• Odin 7 - Bilt De FC 8 (1-2)

  Wat een prachtige dag beloofde te worden liep uit op een blamage. De heren van Odin 7 waren vol zelfvertrouwen aangetreden aan de eerst competitiewedstrijd van het seizoen. Het seizoen waarin de nu al vedette Bram Engelaar hoopt op zijn eerste kampioenstitel van zijn leven. Tijdens de warming-up werd de tegenstander niet onderschat, het leek erop dat het een wedstrijd zou worden waar de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. De eerste helft was niets terug te zien van deze onzekerheid. Odin speelde prachtig voetbal maar verzuimde de openingsgoal te maken. Verschillende ballen die op het aluminium eindigde en de keeper die toch redelijk onderschat werd hield zich goed staande. Tijdens de rust werd al duidelijk dat als we dit tempo vol zouden houden wij niet in de problemen zouden komen. De tweede helft begon met de meest klassieke wet van het voetbal. Waar het ene team de kansen krijgt en nalaat te scoren kan het toch vrijwel kansloze de Bilt toch de openingstreffer op zijn naam schrijven. De wedstrijd werd hierdoor wat grimmiger, wat verbale ruzies wisselde zich af met hier een daar een smerige schop. Odin deed er alles aan om het tij te keren en werd ook beloond. Na een aantal scrimmages voor de goal kon Mark toch afdrukken en gaf Odin volledig het vertrouwen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Lang konden zij hier echter niet van genieten, vanaf de aftrap werd dezelfde speler redelijk vrij gelaten die vanuit een vrijwel kansloze positie de bal over Jochem kon heen schieten. Die Jochem die geen bal heeft hoeven tegenhouden op een mooie 1 op 1 na moest toch helaas twee keer vissen. Dit bleek de klap die Odin niet kon rechtzetten. Al werd het nog wel heel spannend en er genoeg kansen waren om er toch nog een punt uit te slepen. Het mocht echter niet baten. Gelukkig staat de klassieker volgende week op het programma: Odysseus uit, die deze zaterdag toch wel een vernedering te verduren hebben gekregen, zijn uit op een revanche. Wij ook dus het beloofd een mooie pot te worden. Menges zet jij nu alvast je wekker want de wedstrijd begint al om 10.00. Gelukkig is er dan genoeg tijd om een gezellige 3e helft te hebben.

  Odin 5 - Voorwaarts 4 (2-1)

  Ze hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk ging dan ook de bal rollen voor de mannen van Nico Bakker. Na een teleurstellend seizoen in de 4e klasse hopen de mannen van het 5e weer te proeven hoe winnen smaakt. Het weer beloofde veel, echter kampte het team met personele problemen. Met dank aan Roald en Awan van het 7e konden we toch met 11 aftrappen.

  De wedstrijd begon wat mat waarbij het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Langzaam drukte Odin naar voren, maar tot echte kansen kwam hem niet, hooguit 1 bal op de paal van Lars. Na 20 minuten heen en weer schuiven werd dan eindelijk de wedstrijd opengebroken. Assist van Awan op Patrick, die zichzelf vrij voor de goal zet en de bal onverwachts hard tegen de touwen aan knalt. 1-0 Patrick. Odin heeft de wedstrijd in handen en werd sterker en had de volledige controle. Voor rust leverde dit
  nog een goede mogelijkheid op voor Juliën, maar maakte de verkeerde keuze voor de afronding. Odin schaakte de wedstrijd solide naar de rust.

  Odin zette de goede lijn van voor de rust door. Na lang doordrukken kreeg Lars een mooie kans om de 2-0 binnen te schieten, maar hij raakte de paal! Gelukkig kon Juliën in de rebound de bal behendig afronden in de 58e min. 2-0 Juliën. Lang kon Odin niet genieten van de voorsprong, 3 min later schoot Voorwaarts vrij onverwachts de 2-1 binnen na matig uitverdedigen.
  Zonde, want de achterhoede stond tot dan toe als een huis. Odin gooide 2 verse krachten in de ploeg,die rechtstreeks van het vliegveld kwamen, voor de 2e helft ( waarvoor dank). Odin kreeg het moeilijk, had moeite om onder de druk uit te voetballen. Alle hands on deck voor de laatste minuten. Het professioneel tijdrekken begon. Ondanks dat grote kansen uitbleven was het
  billenknijpen. Voorwaarts kreeg bijna nog een 1 op 1 kans, maar deze werd vakkundig afgevlagd door Nico Bakker, wiens looplijnen benoemenswaardig waren. Gelukkig floot de uitstekend fluitende arbiter van Boggelen op tijd af! Buit is binnen: 2-1. Met dank aan de helden van Odin 7! Man of the Match: Pelle van Bronkhorst.

  Benschop VR1 - Odin VR1 (6-1)

  Zaterdag is de mooiste dag van de week, behalve als je 10:00 uit moet spelen. Aangezien we af mochten reizen naar Benschop, gingen de wekkers van de Godinnen om half 8 (geen grap). Niet verrassend dat we met dit soort tijdstippen te weinig man hadden. Op een of andere manier wisten we alsnog Vr2 te overtuigen dat er niks mooier is dan deze wedstrijd; waarna 2 meiden ons wilden aanvullen en we met 12 man aantraden. Een luxe in deze barre tijden. Daarnaast sprong trainert Remco van VR2 weer in, aangezien onze eigen trainert door een teamgenoot was uitgeschakeld op training#doeislief.
  De dauw over de weilanden, een waterig zonnetje, de reis was pittoresk. Enkele godinnen werden er stil van; weet je.. soms vind ik.. natuur echt heel chill. Was 1 van de emotionelere uitspraken van de dag.
  Enfin. Er werd gekozen voor een 4-4-2 opstelling, om zo het middenveld beter te kunnen controleren. Als snel in de wedstrijd bleek Benschop VR1 een maatje te groot voor ons. Technischer, sneller en meer op elkaar ingespeeld, werden we van de mat gespeeld. Twee goals vielen uit corners, doordat er chaos was binnen onze 16. We gingen met 4-0 de rust in. Remco veranderde de opstelling door Florence wederom voorin te zetten, om zo voor snelheid en gevaar voorin te zorgen.
  De tweede helft ging al beter. We hadden wat meer controle, en er volgende enkele gevaarlijke aanvallen. De tegenstanders merkten dat ook en onze aanvallers werden dan ook harder aangepakt. Eenmaal wist de scheids ons een penal te ontnemen, maar de tweede keer kon niemand er meer omheen; Milly maakte koelbloedig af. Helaas moesten we wel nog 2 tegendoelpunten verwerken. 6-1. Wederom een veel waardigere tweede helft. Op naar volgende week! (Nogmaals dank voor Lisanne, Anne en Remco van VR2 die ons bijstonden op deze zware dag).

  DESTO VR2 - Odin VR2 (4-1)

  Vleuten. Je zult het niet snel terugvinden in een Lonely Planet. Dit pittoreske stukje nep-Utrecht was voor de dames van Odin Vrouwen 2 het decor van de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Na zich te hebben omgekleed in één van de meest moderne clubhuizen in de regio, speelden de dames zich figuurlijk warm. De koperen ploert was immers zeer nadrukkelijk aanwezig en het kwik tikte zeker de 25 graden aan. Odin trad aan met een aantal kersverse leden, sommigen zelfs zo vers dat ze nog niet op het wedstrijdformulier te bekennen waren. Na enig oponthoud werd er afgetrapt om 15:20 en de thuisploeg nam zeer snel de leiding. Na 5 minuten stond de 1-0 al op het denkbeeldige scorebord. Het middenveld werd overlopen, maar de coach had het te druk met bellen en ijsberen. Het was dan ook gelegenheidsassistent-manager Mariëlle die opperde om ons aller 4-4-2 uit de kast te trekken. Inmiddels stond het echter al 3-0 omdat zondagsschoten er immers ook op zaterdag in kunnen vallen.
  In de rust werd er goed gedronken en was het devies om vooral zo door te gaan, want sinds de verandering van spelsysteem had Odin zich herpakt. Mede door de inbreng van miljoenenaankoop Silvi werden er vele kansen gecreëerd. In de tweede helft kwam Door Edel Spel Tot Ontwikkeling (ookwel DESTO in de volksmond) tot schaarse mogelijkheden, maar doelverdedigster Lisanne was er niet van onder de indruk. Later zou blijken dat zij slechts 9 vingers nodig had om de schoten van DESTO te vangen, want ze hield een gebroken vinger over aan deze wedstrijd. Een van de vele mogelijkheden van Odin werd afgerond door Britte, die daarmee een puik gemiddelde van 1 doelpunt per wedstrijd kan overleggen. Het was immers haar eerste wedstrijd in dienst van de roodhemden. De eindstand van 4-1 werd in de slotminuten bepaald door de thuisploeg, maar desondanks stond de coach met een brede glimlach langs het veld. De tweede helft liet Odin zien dat het met speels gemak tot kansen kan komen en dat de eerste 3 punten niet lang op zich zullen laten wachten.

  Odin 8 - Rivierwijkers 8 (3-3)

  Voetballen voor dageraad.
  90 minuten lekker pupil voelen.
  Neutrale toeschouwer lag nog lekker in bed, en terecht.
  In evenwicht door drie doelpunten aan weerskanten.
  Sinds wanneer speelt Cantona voor Odin?
  Kutkannetjesregel.

  Odin 3 - JSV Nieuwegein 5 (2-3)

  Na een uiterst positieve bekercampagne gaat het in de eerste wedstrijd van de reguliere competitie meteen mis voor Odin 3. Clubs als Manchester City, Liverpool en Juventus winnen gewoon hun eerste competitiewedstrijd, maar Odin 3? Ho maar. Dat is weer te veel gevraagd. Ook nieuwe aanwinsten Sven, Mark, Arjan, Jill, Robert, Robin en Terrence wisten de roodwitten niet de gewenste impuls te geven.
  En waar komen al die jongens opeens vandaan? Menigeen dacht dat het budget na het kopen van enkele ballen toch wel op was bij Odin 3. Toch werd Sven losgeweekt bij Veracruz uit de Mexicaanse competitie voor 48 euro en een bijna echt Barcelonashirt van Frenkie de Jong. Mark kreeg Odin na wat aandringen van Veracruz er gratis bij. Terrence werd overgehaald voor 2 jointjes en de reserve-aanvoerdersband. De Robs werden gekocht bij de AH met een 1+1 gratis actie. Duitser Arjen werd weggekocht voor 6 schalen bittergarnituur met mayo en curry en Jill voor een sixpack frambozen cider.
  Met vier van de zeven nieuwelingen in de basis begon Odin gezapig aan de wedstrijd en beide elftallen wisten het eerste half uur geen kansen te creëren. Het was zelfs zo saai dat de Aaronvlogger nu zelfs tijdens wedstrijd filmpjes begint op te nemen. En als Aaron met een camera in zijn hand staat, staat Jasper er uiteraard naast. Het blijft gissen of hij bij de productie hoort of telkens een willekeurige omstander is. Iets dat in een volgende vlog toch een keer duidelijk zou moeten worden.
  Na een half uur was dan wel opeens raak voor JSV. Het moment dat Odin nodig had om wat beter in hun spel te komen en meer voorruit te voetballen. Dat duurde helaas niet zo lang, want de Legendary no. 8 kon in twee instantie de bal binnentikken. Met 1-1 werd zodoende de dugout opgezocht. Een moment waarin besloten werd dat de twee heren van filmpjes vanaf de tweede helft maar eens hun voeten moesten laten spreken.
  De tweede helft begon ook weer wat saai, maar werd opgevrolijkt door de interessante dialogen tussen Bas en Legendary no.8. Thomas won de eerste discussie en lulde Bas zo de wedstrijd uit. Niet veel later was Bas aan de winnende hand toen ook Thomas zich uit de wedstrijd verwijderde. Het duel leek dus uit te draaien op een gelijkspel, maar Bas kon het toch niet laten om zichzelf de genadesteek toe te dienen en met geel het veld te verlaten. Intussen bracht ook JSV de genadesteek toe aan Odin door binnen 5 minuten 2 keer te scoren en daarna nog verder had kunnen uitlopen. Odin kwam 3 minuten voor tijd nog wel nog terug tot 3-2, maar daar bleef het ook bij.
  Een mislukt begin van de competitie en een mislukte kannetjesdag tot gevolg.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide