• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Thuis ging Odin 1 jammerlijk onder uit, ook VR2 wist geen punten te pakken. Odin 3 en Odin 8 wisten thuis wel de 3 punten te pakken. Uit gingen zowel Odin 2, Odin 4 en Odin 5 onderuit. Odin 6 en Odin 7 pakten beiden de drie punten, VR1 speelde gelijk.

  Dan het topscorersklassement. De nummer 1, Paulina, wist niet te scoren, en blijft op 17 doelpunten staan. Hans Pruim wist afgelopen weekend eenmaal het doel te vinden, met zijn totaal op 14 blijft hij daarmee op de tweede plek. Lauren Reijerink wist ook eenmaal te scoren en staat met 13 doelpunten op de derde plek.

  Kiekje van de week is van Odin 8!

  Odin 1 - Lekvogels 1: 2-3, 4de plek. 'Je kunt beter iets 100% verkeerd doen dan half goed'.

  En dat bleek afgelopen zaterdagmiddag ook maar weer eens bij de wedstrijd van Odin 1 tegen de Lekvogels. Zo werd er bijvoorbeeld maar half zo goed gespeeld als de vorige wedstrijden en werd zelfs de score van de uitwedstrijd tegen de Lekvogels slechts gehalveerd. Van 4-6 naar 2-3. Maar hoe komt zo’n nederlaag tot stand hoor ik U denken.

  Natuurlijk door de warming-up. Een wedstrijd kun je namelijk altijd meteen herleiden naar de warming-up. Zijn vele studies naar gedaan. En in al die studies wordt geconcludeerd dat het spelen van een goede warming-up een overwinning oplevert en een slechte warming-up een verliespartij. Zelfs Johan Derksen, Hans Kraaij en Pierre van Hooijdonk zijn het hier wel over eens. Het heeft niets met tactiek, fitheid en af en toe een beetje geluk te maken. Alleen met de warming-up.

  Zelfs Sven Kramer mistte zijn slag door een slechte voorbereiding en pakte wederom geen goud op de 10 km. Een afstand die Wienke op zijn gemak had gewonnen. Kramer wist met deze prestatie wel 4 keer de wedstrijdbespreking van René te halen. Dat is kampioen Bloemen niet gelukt. Genoeg geschaatst, terug naar het voetbal. Daar was het vooral onduidelijk wie er op de goal zou staan.

  Roelof keept inmiddels in Oranje, dus die was bezet. Gelukkig was Jan wel beschikbaar en stond op goal. Voor hem stonden de gebruikelijke 4 verdedigers met Mark, Mike, Pim en Luuk (die net op tijd zijn auto had kunnen inparkeren). Jerrol stond samen met Carnavalsvierders Dirk en Jules op het middenveld en Terrence, het alter-ego van Bas en Legendary nummer 8 stonden wederom voorin.

  Op een hobbelig veld konden beide partijen maar moeilijk balbezit houden in de eerste helft. Beide elftallen lukte het niet op de bal langdurig in bezit te houden en dus werden er maar weinig kansen gecreëerd. Wel was het Lekvogels dat 10 minuten voor de rust via een corner op voorsprong kwam. Hadden we ook niet geoefend in de warming-up. Krijg je dat. Gelukkig hadden we wel geoefend op afwerken en dat lukte Bas op slag van rust na een afgemeten voorzet van Mark.

  Na rust kwamen Johan en Koen in het veld, maar beter dan de eerste helft werd het helaas niet. Koen liet vooral van zich spreken door zijn tegenstander (maar) half doormidden te trappen. Doe het dan helemaal verkeerd. Nadat Lekvogels weer op voorsprong was gekomen na slecht wegwerken van de verdediging van Odin werd ook nog Achmed binnen de lijnen gebracht. Even later liet Jerrol zich net buiten het strafschopgebied gewillig vallen en schoot Johan de bal beheerst in de hoek, 2-2. Een prima afspiegeling van de wedstrijd, maar waar het Odin al een paar wedstrijden heeft meegezeten viel het kwartje nu de andere kant op en wist Lekvogels er met de overwinning vandoor te gaan. Ze hadden per slot van rekening ook een prima warming-up gehad.

  DWSV 2 - Odin 2: 4-2, 8ste plek.

  Odin 3 - Voorwaarts 5: 4-2, 3de plek.

  Het was een prachtige zaterdag om te voetballen. Een heerlijk zonnetje wat vaak door de wolken tevoorschijn kwam, gaf Odin 3 weer moed om de meester van het veld te zijn. Dit keer kwam Voorwaarts op bezoek, waarmee Odin het knap lastig had de vorige keer. 3-1 werd er maar liefst verloren toen, maar kwamen allerlei factoren bij kijken.

  Fresh en funky ging Odin deze wedstrijd in, want het was alweer even geleden dat ze er één gespeeld hadden. De eerste helft liet Odin zien dat ze echt de meester van het veld waren. Er werd goed gepaast en gelopen, zodat Voorwaarts achter de bal aan bleef rennen. De 1-0 kwam dan ook snel door een heerlijk steek balletje van de enige Duitser van het team, naar de enige zwarte in het team die hem langs de keeper schoot. Een Duits-zwart goaltje, zoals die er wel vaker zijn bij Odin 3.

  Met de 1-0 voorsprong ging Odin verder met het ‘tikkie-takkie’ en kwam de 2-0 er al snel achter aan. Weer was het de Duitser die de assist gaf op Nando, die de bal rustig in kon tikken. De keeper was namelijk nergens te bekennen.

  Voorwaarts kwam af en toe gevaarlijk uit de hoek met de de snelle counters van ze. Een snelle kleine spits, die sterk aan de bal was, bracht soms nog wel eens gevaar in het 16 meter gebied van Odin 3.

  Maar gelukkig staat daar altijd Patrick Herman van Vliet om de bal te stoppen.

  Vlak voor de rust kreeg Odin een corner, waarbij de keeper van Voorwaarts deze totaal mistte. Hierdoor kon verdediger Thomas makkelijk tegen de bal aan lopen en was het een lekkere 3-0 voor rust. De corner, oftewel de assist, was uiteraard weer van Duitse kant.

  Odin begon zwak met de tweede helft. Het was te makkelijk gaan voetballen, omdat ze toch al 3-0 achter stonden. Daardoor werden ze soms erg slordig, voormalige CV Thomas. Met een prachtige paas bij zijn eigen 16, vol in de voeten van de tegenstander, kom De spits van Voorwaarts dit makkelijk af ronden. 3-1. Nu moest Odin weer even scherp worden, want dit mochten ze niet meer weg geven. Gelukkig was de rechts half, Kris ‘Johan Cruijff’ Androg, nog lekker scherp. Na een mooie (alweer) Duitse voorzet, dacht Kris de bal over de kleine keeper heen te koppen. Helaas kwam deze op de lat, maar opeens was daar Thomas. Helemaal van achter naar voren gelopen, om deze rebound van de lat er, met een paar keer mis schoppen, in te schieten. Odin kon weer rustig adem halen.

  Er waren nog 15 minuten te gaan, toen er aan de andere kant een corner van Voorwaarts werd genomen. Deze werd zo snel genomen, dat de helft van Odin nog niet aan het opletten was. Niemand begreep echt hoe dit gebeurde, maar de bal zat opeens in het goal van Odin. 4-2.

  Met nog een paar mooie aanvallen van o.a. Meñanez, Blackie en Brammstein, was het een leuk einde om naar te kijken.

  Odin had deze overwinning nodig om in de top te blijven, want ze hebben veel concurrentie tegenwoordig.

  Tot de volgende.

  De Meern 7 - Odin 4: 6-4, 6de plek. ‘Ode aan Remco Thijssen’.

  Het was een zaterdag waarop de flierefluiters van Odin 4 weer flink aan de bak konden. Deze wedstrijd tegen de nummer vier van de competitie zou het toneel vormen van een stukje ontroerende nostalgie. Niet alleen de kwaliteit van het voetbal en dan vooral de manier van verdedigen zou als tranentrekkend worden ervaren, ook keerde all-time legend Remco  ‘Maximaal’ Thijssen terug onder de lat van de roodwitten. U hoort het goed, Remco Thijssen, karikatuur van zichzelf. De man (toen nog jongetje met baard) die in de eerste 2 seizoenen bij Odin slechts 200 tegentreffers incasseerde en bovendien trotse recordhouder is van de langste serie amateurwedstrijden als keeper mét tegendoelpunt (61 stuks). U begrijpt, het vertrouwen zat er goed in. Vooral toen bleek dat Remco de tegenstander van te voren ook nog even had ingelicht over het feit dat hij al een tijdje niet meer had gekeept, dat ze het beste van afstand konden schieten, dat links zijn slechte hoek is en dat hij de nacht ervoor flink was gaan stappen.  Dit alles overigens omdat eerste keeper Gust maar liefst 16 uur voor aanvang van de wedstrijd aangaf niet aanwezig te kunnen zijn omdat hij zich aan het bezatten was op wintersport, HULDE. Uiteraard had hij maximale inspanningen verricht om een vervanger te regelen, en in het kader daarvan ‘Tim’ geappt. Deze Tim zou overigens ook zomaar een hersenschim kunnen zijn, aangezien we deze jongen al minstens een vijftal keren hebben gevraagd om te keepen, maar we nog nooit een teken van leven hebben mogen vernemen.

  Desalniettemin begint Odin goed aan de wedstrijd. Sterker nog, na amper drie minuten staat het al 0-1, nadat Martin de bal rustig achter de keeper schuift. Even vasthouden zou je zeggen. Ik kan u vertellen: er werd genoeg vastgehouden deze wedstrijd, maar de voorsprong zeker niet. Naast vasthouden werd er trouwens ook veel geschoffeld en gemekkerd. En wie nam daar het voortouw in? Juist, Remco! Niet in het mekkeren trouwens, daar doet hij niet aan. Maar toen de spits van De Meern richting de 16-meter van Odin kwam stormen twijfelde deze viking geen moment. Hij stormde naar voren en riep subtiel ‘LOOOOOOOOOOSSSSSS’, wat gepaard ging met het inzetten van een prima en enigszins roekeloze sliding, die vanzelfsprekend niet één, maar beide benen onder het lichaam van de tegenstander wegmaaide. De scheidsrechter in kwestie vond het vervolgens nodig om behalve een penalty ook een gele kaart uit de delen. De pentalty ging erin en even later zag 8e keeper Cees er  ‘ongelukkig’ uit toen de 2-1 werd binnengeschoten. Odin stopte met voetballen en frustratie speelde op. Eerst moest Yorick (net als een speler van De Meern) het veld tijdelijk verlaten en vervolgens krijgt ook Remi geel van de scheidsrechter die een prima halve finale van de championsleague floot.

  De tweede helft gebeurde er van alles. Er werden mooie doelpunten gemaakt, er werd slecht verdedigd en de staat van het veld was erbarmelijker dan de grasmat waar FC Utrecht de afgelopen maanden op speelde. Dat Tom uiteindelijk tot Man of the Match zou worden benoemd zegt natuurlijk alles. Uiteindelijk wordt het 6-4 en moet Odin de subtop even vergeten

  DHSC 9 - Odin 5: 5-1, 13de plek.

  Voorwaarts 7 - Odin 6: 0-4, 7de plek.

  Gevoelstemperatuur -20. Gevoelstijd 5.00 ’s morgens na een heftig avondje stappen zonder slaap en koffie en met veel te veel sneeuwwitjes, bier en gin-tonics. Michiel was echter op tijd en niet brak, zo vroeg en koud kan het dus nooit zijn geweest. Terug naar de wedstrijd. Het veld lag er prachtig bij – voor fotografen, want de witte ochtenddouw lag prachtig op de puntjes van de platgestampte 30 jaar oude plastic grassprietjes. In de tijd dat ik mijn eerste woord van het wedstrijdverslag op papier heb gezet lag de bal al in het netje. Niemand minder dan wedstrijdleider Breddels scoorde al naar 11 seconde. En dat is op de seconde af gemeten door Yorick, die het scorebord in de gaten hield. Niet veel later stond ook de 2-0 op het scorebord. Vick werkte de bal, ietwat klunzig, het doel in. Bij rust stond het 2-0. De tegenstander had werkelijk niks in de melk te brokkelen. Soms leek het echt comedy capers. De bal ging maximaal 3x van voet tot voet. Gelukkig lukte dat ons een stuk beter en dat was bij de 3-0 en de 4-0 te zien. Tiki-taka, FIFA-goal, hoe je het ook wilt noemen, het was een genot om naar te kijken. Taco en Justin waren de gelukkigen om schitterende aanvallen af te ronden. Er was ook nog een klein, heel klein minuscuul microkansje voor Daan. Hij liep goed vrij, nam een lastige bal perfect in de loop aan en zag een dolle keeper op zich afrennen. Hij hield het hoofd kiel, stifte de bal over de doelman en – terwijl iedereen zijn adem inhield – vloog de bal naast. Jammer. Ons keepertje pakte nog drie één-op-één ballen, waardoor wij voor het eerst dit seizoen de 0 hebben gehouden. Lekker potje, tres puntos! Siiiiiiiiiii!!

  Doelpuntenmakers: Mark/Marc (ik weet het nog steeds niet), Vick, Taco, Justin (En dus eigenlijk Daan, maar dan net niet).

  DWSV 4 - Odin 7: 1-4, 4de plek. 'Odin 7 kan behoorlijk goed voetballen'.

  Het zevende is de tweede seizoenshelft vliegend uit de startblokken geschoten; ook de tweede wedstrijd na de winterstop werd gewonnen. Ditmaal kreeg DWSV in eigen huis klop; 1-4. Odin trad aan in de gebruikelijke 4-3-3 formatie; Robin maakte zijn basisrentree centraal-achterin, het middenveld bestond uit het gebruikelijke trio; Bart - Daan – Johannes en voorin was een plek ingeruimd voor Luc. Odin nam van meet af aan de regie in de wedstrijd, maar vond in haar combinatiespel meer hinder van het veld dan van de tegenstander. Met name op het middenveld lag meer zand dan gras. Onno en Daan waren dichtbij de openingstreffer maar zagen hun inzet stranden, aan de overzijde werd keeper Freek zelden op de proef gesteld. Tom, nu met korte mouwen en show-handschoentjes, maakte zijn nieuwe vedettestatus waar en speelde wederom een prachtpartij op rechtsback.

  Na ruim een half uur was het eindelijk raak voor de dominante uitploeg; Daan werd aangespeeld op de rand van de zestien en wist met een subtiel passje Nick te bereiken, die beheerst binnenschoot. Met een 0-1 voorsprong ging het zevende de rust in.

  In het tweede bedrijf startte Odin matig en hielp het DWSV terug in de wedstrijd; een voorzet van links werd slecht verwerkt en kon van dichtbij worden ingeschoten: 1-1. Interimtrainer Jan-Willem Guardiola reageerde met een tactisch hoogstandje; spelmaker Onno werd op het middenveld geposteerd en de watervlugge Nick nam diens plek op linksbuiten in. Bart veroverde met een stevige tackle de bal en bereikte Onno, die van ruim twintig meter prachtig raakschoot: 1-2. In tegenstelling tot de eerste helft wist het zevende nu wel door te drukken en liep uit naar 1-4. Eerst kopte Bart raak uit een rebound na een vrije trap van Johannes en vervolgens profiteerde Joep van een lelijke misser van een DWSV-verdediger. Aan de overzijde testte alleen Sjoerd keeper Freek met een geplaatste kopbal richting eigen doel, zonder succes. Eindstand 1-4.

  Odin 8 - Odysseus '91 11: 3-1, 4de plek.

  p zaterdag 17 februari om 12:00 mocht Odin 8 op eigen grond aantreden tegen – het niet te onderschatten – elfde team van stadsgenoot Odysseus, dat met slechts één punt, knap tweede van onder staat. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien Odysseus nog wat had recht te zetten tegen Odin. Thuis verloor het namelijk met 0-1 van de oppergod door een schitterend doelpunt van Loek Ramaekers die de bal vanaf de middellijn op wonderbaarlijke wijze over de zeer lange keeper heen wist te krijgen.

  Odin begon goed aan de eerste helft, het had veruit het meeste balbezit en het kwam gemakkelijk tot de zestien van de tegenstander. Odysseus kwam echter niet in de problemen, want verder dan dat kwam het thuisteam niet. Op een actie van Loek na, die met een uitstekende poging met links de keeper van de paarsen trachtte te verschalken. In het laatste kwartier verloor Odin het overwicht; Odysseus deed toen namelijk hetgeen wat ze het best kan: lange ballen geven. Dit leidde tot enkele gevaarlijke corners, maar tot een goal kwam het niet.

  Aan de tweede helft begon Odin ook goed. Ditmaal uitte het overwicht zich ook daadwerkelijk in een aantal doelpogingen. En niet zomaar doelpogingen, echte kansenparels waren het. Doch, zoals eigenlijk bij iedere wedstrijd van Odin 8 dit seizoen, bleef het bij pogingen. En ja, u voelt de bui al hangen. Uit een slordige pass van de gerenommeerd kapitein van Odin ontstond ook nog eens een tegendoelpunt. Ironisch genoeg van de kapitein van de tegenstander.

  Alsof er niets was gebeurd, ging Odin vol strijdlust op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. Chris kon door een prachtige assist van de man van de wedstrijd, Krijn Thuis, koeltjes de 1-1 scoren. Daar bleef het niet bij; het achtste team van Odin had nog niet genoeg en het ging zelfs op zoek naar de winnende. De beslissing om Kleppe in te brengen de tweede helft, bleek de juiste. Hij bewees nog maar eens dat je geen dure voetbalschoenen nodig hebt om te kunnen scoren, want na een degelijke corner van Tim, scoorde hij met een prachtige kopbal de 2-1.

  Net voor het einde viel ook nog eens de 3-1; de lange keeper van Odysseus stond buiten zijn zestien met de bal te klungelen, en als je iets niet moet doen als Mischa in de buurt is, dan is dat het wel. De bal veroveren, kan hij namelijk als geen ander. Na een prachtige onderschepping weet hij uiteindelijk met een fijne voorzet de bal bij Chris af te leveren. Die deed wat hij moest doen en breidde de voorsprong ook nog eens uit. Al met al een heerlijke overwinning voor Odin 8.

  Altius VR2 - Odin VR1: 1-1, 4de plek. 'Gelijkspel wat voelt als zwaar verlies'.

  Afgelopen zaterdag traden de godinnen, voor het eerst sinds de winterstop, weer aan in het zonachtige Hilversum. Menigeen had meer zin in een wijntje op het terras in de zon maar er moest gewoon gevoetbald worden tegen een team waarbij wij thuis met 3-0 gewonnen hadden. Vooraf een makkie zou je denken.  De middag begon al dubieus. Het veld had op zijn zachts gezegd bijzondere afmetingen. Bij het meten van het veld was iemand hoogstwaarschijnlijk nog onder invloed want het leek meer op een vierkant. De tegenstander vertelde dat het veld inderdaad niet aan de minimale afmetingen voldeed, maar dat we hier toch echt zouden gaan spelen. Het feit dat onze dug-out bestond uit een E-doeltje maakte niet uit, want de zon scheen toch. Bij de warming-up bleek dat ongeveer de helft van het team brak was. Ken je het gezegde: “ Leeftijd is als wijn, hoe ouder hoe beter ” ? Ankili was het hier in ieder geval niet mee eens: “ Ik heb gisteren 5 bier op, en ik heb gewoon een kater! Wat is dit?!”

  Het spel begon rommelig. De ballen vlogen heen en weer en het leek meer op een potje pingpong. De vreemde afmetingen van het veld zorgden regelmatig voor verwarring. Elke lange bal die Maartje de hoek in wilde sturen leidde tot een ingooi of een doeltrap voor Altius. Haima gaf haar man veel teveel ruimte, om er daarna pas veels te laat achter te komen dat we toch echt al bijna bij onze goal waren. Roos speelde na 2 jaar te zijn weggeweest weer haar eerste wedstrijd. Toen Eva de opstelling opnoemde en bleek dat Roos haar debuut als linksback zou gaan maken werden er een aantal wenkbrauwen opgetrokken, maar dit bleek een goeie zet te zijn van trainer Mark want Roos speelde een uitstekende wedstrijd. Aangezien Lotte op vakantie is stond Frieling in de goal, die een aantal gevaarlijke situaties wist op te lossen. Ingeborg had een grote kans maar miste helaas. De enige andere kans in de eerste helft was van Snellejelle. Daniëlle gaf een bal goed voor, de keepster wist de bal te onderscheppen maar liet de bal weer los. Lauren wist goed door te jagen en hoefde alleen maar tegen de bal aan te lopen: 0-1. Met deze stand gingen we de rust in.

  Na een oppeppend woordje van Captain Majka begon Odin in de 2e helft sterker dan voorheen. We waren gevaarlijk voorin, maar wisten niet tot scoren te komen. Voor Citty was het geen beste dag. Met naaldhakken aan reed ze in haar Foxy heel Hilversum door op zoek naar V.V. Altius. Eerst strandde ze bij Kynologenclub Gooi en Eemland en vervolgens bij S.V. Olympia ’25 alvorens ze haar weg wist te vinden naar V.V. Altius. Tot slot sloeg in de 2e helft bij haar eerste balcontact het noodlot toe. De een zegt dat ze de bal verkeerd aannam, de ander zegt dat ze zich verstapte en nog iemand anders zou zweren dat er een klein kaboutertje tegen haar enkel aan schopte. Wat er daadwerkelijk gebeurde zullen we nooit weten, maar het resultaat is een gescheurde enkelband. Per brancard werd ze het veld afgedragen en ze werd door Edwin (vriend van Romy) en een bezorgde moeder van de tegenpartij (hulde!) naar het ziekenhuis gebracht. Odin was redelijk van slag hierna, maar we wisten al gauw weer gevaarlijk te worden. Helaas was de oude voetbalwet: “ Als je zelf niet scoort, dan valt ‘ie aan de andere kant” bij ons ook van toepassing. De spits van Altius, die tot nu toe er niet doorheen kwam, liep dwars door de verdediging heen (Haima: “Huh, waar is ze nou?”) en stond 1 op 1 met Frieling. Frieling kwam goed uit, maar de spits wist helaas toch te scoren. 1-1.  Een ontmoedigd gOdin speelde de laatste 10 minuten uit, maar we wisten het helaas niet meer om te draaien.

  Odin VR2 - FC Delta Sports '95 VR3: 0-3, 9de plek.

  On Saturday the 17th of February we played a (relatively) early morning-game against Delta Sports '95. With two new players (that we are very happy to have!) in the team, but some others missing, we had to switch around the line-up a bit. Nonetheless, we were looking forward to play after a week without a game. In the first half, we had some getting used to our positions and the game was a bit chaotic. Delta Sports scored one goal. After the break, we were reminded to improve our communication by a very immediate goal. After this 0-2 however,Odin was back in the game. Unfortunately, none of our efforts were returned by a goal and the game ended in 0-3 for Delta Sports '95. Despite the loss, we are happy for how the game turned around and for some of the beautiful actions we saw!

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide