• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Thuis verloren zowel Odin 1 als Odin 3 nipt met 0-1, verloor Odin 6 met 2-4 en wonnen Odin 2, Odin 4, Odin 7 en Odin VR1. Uit Verloor Odin 5 en speelde VR2 gelijk.

  Dan het topscorersklassement. Lauren van Odin VR1 wist op de fandag van de gOdinnen uiteraard er weer 3 in te tikken. Met haar totaal op 28 staat ze dik bovenaan de ietwat niet up-to-date topscorerslijst. Ik kom dan ook volgende week bij je terug wie de nummer 2 en 3 is.

  Kiekje van de week: uiteraard van de gOdinnen!

  Aangezien zowel Odin 3 als Odin 4 deze week hebben gefaald met een wedstrijdverslag, is er door de teamleider van het 3de een alternatief verslag aangeleverd over het wedstrijdje wat ODIN/Team Wodka inviel bij Footy afgelopen maandag. Dank Stinos!

  Odin 1 - EDO (U) 1: 0-1.

  Odin 2 - De Meern 2: 4-3.

  Odin 3 - Domstad Majella 3: 0-1.

  Odin 4 - Geinoord Nieuwegein 5: 3-0

  Maandagmiddag klokslag 14.31
  Paniek in de tent. Eva die bij Footy werkt had opeens een afmelding van een team. Of er een aantal mannen waren die daarop in kunnen springen. Bbq en alles was gratis (op bier na). Het begon moeizaam maar na 2 uurtjes stond daar toch een 'bier' team. Nadat iedereen op het sportcomplex was aangekomen en de nodige wel bekende kannetjes al op tafel stonden werd er gekeken naar de andere teams. Tot ieders schrik was het voetbal nog om aan te zien ook. Ondanks dat werden de glazen bier nog een keer volgegooid om aan de 1e van 3 wedstrijden te beginnen.
  De wedstrijd begon goed en zeker Yorick liep als een Usain Bolt over het veld, niet veel later lag dan ook de eerste bal in het net.
  De tegenpartij had helemaal niks in de 15 minuut duurende match in te brengen en voor wij het wisten had Teun een prachtig goal maakt. Waar de bal vandaan kwam wist niemand maar de bal werd snoeihard op de volley erin geramd door Teun. 2-0! Diegene die de 3-0 had gemaakt was ook erg goed bezig, wie dat was geen idee aangezien ondergetekende 'water' aan het halen was.
  Wedstrijdverslagen 21-04-2018 3
  Pemmie was er ook bij met zijn geliefde camera. Hij maakte de mooiste foto's en uiteraard kon een teamfoto niet ontbreken.  Op naar de 2e wedstrijd, met te veel zelfvertrouwen gingen wij de tegenstander te lijf, helaas liep niet iedereen met zijn man mee en dat werd genadeloos afgestraft. 3-0 was de eindstand. Er werden veel kansen gemist die normaal gesproken erin geschoten werden. De scheids dacht dat het aan het alcohol gebruik van het team lag, maar dat was natuurlijk een slecht excuus en niemand die daar wat van wilde weten. Er werden nog 2 kannetjes gehaald om vol goede moet de 3e wedstrijd in te gaan.

  Als team 'bier' / Odin deze wedstrijd zou winnen hadden wij achteraf nog de finale kunnen halen, helaas ging het gelijk op en bleef het 0-0. Daarna was het tijd voor de uitstekend verzorgde bbq.

  Deze gezellig avond was medemogelijk gemaakt door.
  Jochem, Yorick, Teun, Remi, Gust, Nick, Jurriaan, Pol, Fausto, Stijn. En met de top medewerking van Eva en Remco.

  IJFC 9 - Odin 5: 7-3.

  Odin 6 - VSC 11: 2-4.

  Zo´n slordige 2 weken geleden kwam de koploper op bezoek. Wij hadden weinig trek in een oorwassing, dus kozen wij voor een enerverende tactiek: kat en nachos. En met die verdedigende instelling en vlijmscherpe counters pakten wij een 2-0 overwinning. De toenmalige koploper besloot na de wedstrijd vrolijk ons kleedlokaal te verbouwen; en dat tegen enige kosten! Wat een helden, die mannen van SVM 4!!!!

  Terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Wederom kregen wij de koploper op bezoek, maar dit keer was het VSC. Aangezien ons kat en nachos zo goed werkte tegen de lijstaanvoerder, besloten wij niet van tactiek te wisselen. Enig verschil was dat wij na 20 minuten al 3 keer konden vissen. In de rust gooiden wij die tactiek dus in de prullenbak en gingen wij ouderwets van onze eigen kracht uit: voetballen. Gek genoeg werkte het ook nog. Wij kwamen na een prachtige aanval over rechts terug tot 3-1. Justin liep de bal de goal in nadat Robert het overzicht bewaarde en een mooie assist afleverde – al is het nog steeds niet helemaal helder of het niet stiekem een mislukt schot op doel was. De beste man beweert zelf dat hij een assist was, dus dat geloven wij. Wij hadden de tweede helft het betere van het spel, al kwam VSC er een paar keer gevaarlijk uit. Met nog ongeveer 20 minuten op de klok maakten wij de 3-2. Wederom na een prachtige aanval. Dit keer was het een assist van Vick, waarna Daan – ja…dit is echt waar…hij scoorde….ik meen het – de rust bewaarde en de aansluitingstreffer maakte. VSC voelde de druk en begon ‘m zelfs een beetje te knijpen. Wij hadden echt het gevoel dat wij gelijk konden maken, maar helaas mocht het niet baten. VSC kwam er nog eenmaal goed uit en scoorde de 4-2. De wedstrijd was gespeeld, maar we hebben er hard voor gestreden. Nu staan er alleen nog maar wedstrijden op het programma tegen teams die onder ons staan. Een uitgelezen kans om het seizoen prachtig af te sluiten door eindelijk een keer het zo geliefde derde diamantje te pakken (dat is volgens Justin als je drie keer achter elkaar wint).

  Odin 7 - HMS 4: 4-0. 'Ga Maar Joepie'

  Odin 7 heeft haar derde wedstrijd op rij winnend afgesloten; ditmaal was HMS het slachtoffer: 4-0. Het zevende, met Dino op doel, controleerde en domineerde vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd. Onno was een aantal keer dreigend met flitsende acties over de linkerflank, maar de HMS keeper was alert. Na twintig minuten wist Odin de verdiende 1-0 te maken; Nick zette goed door over rechts en Joep wist van dichtbij de bal het doel in te werken. De thuisploeg was heer en meester en kreeg kans op kans. Een strakke corner van Wesley werd door Martijn binnengeknikt, en even later wist ook Joep uit een hoekschop te scoren. Dino beleefde ondertussen een rustige middag in de stralende zon. Met een riante 3-0 voorsprong zocht de thuisploeg de kleedkamers op.Wedstrijdverslagen 21-04-2018 1

  Na rust nam Odin gas terug, hoogtepunt was de notenrentree van Jan Willem, die zijn eerste minuten dit seizoen maakte. Dino was alert bij de spaarzame kansjes die HMS kreeg, aan de overzijde had Rick de kans de voorsprong te vergroten, maar zonder succes. Joep gaf de zege vlak voor tijd extra glans door op aangeven van Nick de 4-0 aan te tekenen en completeerde daarmee zijn hattrick; bravo! De derde helft was gezellig en leverde zelfs nog een prijs op; vice-aanvoerder Johannes won een voetbal omdat hij de meeste Odindames-voetbalplaatjes had gespaard (5 euro per kaartje, 9 euro voor een kan bier, ongeveer twintig kaartjes in 2 uur tijd; reken maar uit).

  Odin VR1 - DHSC VR2: 3-2. 'Één voor allen, allen voor één'

  Zaterdag 21 april. Een datum die bij eenieder uit het team en eenieder die we maar goed genoeg hadden gestalkt in het geheugen stond gegrift; de Odin VR1 fandag. Het idee van deze dag; we zijn gewoonweg geweldig. En euhm we spelen al 5,6,7 ? jaar bij odin en tja.. dat kampioensfeest wachtten we ook al jaren op. Helaas blijkt het kampioenschap nog niet veel meer dan een droom (of illusie volgens de pessimisten onder ons).

  Je zou zeggen: we hadden er zin in. Maar aangezien de helft van het team voor een normale wedstrijd al misselijk is van de zenuwen, kan je je wellicht voorstellen hoe het er deze ochtend aan toe ging:

  09:58 Romy: Ik was even onderzoek aan het doen naar poepstress om te bevestigen dat wij best normaal zijn.

  Inclusief wetenschappelijke omschrijving hoe en wat (ik zal het je besparen)

  11:03 Citty: Ik heb dus een beetje stres omdat ik niet weet wat ik aan moet.

  Janssen haar tip om een rood shirt en wit broekje aan te doen, werd niet in acht genomen. Waarna Citty haar basisplaats opgaf om bij de ZARA een nieuwe outfit te scoren (deze reden om te laat komen is linea recta in de top 3 van meest ridicule redenen om te laat te komen gekomen).

  Enfin 12 uur verzamelen. Boombox aan. Zonnetje. En de eerste ouders druppelden al binnen. DHSC stond op t programma, uit werd t 0-6. Toch waren we allesbehalve zeker.

  We begonnen met een afgeladen terras en een groot aantal ouders, vrienden en oudspeelsters langs de lijn <3.. en een prachtig spandoek van de Stenvers; één voor allen, allen voor één. We startten sterk. Romy begon als voorstopper en wist het spel uitstekend te verleggen. Uiteraard was het DE topscorer van ODIN, die haar enorme klasse en waarde maar weer eens bewees door op een mooie steekpass door te breken, de rust te bewaren (terwijl de keeper die even rustig naast haar doel had gestaan, terwijl ze haar handschoenen goed deed of wat dronk, don't know) en de terugkrabbelende keeper te passeren. Één groot kabaal langs de lijn (mede mogelijk gemaakt door een dozijn toeters van de manlief van Danielle).

  Kort daarna trakteerden we de fans alweer op de volgende. Wederom was het  Lauren, die een bal van de keeper goed blokkeerde en weer rustig wist af te maken.

  Hierna zakte het spel wat in, en werd het spel meer op onze helft gespeeld. Lauren had nog 1 grote kans, maar verdere spanning bleef uit in de eerste helft. De tweede helft, kwamen we iets meer in de verdrukking. Gelukkig stond reddende engel Lauren er zoals gewoonlijk, en wist rustig maar weer eens een hattrick te maken. Eindelijk was er weer wat te juichen voor de fans.

  Totale chaos overviel t spel echter toen er in de as drie mensen tegelijk werden gewisseld. Romy liet haar klasse nogmaals zien door iemand snoeihard net buiten de 16 neer te halen. Echter bleek desbetreffende DHSC speler een prima schot te hebben, een onhoudbare bal zo de kruising in 3-1. De druk liep op. Kort hierna resulteerde dat in de 3-2, nadat een speelster van DHSC doorbrak (wel/niet buitenspel, we zullen het nooit weten). Bek af, bleven we echter strijden. Want hè zoals de Stenvers al zeiden; 1 voor allen, en allen voor 1. Het fluitsignaal was een verlossing en tevens het startsignaal voor een mooi feest. Verloren kind, en tevens 1 van de oprichters van ons team, Nicole zorgde voor de champagne douche en met een ereronde, onzichtbaar voor het publiek door de ENORME fakkel die meneer van Harten had meegenomen, en het ODIN-lied liepen we t veld af. Enkele supporters werden nog verblijd met schilderijen (Euh... ingelijste foto’s... whatever) van de godinnen, ODIN sjaals (om de warme dag door te komen) en gesigneerde ballen om deze sterren nooit te vergeten! En de gehele club kon verder met zoveel mogelijk bierdrinken om maar al die voetbalplaatjes van de gOdinnen te sparen.

  Wedstrijdverslagen 21-04-2018 2

  DANK aan al de familieleden, vrienden, clubgenoten en oudspelers die erbij waren. DANK uiteraard aan Jopie voor de gastvrijheid, hapjes en ijsjes. En uiteraard DANK aan de organisatie van de fandag, het opstellen van de wedstrijdboekjes, het maken, printen, lamineren van de voetbalplaatjes, etc. Uiteraard gaat hierbij de grootste lof naar 1 van de oprichters van ons team: Milly. Dank voor de enorme inzet.

  De dag werd al dansend in de zon op de picknick tafels (sorry Joop, al mochten vrouwen altijd wel op de tafels dansen toch?) afgesloten.

  Odysseus '91 VR7 - Odin VR2: 1-1.

   

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide