• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Thuis ging Odin 1 jammerlijk onderuit, ook Odin 6 en Odin 7 wisten de punten niet te pakken. Odin 5 verbaasde vriend en vijand door een puntje te pakken, en zowel Odin 3 als Odin VR1 wonnen. Odin 3 mocht aantreden tegen de nummer 1, zeer knap wisten ze de drie punten te pakken. Hierdoor blijven ze in de race voor het kampioenschap. Uit wist alleen Odin 2 te winnen. Zowel Odin 8 als Odin VR2 gingen onderuit.

  Dan het topscorersklassement. I.v.m. grote tekorten aan aanvallers bij VR1 werd Paulina gevraagd om mee te doen. Ze wist er maar liefst twee in te schieten en blijft met haar totaal op 17 dik bovenaan staan.

  Zoals vorige week reeds benoemd beleeft het eigen doelpuntenklassement gouden tijden. Ook dit weekend was het weer feest, niet één maar zelfs twee keer werd de bal in het eigen doel gewerkt. De gelukkigen: Robin van Odin 7 en Maartje van Odin VR1. Zeker Maartje maakte een doelpunt waar zelfs de tegenstander jaloers op was; ‘zo, dat was wel echt een prachtig spitsendoelpunt’. Beiden van harte!

  Kiekje van de week komt van Odin 3.

  Odin 1 – Houten 1: 1-7, 7de plek.

  Faja Lobi KDS 3 – Odin 2: 1-5, 7de plek.

  Odin 3 – FC de Bilt 7: 2-1, 2de plek.

  De morgenstond heeft goud in de mond. Het was vroeg, heel vroeg. Om 10:00 stond de kraker tegen De Bilt op het programma. Om nog enigszins uitzicht te hebben op het kampioenschap moest er gewonnen worden van de numero uno. De tegenstander kennen wij goed en iedereen was dan ook tot het bot gemotiveerd om de drie punten thuis te houden. Voordat de wedstrijd goed was begonnen stond De Bilt al met 10 man op het veld. De aanvoerder had al vroeg door dat het een lastige pot zou worden en sloeg de bal met de hand het doel in, gele kaart. Dit was het startsein om vol gas te  geven. Odin speelde goed en had bikkelde waar nodig. De 0-1 kwam dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Onze geselecteerde topkeeper kon de bal niet verwerken, waardoor de tegenstander simpel kon intikken. Odin liet te koppies niet zakken en aanvoerder Ziya nam het team op sleeptouw. Na eerst prachtig raak te schieten uit een perfect gegeven voordeelregel van de scheidsrechter kwam Odin op 1-1. De Bilt kon niet stoppen met klagen over de goede beslissing van de scheidsrechter, waardoor een kwartier later pas weer een balletje getrapt kon worden. Odin bleef de betere partij en na een overtreding op Ziya kon Awan de penalty feilloos binnen schieten. In de rust was er enig tumult over de beslissing van de scheids. Na contact met de KNVB stond het 1-1 en De Bilt een rode kaart. 5 minuten later stonden wij 0-1 achter, waardoor het Ziya er weer 1-1 van maakte in het gesprek met de scheidsrechter. Met een 2-1 voorsprong begon Odin dus aan de tweede helft. Als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.

  Na veel kunst  en vliegwerk en man of the match Kevin wist Odin de winst te pakken. Indien je nog meer over de tweede helft wil weten, dan verwijs ik u graag door naar dhr. Schneemann.

  Odin 5 – Voorwaarts 5: 1-1, 13de plek.

  Na een verliespartij was Odin er op gebrand een positief resultaat te halen in de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts. Op een frisse zaterdagmorgen werd er met goede moed warmgelopen. De armen en benen werden losgegooid en het publiek stond te trappellen. Om 12:00 zou het fluitje klinken enkel duurde dit i.v.m. het uitlopen van de voorwedstrijd wat langer.

  Iets na 12en klonk het fluitje en direct legde Odin 5 prachtig voetbal op de mat. Met verzorgd totaalvoetbal werd Voorwaarts van het kastje naar de muur gestuurd. De laatste man van Voorwaarts aka Robocop wist niet waar die het moest zoeken. Na enkele kansen mooie kansen voor Odin kwam Voorwaarts ook in de wedstrijd. Ze pompten de bal hoog in de 16 wat voor gevaar zorgde. Gelukkig stond Milan puik te keepen en liet de geen bal door. Na 45 minuten werd er gefloten voor het rustsignaal en mochten de spelers rusten.

  Na de rust begon Odin weer formidabel, de bal ging in een hoog tempo rond en de scouts op de tribune waren driftig aan het overleggen. Ging het over die dynamische middenvelder of over die multifunctionele verdediger achterin, we zullen het lezen in de Telegraaf. Na een overtreding op een meter van 30 van de goal legde Daan aan. De bal eindigde na over alle hoofden van de inlopende teamgenoten zijn te gevlogen in de goal. Het publiek ging uit zijn dak en de verlossende 1-0 was gevallen. Slechts enkele minuten later klook er opnieuw een fluitsignaal, dit na een charge binnen het strafschop gebied van Voorwaarts. Strafschop. Daan ging achter de bal staan met de camera’s op hem gericht. De druk was groot. Hij maakte een aanloop en schoot in de linkerhoek. Een katachtige redding van de keeper voorkwam dat de bal zat. Odin bleef goed voetballen, maar uit een (onterechte) vrije trap gebeurde dan toch waar iedereen voor vreesde. 1-1. Odin zette in de slotfase nog aan maar het mocht niet baten. 1-1.

  De spelers verlieten met opgeheven hoofd het veld. Er had meer ingezeten maar het getoonde spel gaf hoop. De punten komen vanzelf.

  Odin 6 – FC de Bilt 9: 2-5, 7de plek.

  Koud, zompig, grouw en donker. Het was tegelijkertijd een omschrijving van het weer als van onze eerste helft. We moesten aantreden tegen een sterke tegenstander, dus besloten wij een extra mannetje op het middenveld te zetten. De Hollandse school van 4-3-3 moest even plaatsmaken voor het ouderwetse 4-4-2. Helaas kwamen we al vrij snel op achterstand, waardoor dat extra mannetje opeens geen zin meer leek te hebben. Maar het probleem zat hem dit keer in de achterhoede. Beter gezegd, het probleem zat hem in de veel te snelle aanvallers van De Bilt. De linksbuiten etaleerde en maakte al snel een hattrick. Dit in combinatie met klassieke Odin 6-tegengoaltjes (ik zal niet in detail treden, want als je het leest geloof het niet), was het bij rust 5-0. Koppies naar beneden. Verslagenheid overheerste en op een gegeven moment werden er zelfs tegeltjesuitspraken uit de mouwen geschud. “Laten we de tweede helft winnen.” Dat was de mooiste. Zo gezegd, zo gedaan. De tweede helft ging veel beter dan de eerste. Het klassieke Ajax-syndroom, maar dan andersom. Misschien lag het wel aan de tegenstander, die een stapje minder liep en rustig aan deed. Maar dan kun je meegaan in hun tempo en gelukkig deden wij dat niet. Duels werden steviger, er werd hard gewerkt en er werd bovenal gevoetbald. In de rust maakten Vick en Jeroen nog een mooie afspraak. Vick: “Als ik een goede voorzet krijg, ben ik altijd eerder dan de tegenstander bij de 1e paal en dan schiet ik ‘m erin.” Jeroen knikte instemmend en voegde later daad bij het woord. Na een mooie solo legde hij de bal breed en zoals Vick al had aangekondigd was hij eerder bij de eerste paal dan zijn tegenstander, waardoor hij de bal in de lange hoek kon plaatsen. Wij bleven doordrukken en De Bilt leek het een stuk moeilijker te hebben. Ze hadden niet alles meer op een rijtje, maar helaas konden wij er nog meer een goaltje bij prikken. Taco wist een strafschop te benutten, waardoor de wedstrijd uiteindelijk uitliep op een 2-5 nederlaag. De Bilt had terecht gewonnen, maar ondanks de nederlaag konden we tevreden terugkijken op de wedstrijd. Volgende keer proberen we zowel de eerste als de tweede helft goed te spelen om weer eens de 3 puntjes te pakken.

  Odin 7 – EDO (U) 7: 1-2, 6de plek.

  Vriendenschaar 3 – Odin 8: 2-1, 7de plek.

  We stormden om 12:59 de kantine van Vriendenschaar binnen, om zo onze strafkannen te ontlopen. Nadat we op de seconde nauwkeurig op tijd waren, zagen we dat er nog bijna niemand was en dat de twee kannen-nazi’s glunderend naar de tijd op hun mobiel zaten te kijken. Vrij snel na ons druppelde de rest van het team binnen, wat onze teamwaarde met maar liefst tien kannen verhoogde. Alsof dit alles niet genoeg vreugde betekende, gebeurde het heldendichtwaardige. Daar stond onze oud-keeper, verlosser en vedette Dirk. Met zijn wapperende blonde haren overschaduwde hij onmiddellijk de rest van het team. Dirk zou vandaag onze verdedigingsmuur vervolmaken.

  Nadat Kenzo op zijn verjaardag gedisciplineerd de trekker door de kleedkamer haalde en we onze meditatie-sessie met Herman Berkien hadden besloten, kwam de scheids binnenlopen. Hij kwam ons verzekeren dat hij niet voor ieder wissewasje zou fluiten en dus veel door zou laten spelen. De boodschap was meteen duidelijk; als een dolle stier die duels in! Vol met adrenaline stormden we de kleedkamer uit, richting het veld.

  Onze hoofdtrainer, hoofdcoach en visionair, Roel, bakende direct ons warmloopgebied af en verrijkte de warming-up met de extended edition van de Champions League theme song. Om onze mannelijkheid te testen begon het onverwacht te hagelen. We hebben toen onze weerbaarheid voor ieder weertype laten zien door samen met de scheids en negentien man in de dug-out te schuilen. Al met al zou je kunnen stellen dat we de wedstrijd eigenlijk al gewonnen hadden. Laten we dit verslag daarom ook besluiten met die veronderstelling.

  Zoals onze assistent-coach na de wedstrijd mooi verwoorde, “voelde de wedstrijd een beetje alsof je ‘plak bakbloedworst’ voor het eerst probeert uit te spreken.”

  Odin VR 1 – VVZ ’49 VR1: 3-2, 3de plek.

  Zaterdag 25 november mochten de rode godinnen weer aantreden voor een mooie  wedstrijd op de eigen velden. De tegenstander was VVZ ’49. Een gewaagde tegenstander heb ik van horen zeggen.  VVZ zat ons namelijk op de hielen wat betreft de ranglijst.

  Vooraf de wedstrijd waren er al wat wijzigingen aangebracht binnen het team van de gOdinnen, met name langs de kant. Zo was er een vervangend coach omdat Mark niet aanwezig kon zijn en hadden de dames een heuse grensrechter. Wat een lichte teleurstelling bij de Leeuw opleverde die als vanouds iets later binnen kwam dan de rest en volgens Danielle nog dronken in de kleedkamer stond te dansen.  Zij moest haar vertrouwde stokje overdragen en startte op de bank.

  Aangezien gOdinnen goed voor zichzelf moeten zorgen, worden er veel weekendjes weg gepland. Zo ook dit weekend en Janssen kreeg het weer voor elkaar om sterspeelster Paulina te regelen. De opstelling was als volgt: Lotte stond zoals altijd tussen de palen. Aanvallend speelden Ingeborg, Pauline en Lara. Daarachter stond ons centrale trio Danielle, Haima en Manon. Dan de verdediging met centraal het onverwoestbare blok  Maartje en Nicole. Met op rechts Janssen en op links Frieling. Onverwoestbaar, tja. Daar komen we later nog even op terug.

  De wedstrijd begon veel belovend. Er werd lekker over gespeeld door de gOdinnen. Al gauw wist Paulina geheel op eigen houtje het doel weer is te bereiken. Pracht goal. 1-0 (Dames laten we vooral door gaan met die weekendjes weg). Halverwege eerste helft werd de eerste wissel ingebracht. De Leeuw erin.  Er kwamen steeds meer kansen en er werd vooral op de helft van de tegenstander gespeeld.  Als ik heel eerlijk  ben, zit ik hier maar wat te ouwehoeren. Geen idee hoe de wedstrijd is verlopen. Dus overleg ik nu eerst even met de andere verslaggevers.

  Halverwege de eerste helft was het wederom Paulina die de touwen wist te vinden na een snel opgezette counter en ook Ingeborg schoot de bal er weer geweldig in. Deze positiviteit over de doelpunten is logisch, doelpunten zijn nou eenmaal positief. Na deze doelpunten regen was ons spel niet meer om aan te zien. VVZ kreeg dan ook één kans in de voeten gespeeld (letterlijk) waardoor Lotte kansloos was en we met een ruststand van 3-1 de kleedkamer ingingen.

  Na de rust hadden we niet de mentaliteit gevonden om ons spel weer te organiseren, alles behalve. De gOdinnen leken in de war te zijn. Er werden veel fouten gemaakt. De bal kwam niet meer aan en VVZ kwam steeds meer in hun spel. Ook ons onverwoestbare blok Maartje en Nicole wisten niet altijd helemaal waar ze het zoeken moesten. Wat ervoor zorgde dat Janssen soms moederziel alleen stond te verdedigen. Niet geheel ondenkbaar was het dat Maartje af en toe de kluts kwijt was, aangezien ze vaker op de grond rond de cornervlag lag, dan in het veld. Hierbij dan ook haar mol-actie: onder de druk van haar vader en nul communicatieve vaardigheden in het veld zat er een klein foutje met grote gevolgen aan te komen. Er was geen één groen shirtje te bekennen binnen de 16 meter. Desondanks wist Maartje een goed geplaatste voorzet in eigen goal te werken. Het zelfvertrouwen van het onverwoestbare centrale duo werd deze dag de grond in gestampt, en wel alleen maar door hun onkunde. De eindstand van 3-2 was dan ook geheel aan zichzelf te danken, want VVZ was zelf zeker niet tot trefzekere kansen gekomen met deze hulp. Dit overkomt de beste zullen we maar zeggen.

  Tjonge jonge, en ook na de deadline blijft er informatie binnenstromen op de redactie van godin, noemenswaardig zullen we maar zeggen: Sanne Haima en Nicole verzorgden beide een assist op Paulina. Lauren die na een nachtdienst toch nog niet helemaal wakker was en de tweede helft niet kon keren. Maartje haar vader wel 100 keer heeft gezegd dat we moeten communiceren, maar bij communiceren hoort ook luisteren, daar gaat het dus al mis. WIJ GEWOON GEWONNEN HEBBEN, DRIE PUNTEN ERBIJ, DERDE OP DE RANGLIJST!

  FC Driebergen VR2 – Odin VR2: 4-0, 7de plek.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide