• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen zaterdag. Thuis werden er slechts twee wedstrijden gespeeld. Odin VR2 won met 2-1, Odin 5 ging jammerlijk onderuit. Uit speelde Odin 2 met maar liefst 5-5 gelijk, wonnen Odin 3, Odin 4 en Odin VR1 met ruime cijfers en gingen Odin 6 en Odin 7 onderuit.

  Dan het topscorersklassement. Uiteraard wist Paulina weer tot scoren te komen, met haar totaal op 15 doelpunten blijft ze bovenaan staan. Lauren van VR1 wist maar liefst drie keer te scoren, en staat nu op 12 doelpunten.

  Dan het eigendoelpunten klassement. Het klassement beleeft het beste jaar ooit. Nog nooit werden er in zo’n korte tijd al zoveel eigen doelpunten ingeschoten. Top! Afgelopen weekend was het al weer tijd voor het 10de eigen doelpunt. De felicitaties zijn voor de teamleider van Odin 7; Johannes!

  Kiekje van de week komt tevens van Odin 7. Odin 7 beleeft qua blessures een bizar seizoen. Ook afgelopen weekend mocht er weer een speler na de wedstrijd een bezoekje brengen aan het ziekenhuis. Dit weekend was Stijn de ongelukkige. Veel sterkte Stijn!

  De teamleider van Odin 7 zag een nieuw klassement dan ook wel zitten: 'Komt er ook een blessure lijst op de site? Daar scoren we hoog namelijk'.

  De Meern 4 – Odin 2: 5-5, 9de plek.

  Rivierwijkers 3 – Odin 3: 3-7, 2de plek.

  Op de bewolkte zaterdagmiddag om 15:05 stond de wedstrijd tegen Rivierwijkers 3 ingepland op het prachtige en enige veld van de Rivierwijkers. Hoewel vooraf leek dat er een spelerstekort zou zijn, was er uiteindelijk een druk bezette bank met voornamelijk spelers van Odin 4.

  De wedstrijd trapte af en Odin 3 was scherp begonnen. Ze overheersten en lieten de Rivierwijkers amper een balletje toucheren. Binnen de kortste keren lag de eerste bal al in het net achter de kleine keeper van Rivierwijkers. Dit werd over de rest van de wedatrijd nog 6 keer gedaan. Een totale vernedering voor Rivierwijkers bleef uit. Zij scoorden 2 keer uit de kluts en tot slot werd het zicht van superkeeper Patrick Hermandez (ook wel bekend van het nummer: Born To Be Alive, wat dus NIET van de Village People is) ontnomen terwijl de bal recht op hem afvloog. Helaas kon hij geen kattiereactie opbrengen om deze bal uit het doel te houden. Geen enkele goal deed Odin 3 echt pijn, ze moeten enkel realiseren dat dit te makkelijk ging, zelfs nadat de organisatie weg was gewisseld. Eindstand was dus 3-7 in het voordeel van Odin 3. Een goeie pot voetbal. Oh, en de tweede helft regende het afschuwelijk hard.

  Doelpunten: Awan (2), Mark, Ziya, Nando, Brengelaar, e.d. Rivierwijkers.

  Assists: Mark (2), Nando, Awan, Cyro.

  Aan staande zaterdag wacht de nummer 2: Odin 3 de topper, thuis tegen de nummer 1: FC De Bilt om 10.00. Het verschil op de ranglijst is 5 punten, er moet dus gestreden en gewonnen worden middels een spectaculaire pot waar de vonken van af gaan slaan.

  KOMT DAT ZIEN EN SUPPORT DU BOYS NAAR HET KAMPIOENSCHAP!

  PS: KAKKERLAKKEKAKKERLAKKEKAKKERLAKKEKAKKAK

  Geinoord Nieuwegein 5 – Odin 4: 0-4, 6de plek. ‘Yorick-show bezorgt Odin 3 punten'

  Het leek een gewone zaterdag te gaan worden. Potje voetballen, teamgenoten uitlachen om hun bizarre katers, even kroelen door de baard van Remco en vervolgens met z’n allen een pilsje drinken. Zo’n dag werd het niet. Zeker niet. Het werd een dag die zou leiden tot ontsteltenis, verbijstering en een totale nietigverklaring van alle levenskennis.

  Het begon nog niet eens zo gek. Op deze koude, gure winterdag kon Jochem het na een avondje Smartlappen niet opbrengen om zijn bed uit te komen en werd hij ruim een kwartier na verzameltijd wakker gebeld door Teun. Nadat Jochem is opgehaald bij zijn huis denken we alles gehad te hebben maar in Nieuwegein blijkt dat deze absolute vedette ook nog zijn kicksen vergeten is. Knap, want die fluoriserende schoenen met maatje 49 zijn moeilijk te missen zou je zeggen, maar oké.

  In de kleedkamer is de stemming opgewekt. De drie punten moesten, wat er ook gebeurt, mee naar Odin. Het gebrek aan dug-outs werd grotendeels goedgemaakt door een verlaten bushokje naast het veld en na een voorzichtige warming-up floot de scheids voor het begin van de wedstrijd.

  Na een paar kansen over en weer, wordt er van achteruit een heerlijke tikie-takka combinatie opgezet die na 6 passes en een hakje (!) van Yorick fraai wordt afgemaakt door Joost, 0-1. Tot zaterdag waren er een aantal zekerheden in het leven. De aarde is rond, de zon komt op in oosten en gaat onder in het westen en Yorick scoort nooit (een hattrick). Maar dan: een bijzonder tafereel, een mirakel, een godswonder! Pim zet een sliding in met LINKS!? En even later schiet Yorick de bal van een meter of 25 strak in de winkelhaak. Daar waar zijn schoten van afstand meestal goed zijn voor een ingooi tegen of een mooie tocht voor de ballenjongens, ligt de bal er dit keer gewoon in. Krankzinnig natuurlijk, de toeschouwers wrijven nog eens goed in de ogen maar het is hem echt. En het wordt nog erger! Nog voor de rust schiet ‘Kannetje Yorick’ ook de 0-3 en 0-4 binnen. Een droom (of nachtmerrie) waaruit we niet kunnen ontwaken. De rest van de middag stelde Yorick zijn clubgenoten, familie, vrienden, huisdieren en totale onbekenden op de hoogte van zijn prestaties. Nog niks gehoord? Geen paniek, ik weet zeker dat Yorick jullie de komende dagen zal opbellen. Naar eigen zeggen kan ook een uitnodiging voor het Nederlands elftal niet meer ontbreken, Yorick in Oranje!

  In de tweede helft kreeg Odin nog een aantal mogelijkheden maar het was duidelijk dat de spelers zwaar van slag waren door de gebeurtenissen in de eerste helft. Ook de scheids was er even niet bij en zag een paar overtredingen over het hoofd, maar het bleek dat hij even niet aan het opletten was om een momentje te kunnen genieten van het doorgebroken zonnetje. Moet kunnen. De spelers van Odin stonden in de 2e helft ook opvallend vaak buitenspel, wat volgens een van de Geinoord-spelers kwam doordat hun verdedigers te traag waren om terug te rennen. De winst is in de eerste helft al veilig gesteld en er wordt in het tweede bedrijf niet meer gescoord.

  Odin 5 – Edo (U) 5: 1-4, 13de plek.

  VSC 11 – Odin 6: 6-4, 7de plek.

  Met de bekernederlaag  van twee weken geleden tegen VSC 12 in ons achterhoofd, mochten we het zaterdag voor de competitie opnemen tegen het 11e van VSC.

  Onze ziekenboeg zat nog overvol. Maar gelukkig vielen Jordi, Martijn en Dirk bij ons in zodat we toch met voldoende spelers aan de wedstrijd konden beginnen.

  Odin begon de wedstrijd afwachtend en erg zwak. Mede dankzij een felle zon en een harde wind tegen stonden we bij rust al 6-2 achter.  De rust deed ons goed. Het spelbeeld in de tweede helft was totaal anders: Odin domineerde volledig. Slechts af en toe slaagde VSC erin om de middenlijn te passeren met een lange bal. Helaas  waren we niet effectief genoeg en duurde de wedstrijd tekort om nog een punt mee naar huis te nemen. We kwamen slechts terug tot  6-4.

  HMS 4 – Odin 7: 5-1, 5de plek. ‘IJzersterk Odin nipt onderuit bij HMS’

  Odin 7, de ploeg in vorm van Utrecht en omstreken, heeft afgelopen zaterdag een kleine nederlaag geleden.  Op bezoek bij laagvlieger HMS verloor de ploeg met 5-1. Dankzij sterk verdedigen, goed voetbal, en legio aan kansen hield het zevende zich keurig staande en incasseerde het slechts vijf doelpunten. De titelaspiraties zijn na de nederlaag groter dan ooit tevoren.

  Odin, waar Rick ontBRAK, begon in de bekende 1-4-3-3 formatie aan de uitwedstrijd. In het eerste half uur had de uitploeg het betere van het spel; met name Onno en Stijn waren dichtbij een treffer. Uit tactische overwegingen besloot het zevende nog niet te scoren en het initiatief bij de tegenstander te leggen. Laatstgenoemde werd een HANDJE geholpen door de scheidsrechter van dienst, die een uiterst kwestieuze penalty toekende na een vermeende handsbal van Robin ‘Beckenbauer’ Brink. Keeper Steve was sportief genoeg de strafschop niet te keren. Vlak voor rust verdubbelde HMS de voorsprong, een voorzet vanaf rechts ging via de aanvoerder van Odin de goal in: 2-0. Tevreden zochten de Odin-spelers de kleedkamer op.

  Na een tactische omzetting, Johannes schoof door naar de spits en Sjoerd nam zijn plaats op het middenveld in, begon het zevende flitsend aan het tweede bedrijf. Na een aantal gevaarlijke standaardsituaties en schoten van afstand, kreeg ook Odin een penalty wegens hands. Freek ‘Beckenbauer’ Westera nam de verantwoordelijkheid en schoot beheerst raak: 2-1. De gelijkmaker hing vervolgens in de lucht; Sjoerd was het dichtstbij, maar zag zijn inzet stranden op de paal.

  In een counter wist HMS de wedstrijd te beslissen. Steve tastte mis op een lange bal, waardoor een HMS-spits eenvoudig kon binnentikken. In de slotfase liep de thuisploeg uit naar een 5-1 voorsprong. Na afloop was iedereen meer dan tevreden. De wedstrijd biedt in ieder geval een hoop aanknopingspunten voor het restant van de competitie. Volgende week zal het zevende zich wederom van zijn beste kant laten zien, wanneer het het in eigen huis opneemt tegen rivaal EDO. Hopelijk is Rick dan ook weer van de partij.

  Tot slot een slecht bericht. Tijdens de wedstrijd viel de knapste speler van Odin 7, Stijn K., uit met een zware knieblessure. Naar later bleek is zijn meniscus afgescheurd, waardoor we hem de komende maanden moeten missen. We wensen hem sterkte en een voorspoedig herstel. We zullen zijn koelbloedigheid voor het goal missen.

  DHSC VR2 – Odin VR1: 0-6, 5de plek

  Zaterdag 18 november. Op deze druilerige zaterdagmiddag was het tijd om aan te treden tegen DHSC VR2. Volgens de statistieken was de kans op een overwinning zeer klein, aangezien we uit nog nooit eerder op deze velden hadden gewonnen.

  Romy, onze facilitair manager, was ook niet helemaal tevreden over de kleedkamers behorende bij het complex. De kleedkamer die voor ons bestemd was, bleek bezet met een naakte man. De wc’s in het gebouw gaven een fijn campinggevoel, doordat ze met toiletrollen onder de arm bezocht moesten worden. Over de douches kunnen we beter niet beginnen. En als klap op de vuurpijl (die maar beter niet binnen afgestoken kan worden) vond Lauren van de brandweer, het brandalarm ronduit onacceptabel. Dit hing namelijk aan twee draadjes los aan de muur. Dat kan natuurlijk echt niet.

  Maar goed, na al deze ellende was ons zelfvertrouwen uiteraard naar een hoogtepunt gestegen en zo kwamen we al bibberend uit de kleedkamer om aan de warming up te beginnen. Eenmaal buiten bleken alle velden bezet en mochten we warmlopen op een strookje modder/gras van niet meer dan anderhalve meter breed. Hierdoor lieten we ons echter niet uit het veld slaan en met de instelling ‘winnen met minstens een doelpunt meer dan Voorwaarts van ze heeft gewonnen (6-0 red.)’ gingen we het veld op.

  We begonnen een stuk sterker dan DHSC aan deze wedstrijd. De zon was gaan schijnen en het leek zowaar een mooie dag te worden. Er werd soepel rond getikt, we konden de rust bewaren en het spel werd vanuit de verdediging goed opgebouwd. Vooral nadat Haima in de tweede minuut haar tegenstander onderuit maaide met een sliding, waarna deze op haar hoofd terecht kwam. Dit resulteerde hierna al snel in een goed afgemaakte kans van Lauren. Ze bleef rustig en tikte zo de 0-1 in. Daarna hadden we de smaak te pakken en het tweede doelpunt viel dan ook snel daarna door een prachtige assist van Citty op Lauren. Deze topscoorder maakte vlak daarna ook haar derde doelpunt, doordat de keeper de bal verkeerd uit schoot en Lauren deze makkelijk van de verdediging kon afpakken en kon scoren.

  Majka viel helaas uit, doordat ze in een duel haar enkel blesseerde en niet meer verder kon spelen. Maar we hadden de smaak te pakken en het vierde en vijfde doelpunt vielen ook snel hierna. Deze kan Ingeborg allebei op haar naam schrijven. Een van deze twee ving ze op uit een mooie corner van Romy en knalde ze rustig in het doel. En de andere soepel afgemaakt, nadat ze samen met Lauren doorbrak en Lauren de bal op de zestien aflegde. Met 0-5 de rust in.

  De tweede helft zette DHSC wat nieuwe spelers in, waardoor wij het lastiger kregen. Met wat snelle spelers voorin, werden er meer kansen gecreëerd aan onze kant van het veld. Zo waren er wat gevaarlijke corners, waarbij de bal een paar keer op het nippertje weggewerkt kon worden.

  Gelukkig waren er ook nog kansen van onze kant. Romy nam een mooie corner, waarbij Manon ter hoogte van de penaltystip met haar hoofd de bal het doel in wist te werken. 0-6.

  De rest van de wedstrijd bestond voornamelijk uit ballen over de zijlijn, omdat er weer eens iemand op de grond lag. Het spel werd hard gespeeld. Lauren sprak de legendarische woorden ‘Heeft er iemand een tampon?’, waarna ze deze met trots in haar neus stopte, om een bloedneus te stelpen. Kanonskogel Maartje schoffelde ouderwets ongeveer honderdtwintig keer een tegenstander onderuit. En Nicole bezorgde een van de dames van DHSC een hersenschudding door tegen haar hoofd te koppen in plaats van tegen de bal.

  Afsluitend met nog een speciale vermelding voor onze fantastische supporters in de regen: de ouders van Sanne Frieling (die een beetje vergeten was te vertellen dat zij er zelf niet bij was dit weekend), onze geblesseerde Milly en zelfs scheidsrechter Ramon, die helemaal vanaf Odin was komen fietsen om ons te zien spelen.

  Odin VR2 – Odysseus 91 VR7: 2-1, 7de plek.

  Another victory in the books for our team! And what's more? It was our first game with a trainer. Sven, who saw us play a few weeks back, offered to coach us, and we couldn't be more grateful and excited about this new opportunity for us to get better (THANKS SVEN!!!). This week, we were playing against Odysseus '91 VR7. This is a club we have always had quite a bit of rivalry with, partly because we know some of their players. So, once again, we were motivated to give our best and win.

  After struggling to get out of our half of the field in beginning, we were the first to score on a beautiful shot from Haima (thank you ladies of Dames 1 for helping us out). Not 10 minutes later, however, Odysseus equalized after a miscommunication that allowed their player to shoot the ball inside the box and another you to push the ball in.

  Half time: we sadly had to let the girls from dames 1 leave for their own game, but Shamyi arrived to give us some necessary new energy. Meanwhile, we all happy munch on literally everything we found in the amazing fruit basket left for us (thank you so muuuuch Joop).

  The second half went a lot better for the team. We refocused, were more involved in the game and fought for the ball more than in the first half. Many of our shots missed the goal by a hair, but we finally managed to score the goal that would make us win this game. On a free-kicked assist from Mathilde, Paulina worked her magic and placed that ball in the net.

  A well deserved victory for Odin, with the oh so valuable help from Coach Sven :)

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide