• Agelopen zaterdag stond weer eens volledig in het teken van spanning, sensatie en gezelligheid. Er werd bovendien gewonnen door teams waar we dat van verwachten én door teams waarvan we dat niet verwachten (gefeliciteerd Odin 5). Odin 5 heeft dit seizoen zo vaak in eigen doel geschoten (6 keer) dat zelfs de tegenstanders niet meer weten welk doel nou eigenlijk van wie is. Opponent VSC raakte zelfs zo van slag dat ze spontaan twee keer het eigen net wisten te vinden in de wedstrijd tegen Odin 5. Weer eens een andere tactiek. Maar belangrijker dan dit alles: we konden weer eens buiten op het terras zitten, en dat is een verademing na de noordpool-zaterdagen van de afgelopen maanden.

  Verder zijn er ontwikkelingen in het blinde ezel-klassement, wat een nieuwe koploper heeft opgeleverd. Remco (speler, keeper én absolute joker van Odin 4) pakte dit weekend namelijk al na 12 minuten rood na een ‘ongelukkige’ tackle. Hou jij wel van een risicootje? Speel dan eens Russische roulette met je enkelbanden en ga een potje voetballen met Remco.

  In het topscorersklassement doet Lauren goede zaken. Zij nam haar team op sleeptouw, maakte alle 3 de doelpunten en mag daarom op schoot gaan zitten bij Hans, die er tot nu toe ook 20 maakte. De  strijd is dus nog niet beslist.

   

  Hercules 1 - Odin 1: 2-1. Alles voor een zakje chips

  Zaterdag 24 Maart stond de wedstrijd Hercules – Odin op het programma, oftewel de strijd der Goden. Beiden worden ook nog eens geassocieerd met kracht en wijsheid. De ene uit de Griekse mythologie, de andere uit de Noorse. Twee naties ook met een rijk voetbalverleden. Denk aan de topspitsen van nog geen decennium geleden John Carew en Angelos Charisteas.

  Tot zover de overeenkomsten. Hercules stond namelijk bovenaan de ranglijst met 40 punten, terwijl Odin het met de helft van de punten en de zesde plek moest doen. Ook was er geen enkele speler van Hercules die zijn schoenen vastmaakt met een volledige rol duct tape. Bovendien was er geen paniek of er wel genoeg auto’s zouden zijn.

  Nadat beide teams hun warming-up op een stuk groen beton hadden overleefd en René met een nieuwe tactiek op te proppen kwam om Bas te motiveren was het tijd voor de eerste helft. Daarin was een gelijkwaardige strijd te zien tussen beide elftallen. Hercules had iets meer de bal, maar Odin was gevaarlijker voor het doel. Vlak voor rust resulteerde dit in de 1-0 voor Odin. Tinus speelde de bal naar Legendary nummer 8 Thomas. Dat mag niet en dus wilde Legendary nummer 8 Thomas hem niet aannemen. Hij liet de bal rollen, maar rende er daarna alsnog achteraan. Gelukkig maar, want zodoende kon hij een afgemeten voorzet aan Bas leveren, die de bal alleen nog maar hoefde binnen te lopen.

  In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Hercules had de bal en Odin kwam er af en toe gevaarlijk uit. Nadat Odin het eerste kwartier goed had overleefd stond het plots toch 1-1. Ruimtes in het veld werden groter en waar Hercules de twee kansen die het in de eerste helft kreeg mistte, schoot het nu beide kansen die het kreeg in de tweede helft wel raak. Dit tot ongenoegen van Bas die zomaar een speler van Hercules onderuit schoffelde en gelukkig enkel geel kreeg. Jammer van dat zakje chips. Odin drong daarna nog wel aan, maar kon geen grote kansen meer creëren. Op naar volgende week, waar de grote wederopstanding van Odin gaat plaatsvinden. Terrence (de verlosser) is dan op geheel miraculeuze wijze genezen van zijn hielprobleem en laat zich weer zien op het trainingscomplex. Tenminste als hij alle Dragon Ball Z afleveringen heeft afgekeken en eindelijk dat schietspelletje heeft uitgespeeld.

   

  Odin 2 - Faja Lobi KDS 3: 5-0.

  DHSC 9 - Odin 3: 0-3.

  Zaterdag 24 Maart was weer een prima voetbalzaterdag, met in de middag zowaar nog een zon die je in je hart kon laten.

  Ondanks vele afmeldingen en een aantal halve blessure gevalletjes stond Odin 3 om 12:30 toch met 11 man en een vlagger aan de aftrap uit bij DHSC (met dank aan Luuk Vugts voor het meedoen).

  EERSTE HELFT

  Odin begon de wedstrijd prima en voetbalde sterk. Dit resulteerde dan ook in een vloedgolf aan hoekschoppen, die ondanks goede aanvoer iedere keer net niet in het doel van DHSC eindigde. Maar Odin liet de koppies niet hangen bleef de tegenstander onder druk zetten. Zo opende het de score nog in de eerste helft. Emiel weet een listig balletje door de lucht van Mark prima te controleren binnen de 16, kapte zijn tegenstander uit en schoot met zijn goede linker zijn eerste doelpunt van het seizoen tegen de touwen. 0-1 en Odin staat verdiend voor. Door goed druk zetten op de verdediging van DHSC weet middenvelder Awan ook nog een paar schietkansen te krijgen, maar helaas wist hij het doel niet te vinden. Keeper Patrick Herman heeft niet bijster veel hoeven uit te voeren deze helft. Maar staat er wel wanneer nodig.

  TWEEDE HELFT

  Begin tweede helft begon de zon pas echt door te breken en Odin wist het goede spel dan ook in een lekker temperatuurtje voort te zetten. Achterin wordt er lekker rondgetikt en de aanvallen worden met goed samenspel en coaching opgezet. Dit resulteert uiteindelijk in een fraaie solo van leenspeler Luuk, die na een halve kluts de bal weer terugpakt en dan maar zelf op goal schiet. Deze bal blijkt te lastig voor de keeper van DHSC en zo is de 0-2 een feit. Deze stand smaakt naar meer en Odin is op zoek naar Jantje. Deze komt dan uiteindelijk na een paar goede aanvallen zonder doelpunt, toch nog aan. Luuk bewijst wederom een fijne toevoeging te zijn deze week en schat een matige pass van de centrale verdediger goed in, zet zijn mannetje onder druk en pakt de bal af. Hij stomt richting doel en heeft goed gezien dat spits Mark aan zijn rechterkant mee loopt. Luuk gaat op de rand 16 een prima een-tweetje aan met Mark, die de bal zoals dat hoort bij een een-tweetje simpel terugspeelt naar Luuk die zo vanaf de 5meter (met enige druk van de verdediger) in een inmiddels leeg doel zijn tweede goal van de wedstrijd weet binnen te tikken. Zo staat de eindstand van 0-3 op het scorebord en is het gedaan met de wedstrijd. Al met al een sportieve wedstrijd met een prima resultaat voor Odin 3 dat ook de derde helft weer lekker heeft uitgespeeld.

   

  Odin 4 - Vreeswijk 4: 7-1. ‘het ken vriezen en het ken dooien, maar die tackle van Remco, dat was een rooie’

  Na de eclatante 6-5 zege van vorige week tegen Vianen, zijn de lichte zorgen die waren ontstaan na vijf verliespartijen, verdwenen als sneeuw voor de zon. Zoals verwacht mag worden van het halftamme sterrenensemble, dat beter bekend staat als Odin 4, stond afgelopen zaterdag weer volledig in het teken van zelfoverschatting, misplaatste hoogmoed en stom gelul. Dit stomme gelul werd voor een groot gedeelte geproduceerd door Yorick, die als een demente schizofreen, de meest wonderbaarlijke gesprekken met al zijn alter-ego’s aan wist te knopen. Toen deze bombarie nog eens werd versterkt door een combinatie van Red Bull en verschillende snoepeenheden, ontstond er bij het team van Vreeswijk het vermoeden dat er ruim 35 spelers rond denderden in de kleedkamer van de Roodwitten. Dit bleek niet geval. Wel was de opkomst significant hoger dan bij Vreeswijk, waar in eerste instantie één speler de kantine binnen soleerde na een lange koninginnenetappe richting Sportpark Maarschalkerweerd. Een ander nam de verkeerde afslag en eindigde in Deventer en een tiental andere teamgenoten kwamen er te laat achter dat de rustdag pas een week later was.

  Toch konden we een kwartier later dan gepland beginnen aan de wedstrijd. Odin schiet uit de startblokken en vuurt binnen twee minuten, met scherp, op het doel van Vreeswijk. Wie anders dan spits in vorm ‘Martino’ verrast de keeper in de verre hoek. Vreeswijk antwoordt onmiddellijk en vraag een balwissel aan. Echt succesvol blijkt dit niet te zijn, want ook de nieuwe baksteen-ballon combinatie blijkt magnetisch te werken op de voeten van de Odin vedettes. Binnen tien minuten staat het 2-0. Na 11 minuten kijkt Remco wanhopig naar de bank. Geen wissels, wat nu? Als een kind van Stijn Vreven en Gennaro Gatuso zet Remco ‘Ik kon niet anders’ Thijssen, na ruim 12 minuten een enigszins roekeloze tackle in op een aanvaller van Vreeswijk, die deze tackle vanaf de andere kant van het veld ziet aankomen, eieren voor zijn geld kiest en een poging doet om op te springen. Deze tackle, die volgens de scheids meer weg had van een misdrijf dan een overtreding, wordt bestraft met een rooie kaart. Remco zelf vindt het wat overdreven: ‘Iedereen die mij kent weet dat ik niet de meest subtiele speler ben, maar dit was hoogstens donkergeel’. De term donkergeel is echter vooral toepasselijk als kleur die de enkel(s) van de Vreeswijk-tegenstander op dit moment zal hebben. Toch was het niet de intentie om de speler te raken, dat merkte iedereen. Het was een prima tackle, alleen 6 seconde te laat ingezet. Deze directe rode kaart betekent overigens dat Remco goede zaken doet in het blinde ezel-klassement. Zeker na de ‘ongelukkige botsing’ met de Spits van de Meern een aantal weken terug, in de tijd dat Remco nog als doelman door het leven ging. In het dove-ezel klassement gaat Teun ‘misschien zit ‘ie op het politiebureau’ van Dijk overigens nog fier aan kop. Hoewel gezegd moet worden dat veel mensen ook al tijden weinig willen horen van Moshe ‘Kech’ Heijnst.

  Vreeswijk toont na rode kaart empathie en besluit solidair met Odin, om óók een speler naar de kant te halen, hoewel later bleek dat dit meer noodzaak was dan vrije wil. Met 10 tegen 10 gaat Odin door. Keeper ‘afwassen is mijn gevaarlijkste bezigheid’ Gust redt goed op een hard schot van de Nieuwegeiners, maar Odin gaat met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust scoort Remi, na een verzameling van gele kaarten en eigen doelpunten, dit jaar voor het eerst in het goede doel, met een kopbal die volgt op een fraaie assist van Bas. Ook Yorick weet deze wedstrijd wederom te scoren en behaalt daarmee voor het eerst in zijn leven dubbele cijfers in iets anders dan bier drinken. 
  Alles is mogelijk deze zaterdag, zelfs Pieter ‘Rechtsbank’ de Goede zou dus kunnen scoren. Helaas zit deze verdediger op dit moment op de bank vanwege een blessure die hij vermoedelijk heeft opgelopen aan de hand van hypothetische penetratie. Toch gebeurde er deze wedstrijd iets unieks, want in de 87e minuut komt ook Pim ‘zielenknijper’ Verhoeff, voor het eerst in zijn 6 jarige Odin-loopbaan tot scoren!

  AMEN

  Odin 5 - VSC 8: 4-0.

  Bilt De FC 9 - Odin 6: 3-1.


  EDO (U) 7 - Odin 7: 3-1. ‘
  Odin 7 verliest in wedstrijd met twee gezichten’

  De winterdip van Odin 7 heeft een nieuw hoofdstuk gekregen: ook de uitwedstrijd bij EDO ging verloren. Ditmaal werd het 3-1 voor de gastheren. Odin startte met een uitgedunde selectie en een verdienstelijk keepende invaller op doel. Lang kon de ploeg niet van de 0-0 genieten; binnen 10 minuten rondde EDO een aanval over rechts af. Het zevende worstelde met zichzelf en kwam amper aan voetballen toe; op wat gelukkige wijze liep EDO nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong. Vlak voor rust kreeg het zevende uit een aantal dreigende corners de kans om iets terug te doen, maar de bal viel niet binnen.

  Na rust begon Odin sterk en drong het EDO steeds verder terug op eigen helft. Onno schoot van een aanzienlijk afstand prachtig raak: 3-1. EDO creëerde nauwelijks iets en Odin was enkele malen in de buurt van de aansluitingstreffer. Op basis van de tweede helft was een gelijkspel misschien verdiend geweest. Maar ach, niet iedereen krijgt wat hij verdient.Domper was het uitvallen van Johannes, vlak voor tijd. Na afloop zagen we een flinke tennisbal op zijn enkel. We hopen dat hij snel weer aansluit bij groep, vooral omdat hij altijd alles regelt.

  In de kantine van EDO werd er nog wat getinderd, maar ook daar werd weinig succes geboekt. 7 april – in eigen huis - weer een kans, komt dat zien, er zijn nog kaarten!

   

  Odin 8 - Vriendenschaar 3: 6-2. 2x Rudolph, 1x Chris Jansen, 1x Loek, 1x Tim, 1x Kenzo

  Op de dag dat Johan Cruijff exact 2 jaar niet meer onder ons is, trad ODIN 8 aan tegen het lastige  Vriendenschaar uit Culemborg. De kopjes stonden voor de wedstrijd strak, de ijzige muziek uit de JBL speaker verraadde de spanning van een zware teamopdracht: kon de goede reeks na de winterstop, waarbij er 13 punten uit 5 wedstrijden werd gehaald, worden voortgezet?

  ODIN startte onder de bezielende leiding van Fonville sterk aan de match. Kort combinatievoetbal werd moeiteloos afgewisseld met afgemeten dieptepasses. Een schot van Tim en een intikker van Raaf leidde al na 15 minuten tot een stabiele 2-0. Vriendenschaar poogde daar iets tegen in te brengen en versierde een volgens sommigen makkelijk gegeven strafschop: 2-1. ODIN was even de kluts kwijt, maar door een subtiel bekeken schot van Kenzo werd nog voor rust de voorsprong vergroot met 2 doelpunten.

  Na de denkbeeldige thee liet Vriendenschaar echter zien waarom het minder verliespunten heeft dan ODIN. De spijkerharde duels becommentarieerd van de nodige feedback op de scheidsrechter wierpen zijn vruchten af. Een knal van 20 meter liet de jonge Casiljan kansloos. ODIN maakte echter korte metten met een optimistisch vooruitzicht van de tegenstander. Chris liet zien dat hij zijn geliefde rugnummer 10 niet nodig heeft om te floreren. Een vrije trap beroerde even zijn voorhoofd, de bal belandde kort achter de doellijn. ODIN kreeg de geest en liet bij tijd en wijlen het zo gewenste totaalvoetbal zien. Een goed uitgespeelde combinatie rondde Loek met een punter af: 5-2, wedstrijd gespeeld. Kort voor tijd werd de bal nog een keer van rechts voor gegeven, Raaf hoefde slechts te knikken om de bal het net te laten vinden en zo de eindstand op 6-2 te brengen.

  ODIN blijft daardoor de goede serie voortzetten, de doelstelling om de top 3 te halen blijft in zicht.

  VVZ '49 VR1 - Odin VR1: 0-3.

  Odin VR2 - FC Driebergen VR2: 1-2.

  It was a sunny Saturday. We were very excited to play after having no game last week as we kept asking ourselves when we will have this kind of weather again. But then again, our match started quite late this time which was probably why the sun is already and still up when we were playing; as oppose to most of the matches we had before that started in the morning. As usual, we met up at Odin and went to the locker room to change; although at one point we almost had to share our changing room with another male team. Tara got to play forward for the first time today and she did a really great job, we all thought that this was her position. We kicked-off at 3 pm. The first half ended with Driebergen scoring one goal ahead of Odin. As Jonne and Hannah Broerse left after the first half, Julia replaced Jonne in the goal. Odin landed a goal in the second half as Hannah Oppermann’s shot in front the goal went pass Driebergen’s goal keeper. Unfortunately for us, the Driebergen ladies scored their second and last goal within the last few minutes of the game. The match ended with the score of 1-2 where the victory went to FC Driebergen.

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide