  Direct na rust begint Domstad aan een slotoffensief. Zoals wel vaker blijkt de eerste helft van een wedstrijd meer dan 90% van de aanwezige energie te hebben gekost en er wordt steeds minder gevoetbald. Odin piept en kraakt, maar breekt niet. Gust verdedigt zijn 5 meter als een leeuw en torpedeert iedereen die ook maar enigszins in de buurt komt. Na ruim 90 minuten blijkt de ruststand ook de eindstand. De Odin-eer is weer hooggehouden, maar op 26 mei zullen we er weer moeten staan bij de revanche!

  Odin 5 - Sterrenwijk 2: 0-3.

  Odin 6 - DVSU 5: 1-2.

  Een gitzwarte dag in het Nederlands voetbal. Niet de degradatie van FC Twente, maar de 2-1 nederlaag van Odin 6 tegen laagvlieger DVSU 5. Waarschijnlijk is de nederlaag te wijten aan het feit dat deze specifieke wedstrijd stuk of vier keer werd afgelast. Daardoor waren wij nogal van ons à propos, toen de wedstrijd doorging. Zelfs zo erg, dat wij na 90 minuten dachten: ‘Hey, hadden wij geen wedstrijd tegen DVSU’? Althans, dat moet de oorzaak van het verlies zijn geweest, want we waren er totaal niet met onze gedachten bij. Dat ons enige doelpunt ook een eigen doelpunt was van DVSU, zegt genoeg. Die jongen heette overigens Daan; en dat een week nadat ONZE Daan zijn gemiddelde van één treffer per seizoen behaalde. Het kan haast geen toeval zijn. Maar dat terzijde. We kwamen simpelweg niet in de wedstrijd, mede door het zeer geloofwaardige verhaal van hierboven. Een terechte nederlaag. Gelukkig kunnen wij over 2 weken op herhaling, want dan staat de uitwedstrijd tegen DVSU op het programma. Tijd voor ‘sportieve’ wraak, zoals dat dan zo mooi heet.

  Wasmeer VR1 - Odin VR1: 2-2.

  Odin VR2 - Saestum VR3: 2-6.

  With only 10 players, Odin VR2 was determined to play a good game. Luckily the opponents were nice enough to also play with 10 and we started on equal footing. Saestum had a strong offense , but weaker defense. The former became clear as they scored two goals relatively soon in the first half. We remained strong and, regardless of the goals, played a solid first 45 minutes. The second half, with new-found energy, we surprised Saestum by scoring a beautiful goal through Pau in the very first minute. Less than 5 minutes later, Pau managed to land the ball in the goal again through a beautiful play. Unfortunately, Saestum's offense hadn't lost their power (quite visible through the many ball-imprints on legs and faces we suffered) and managed to score 4 goals. But we kept our spirits up and played a good game with great passing by everyone! We play Saestum again next week and will give it another try then!

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide