• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. De wedstrijd van Odin 1 werd helaas niet uitgespeeld. De overige thuiswedstrijden werden met winst afgesloten; Odin 4 won 6-5, Odin 8 1-0 en Odin VR1 wist met 5-1 van CSW te winnen. Uit werd er slechts 1 wedstrijd gespeeld, Odin 7 mocht bij Odysseus op bezoek, de mannen wisten helaas niet te winnen.

  Dan het topscorersklassement. Zowel VR2 als Odin 2 kwamen afgelopen weekend niet in actie. Lauren van VR1 wist hier goed gebruik van te maken, want ze tikte er maar liefst 4 in. Met haar totaal op 17 staat ze hiermee op de 3de plek.

  Op deze ijskoude dag was de 3de helft een godsgeschenk. Kiekje van de dag komt dan ook uit deze helft en van Odin 4.

  Odin 1 - Kismet 1: gestaakt

  Odin 4 - Vianen 2: 6-5. “Hadden we maar geen hobby’s”

  Dat Odin 4 niet lekker uit de winterstop is gekomen, is een understatement. Van de laatste vijf wedstrijden werd er nog niet één gewonnen. Neem dat samen met de afwezigheid van de helft van het team, dan moet een wedstrijd tegen de nummer 1 geen probleem zijn. De paniek was dan ook groot toen bleek dat een kwartier na verzameltijd slechts 6 man aanwezig waren. Wat wel te verwachten was met de verzameltijd op zaterdag 10 uur ‘s ochtends, wat voor sommigen voelden als vrijdag avond. Gelukkig bleek bijna iedereen na afronding van de telefoonboom wakker (inclusief de gast spelers: Awan, Mark, Patrick en Dirk). Dit gold niet voor Moos die zijn leven heeft gewijd aan het drinken van bier, en hierin is geen plek voor een potje voetbal. Een kwartier voor de aftrap waren we eindelijk met een acceptabel aantal spelers (11) om ons naar de kleedkamer te slepen. Zoals u wel begrijpt was het moraal exorbitant hoog. Deze werd alleen maar hoger door de stijver wordende tepels en kleiner wordende piemels bij betreden van het veld. Gelukkig had de tegenstander hier ook last van, deze had dan ook besloten om de warming up in de kleedkamer te doen. Het was zo koud dat men wenste geen hobby’s te hebben.

  Genoeg gezeken nu de wedstrijd. Odin had de eerste helft wind tegen wat een redelijke factor bleek te zijn met windkracht 11. Ondanks wat vooraf werd gedacht kon Odin goed mee met het veldspel. De teleurstelling was dan ook groot toen de spits van vv Vianen (wat een uitstekende aanvoerder bleek te zijn) wist te scoren.  Maar Odin liet zich niet kennen en binnen vijf minuten scoorde Yorick ‘heeft een drink beperking’ Mengelers, na een mooie steekbal van Teun ‘heeft iemand mijn telefoon gezien’ van Dijk. Helaas werd de euforie snel teniet gedaan door twee goals van Vianen. Gelukkig scoorde Martin snel de 2-3, maar vlak voor rust werd het verschil alsnog twee treffers (2-4). Eindelijk mochten we aan de warme thee, wat iedereen weer vrolijker maakt.

  Naarmate de temperatuur steeg werd het kunstgras vruchtbaarder. Odin besloot alle zeilen bij te zetten en er nog gewoon voor te gaan. Helaas lag de bal nog geen twee minuten later achter keeper Patrick (en dat op zijn eigen dag). Maar waar in voorgaande wedstrijden de koppies gingen hangen, werd het Odin vuur nu juist ontbrand. Met een uitstekend spelende Cees die zonder de concurrentiedruk van Remi floreerde en spits Martin in vorm werd het tegenoffensief ingezet. Wat resulteerde in treffers van Martin en Mark. Met 4-5 was alles ineens weer mogelijk, vooral omdat Odin de betere ploeg was en Vianen er niet meer uitkwam. Sommigen spelers van Vianen werden steeds geïrriteerder, want je kon toch niet gelijkspelen tegen de nr 6 van de competitie. Na een overtreding van Pim sloegen de stoppen door bij een speler van Vianen, die Pim natrapte. Zo zie je maar dat een psycholoog niet altijd het beste in de mens naar boven haalt. De gemoederen liepen hoog op maar gelukkig bleef de scheids ijzig koel en trok de rode kaart. De desbetreffende speler probeerde de beslissing nog terug te draaien, door de vraag: "Moek je eentje geven" aan de scheids te stellen, maar de scheidsrechter was niet om te kopen met maar één biertje en dus werd hij weggestuurd. Odin rook bloed en met Martin op scherp duurde het niet lang voordat hij zijn hattrick voltooide. 5-5 met nog een kwartier te spelen. Pim stormt naar voren om zijn eerste Odin doelpunt ooit te maken, helaas wordt hij op randje 16 neergehaald. Vrije trap op een mooie positie kan maar door een iemand genomen worden: superteunijn. Deze jonge teamleider, bestuurslid en levensgenieter oefent al maanden na training op zijn vrije trappen maar ziet deze steeds weggekaapt worden door Jochem, die er vogels mee uit de boom wil schieten. Met Jochem op afwezig is het eindelijk zo ver, hij neemt een aanloop en schiet de bal feilloos de kruising in!!!!! 6-5 en zo gaat deze wedstrijd de geschiedenis boeken in als de eerst gewonnen wedstrijd na de winterstop.

  Een voordeel van vroeg spelen is dat je en lange derde helft hebt en laat daar nou net onze kwaliteiten liggen. Deze werd dan ook door velen uitgespeeld. Al met al 6-5 “gewoon een zakelijke overwinning”.

  Volgende week: Vreeswijk thuis. Kom allen kijken want na twee goeie pogingen heeft martin belooft in de volgende wedstrijd een omhaal te scoren.

  Aanvangstijd: te vroeg

  Odysseus '91 10 - Odin 7: 5-3. 'Odin 7 verliest in vrieskou van Odysseus 10'

  Het zevende heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij Odysseus met 5-3 verloren. De snijdende wind en een matig veld maakten de omstandigheden verre van ideaal. Odin startte met een uitgedunde selectie (12 man) slordig aan de wedstrijd, al was de tegenstander eveneens nauwelijks in staat fatsoenlijk spel te laten zien. Odin groeide langzaam in de wedstrijd en Daan en Joep hadden de mogelijkheid de score te openen. De voorsprong kwam er uiteindelijk toch, toen aanvoerder Johannes de bal uit een corner van dichtbij binnenschoot. Lang kon het zevende niet van de voorsprong genieten; na een mislukte buitenspelval rondde de spits van Odysseus koelbloedig af: 1-1. Odin nam vervolgens weer de regie en wist uit een counter wederom op voorsprong te komen; Luc tikte een voorzet van Peter van dichtbij binnen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter opnieuw langszij; met enig fortuin belandde de bal via een Odinverdediger in de goal: 2-2, tevens ruststand.

  Na rust had Odin weliswaar de wind in de rug, maar sloeg ook de vermoeidheid toe. Odysseus rook bloed, en kwam voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong. Odin wankelde en incasseerde snel nog een doelpunt: 4-2. Wesley zorgde met een magistrale vrije trap vanaf ruim 35 meter nog voor de aansluitingstreffer, maar meer zat er niet in. Odysseus scoorde nog wel een keer en bracht daarmee de eindstand op 5-3.

  Odin 8 - FC De Bilt 10: 1-0

  Siberische kou of niet, alles kan worden overwonnen op de weg naar het kampioenschap. Op deze zaterdag treffen we De Bilt thuis, altijd lastig; 6-punten wedstrijd bij uitstek. Loek heeft ’s nachts nog laten weten toch liever een huisfeestje tot het einde mee te maken, dan met zijn geliefde team zijn hobby uit te oefenen. Een mentaliteit die Hoofdtrainer Fonville nog kopzorgen bezorgt, deze houding past namelijk op geen enkele manier bij de Odin 8 topsportmentaliteit van seizoen ’17-’18. Tijdens de koffie herinneren we elkaar eraan dat het uitzonderlijk koud is voor de tijd van het jaar. Arie Kanarie gooit er wat spreekwoorden in over het weer, en David is een keer op tijd en staat tevens in de juiste kantine! Aan de voorbereidingen kan het niet liggen.

  Terwijl de wissels elkaar warmhouden op de bank speelt een belabberde eerste helft zich af op het center court van Odin. De eerste helft is niet bijster interessant. Vooral de bijnamen van spelers van de tegenpartij, gedrukt op ieders shirtje, fascineert vanaf de zijlijn. Boy Unit is makkelijk in te pakken, en ook Ali bakt er weinig van. De leukste van het stel heeft rugnummer 69 gekozen, uitermate ludiek. Een paar kleine kansjes geeft ons hoop, maar het lijkt alsof we meer zin hebben in de thee in een warme kleedkamer.

  Na veel tactische wissels, waaronder de inzet van enkele talentjes van het seizoen, begint in de tweede helft dan eindelijk het tikkie-takkie voetbal. Terwijl Hekkens nog wat versuft oogt en meer lijkt te denken aan een nieuwe blog over de vagina’s van rugzakmeisjes in Australië, begint Ronny aan een reeks fenomenale lange ballen op de voorhoede die alleen nog maar afgerond hoeven te worden. De tweede helft wordt gedomineerd door Odin 8. De prachtige aannames van Kleppe, die telkens weer weet waar hij moet staan, volgen elkaar op, combinatie spel ten top. Het keeperswerk van de tegenpartij werpt echter zijn vruchten af, en keert een aantal buitengewone schoten van Odin. Maar na de zoveelste prachtige bal, kan Kleppe eindelijk puik afronden en slepen we de winst drie minuten voor tijd binnen! Door de tegenpartij wordt er nog even geopperd dat er hands is gemaakt, maar in deze wedstrijd zien we het verschil niet meer tussen de hand van God en die van Kleppe. Extra credits voor Erik voor het opnemen van de kantinedienst!

  Odin VR1 - CSW VR3: 5-1

  Er van uitgaande dat de wedstrijd afgelast zou worden hadden de gOdinnen zich  niet ingehouden op de vrijdag. Eenieder was dan ook geheel verrast toen het bericht ons bereikte dat de wedstrijd doorging. Mark werd nog snel opgetrommeld, en om 12 uur zaten we dan met zijn allen aan de paaseitjes in de kantine. Zelfs Joop was er van uit gegaan dat we niet speelden, en met totale verbazing stelde hij; huh spelen jullie thuis? Waarna Joop wegschoot om de kleedkamerindeling aan te passen zodat de gOdinnen in de 'goede' kleedkamer konden, en niet de crappy ones waar ooit nog eens een dooie muis uit de muur werd gehaald.

  De gevoelstemperatuur van -15 resulteerde in een scala van kleurrijke leggings op de zandvlakte wat de titel 'hoofdveld' draagt. De tegenstanders hadden er nog minder zin in dan ons,  arriveerden op de club toen wij al aan het inlopen waren én openden met: 'moeten we nou echt gaan voetballen'. Het antwoord was: ja.

  Het was direct duidelijk dat CSW er echt heel weinig zin in had. Daarnaast speelden we goed. We behielden de rust, tikten lekker rond en in no time legde Lau het eerste doelpunt er in. Dit zette al snel voort, Lau schoot nog tweemaal raak en Majka wist ook 1 keer het doel te vinden. Keeper Lotte was in de tussen tijd een sneeuwpopje geworden, en we waren dan ook uitermate blij toen het rust was. Joop zorgde voor thee en snoep <3, en er werd even goed opgewarmd.

  De tweede helft hadden we de wind tegen, daarnaast waren er wat nieuwe aanvallers bij CSW ingekomen waardoor hun spel wat gevaarlijker werd. Zoals vorige week moesten we weer incasseren bij een corner, maar we bleven ballen en Snelle Jelle (Lau) deed haar naam eer aan door de verdediging van CSW er nogmaals maar eens uit te rennen en de 5-1 te maken. Er werden nog meerdere goede kansen gecreëerd, maar het mocht niet baten. Naarmate de wind meer aanzette en er sneeuw begon te vallen, was het vooral af tellen geblazen. Het fluitsignaal was dan ook als een gift from god. Een ruime overwinning, en hiermee behouden we onze vierde plek. De dag werd afgesloten met een uitermate gezellige 3de helft. Op naar de volgende, hopelijk even succesvolle maar warmere, wedstrijd tegen VVZ '49.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide