•  

  Odin 5 - EDO 5 19-10 ( 5-2)

  Door spijtige omstandigheden stond er voor vanmiddag een inhaalwedstrijd op het programma. Om die omstandigheden eer aan te doen hadden we maar 1 taak: winnen. Om dit te bereiken was hulp van buiten af hard nodig, onze dank gaat dan ook uit naar onze vrienden van het 6e en 7e, waarover zo meer.

  15.00 uur, de bal is gaan rollen. Vanaf het begin had Odin direct de overhand. Het leek er niet echt op dat EDO was gekomen om te voetballen, ze kwamen meer ' meedoen' . Het baltempo lag wat aan de lage kant, daardoor was het moeilijk voor de ploeg van Nico Bakker om een opening te vinden in de laatste linie. Voor de 1e 20 minuten hadden we aan 1 speelhelft genoeg, die van EDO. Af en toe kwam er een lange bal vanuit achteruit over onze verdediging, maar dit konden we over het algemeen prima oppakken. Toch moet het fout lopen. Een bal van achteruit waarbij onze achterhoede niet goed stond geeft Edo de kans om door te lopen op de keeper. De spits kiest om langs de keeper te gaan waarbij de scheidsrechter constateert dat de keeper de spits naar de grond werkt, strafschop en 0-1. Gelukkig lieten we de kopjes niet hangen. Eerder hadden we al kansen via Lars en Patrick en 10 minuten later diende zich ook een grote kans voor Yorrick, helaas raakte deze de bal totaal verkeerd. De parkeerwachter van P7 kwam de bal keurig terug brengen. Er viel een hoop te halen, dat was voelbaar. Gelukkig kwam daar via een fantastisch schot van Awan, die strak de rechter kruising in ging, de geruststellende 1-1 in de 37e minuut. Voor rust zat er nog meer in, maar we gingen met deze stand de rust in.

  In de rust hebben we afgesproken nog meer druk te gaan zetten, dit wierp zijn vruchten af. EDO niet meer gezien, het werd prijsschieten. Om prijs te hebben moet je wel raak schieten, dat ontbrak er echter aan. Gelukkig kregen ook wij een penalty mee. Yorrick werd in de 67e minuut lomp in zijn rug gelopen. Awan kreeg de eer om deze middag de zijne te maken. Hij liet zich niet afleiden door de ' plofkip-geluiden' van de keeper, iets wat nooit eerder vertoond is overigens. Hij benutte de penalty, 2-1 en terecht. Net als de rest van de bank voel je dat je er nog niet bent, dat
  de deur dicht zit maar nog niet op slot. Ontlading kwam dan ook wanneer Yorrick zorgvuldig de bal in de verre linker hoek schoof en wij wisten de buit binnen was. 72 min, 3-1. We hielden vast aan ons spel en bleven als gekken gaan. EDO zat er door heen en de ruimtes werden groter. Na het misgrijpen van de keeper uit een corner was het Remi die de bal tegen de touwen joeg. 80e min 4-1. U lees het goed, het is echt het wedstrijdverslag van Odin 5. Wij waren dan ook blij dat 1 van onze eigen mannen ook nog een duit in het zakje deed. Via de kluts schoot Bas overtuigend de bal achter de keeper, 5-1. De wedstrijd kabbelde naar zijn einde. Dan zie je toch maar weer dat je de goals gewoon moet maken, want in een kleine verslapping krijgen we nog een uitbraak van EDO en na een goede voorzet van rechts wordt de 5-2 in de 89e minuut nog op het bord gezet. Verder was de achterhoede niets te verwijten, solide gespeeld.

  Mooie middag, mooie wedstrijd en een terechte overwinning.In tegenstelling tot vorige wedstrijd stond er weer een ploeg met gif en drang. Nogmaals bedankt Remi, Awan en Yorrick. uitslag: 5-2.

   

  Odin 3 - Voorwaarts 2 (6-2)Wedstrijdverslagen 19-10 1

  Zaterdag 19 Oktober stond er voor Odin 3 weer eens een bekerwedstrijd op het programma. En dat het bekertoernooi een van de belangrijkste doelstellingen is dit jaar werd wel snel duidelijk dat er maar liefst 10 spelers beschikbaar waren. De andere helft had nog betere dingen te doen. Zo zat Pim in een non-stop vliegtuig van New York naar Sydney om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis, terwijl hij tofoeballetjes en plastic rietjes uit het vliegtuig bleef gooien. Mark en Robin waren in een trekker gekropen om de boeren een hart onder de riem te steken om zo een gratis ontbijtje te scoren. Jens was nog steeds aan het nagenieten van zijn gestopte penalty 2 weken terug. Aangezien Nederland het vuurwerk steeds meer in de ban probeert te doen waren Ralph en Mike naar Barcelona gegaan om daar een en ander af te steken. Terrence heeft nog even tijd nodig om zijn binnenbandje te plakken. Kevin en Tim waren alvast op zoek naar een leuk huisje voor het teamweekend in Drenthe.

  Gelukkig waren Gust, Hans en David bereid om deze leegte op te vullen. Ook was het voor Jules de eerste wedstrijd dit seizoen en de eerste wedstrijd als getrouwd man. Dit zag je dan ook meteen in zijn spel terug. Geen geschreeuw meer naar de scheidsrechter en bank van de tegenstander, geen domme gele kaarten en geen watervallen meer. Ook Alija stond na lange tijd weer op het wedstrijdformulier en gunde zichzelf de laatste 10 minuten van wedstrijd. Tot die tijd was hij druk bezig met de ideale opstelling voor zijn FIFA-teampje. Het schijnt dat hij er nu bijna over uit is of hij een middenvelder of aanvaller gaat kopen. Thomas had zijn teampje natuurlijk al lang klaar voor de wedstrijd en had precies genoeg munten om Gust, Tibor, Luuk, Jasper, Jill, Jules, Hans, Bas, Thomas, Sven en Aaron te kopen. Door nog wat achievements te unlocken kocht hij ook nog David en Alija voor op de bank en Arjen als garnalenbakker/grensrechter.
  Daarmee begon Odin aardig aan de wedstrijd. Beide elftallen probeerde te voetballen en konden er ook allebei gevaarlijk uitkomen zonder kansen te creëren. Totdat Jasper als centrale verdediger het veld overstak en een prima assist in huis had om Bas de 1-0 te laten binnenschieten. Even later viel ook de 2-0. Een corner werd door Bas verlengd en ging via de schouder van de Voorwaarts verdediger het doel in. De 3-0 volgde snel na de rust. Daar waar Voorwaarts juist meer druk voorruit wilde zetten, was het Odin dat lang de bal in de ploeg wist te houden en via een mooie aanval over rechts de genadeklap uitdeelde. Tibor met de voorzet en Bas als afmaker. 10 minuten later precies hetzelfde. Tibor met de assist en Bas met zijn 3de goal van dag. Moet er wel bij vermelden dat daarna gewoon weer alle voorzetten het vangnet in vlogen. Bas bleef wel maar scoren en maakte ook de 5-0 op aangeven van Lukinho. Op de voorwaarts bank bestaat er nog verwarring waarom die jongen steeds vrij staat. De keeper snapte dit ook niet en weigerde zodoende nog maar 1 stap te zetten. Vanaf dat moment probeerde iedereen opeens de ‘inho’ achter zijn naam te krijgen door panna’s uit te delen, pirouetjes te doen en trucjes te proberen. Laat dat maar aan Lukinho over. Het was wel een voorteken van verslapping bij Odin, dat resulteerde in 2 tegendoelpunten. Die kleine opleving van Voorwaarts was ook snel voorbij toen Sven op aangeven van Bas de 6-2 kon binnenkoppen.
  Weer een ronde verder in de beker, maar de weg naar Gdansk is nog lang…

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide