Focus '07 VR1 - Odin VR1 (1-2)

Focus uit. Altijd lastig. Zeker als de vaste keeper er niet bij is en haar vervangster in de auto al niet goed tegen de aroma van het platteland lijkt te kunnen. Ook de volledige technische staf kon er niet bij zijn. Interimcoach Remco was via Whatsapp opgetrommeld om langs te lijn druk te komen doen.
    Odin trad aan in haar vertrouwde 4-3-3.  Onder leiding van aanvoerdster Manon betraden de roodhemden het hoofdveld.
    De scheidsrechter bleek een cruciale rol te hebben in de aanwezigheid van de captain; hij kent haar immers al vanaf de eerste seconde.
    Ook Odin was er vroeg bij deze wedstrijd: een lage voorzet vanaf links rolde zo voor de voeten van Frieling, die binnen de minuut de 0-1 op het bord zette.
    De vroege voorsprong bleek een welkome buffer voor het aanvallend geweld dat Focus de bezoekers aan de schenen zou gaan leggen. De thuisploeg bleek een aantal zeer vaardige speelsters te hebben die keer op keer vragen stelde aan de verdediging van Odin. Telkens had Odin echter een antwoord.
    In de 24ste minuut kwam Focus op gelijke hoogte middels een vrije trap van een slordige 20 meter. Tot aan de rust creëerden beide teams niet veel noemenswaardigs meer.
    In de rust werden er onderling vooral complimenten uitgedeeld voor de inzet. Het was duidelijk dat de thuisploeg een geduchte tegenstander bleek en dat opperste concentratie vereist was om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.
    In de tweede helft was Odin qua duelkracht meer bij de les en durfden ze meer vooruit te verdedigen. Na een paar gevaarlijke aanvallen, bracht Florence de Utrechters op een 2-1 voorsprong. Met een schot uit de draai vanaf 25 meter vond zij de rechteronderhoek. Het luide gejuich van het hele team galmde over het hoofdveld. "Helemaal niets in Culemborg" werd niet gezongen, maar wel gedacht.
    Na chaotisch wisselbeleid werd het toch nog even billenknijpen. Het 4-3-3 maakte door omstandigheden plaats voor een Mourinhoesque 5-3-2. De hypothetische bus werd geparkeerd. Er werd gestreden voor elke meter en elke voorzet van de thuisploeg werd retour afzender gestuurd.
    Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de tweede overwinning van dit seizoen een feit. Culemborg kleurde even rood en wit, al was het alleen maar in kleedkamer 4.

Odijk 2 - Odin 8 (1-0)

Vandaag speelden wij een uitwedstrijd tegen de nummer één.
    Odijk-uit is altijd lastig, dat wisten wij meteen.

“We hebben niks te verliezen” gaf Roel ons van te voren mee.
    Aan de wedstrijd begonnen wij uitermate oké.

Zoveel weestand had Odijk twee vandaag niet verwacht.
    Gelukkig hadden ze van te voren aan een plan B gedacht.

De scheidsrechter van vandaag bleek te huur.
    Dat was voor Odin 8 ontzettend zuur.

Na 40 minuten fluisterde de scheidsrechter in het oor van de nummer acht:
    ‘Geen zorgen ik heb al iets bedacht’.

Twee minuten later wees hij naar de stip.
    Dat leidde onder Odin 8 tot veel onbegrip.

Ronny had zijn armen immers langs zijn lichaam.
    Hem trof geen enkele blaam.

Iedere Odin aanval werd afgefloten wegens ‘buitenspel’.
    Gelukkig redde keeper Erik ons meerdere malen tijdens het duel.

Op het scorebord stond lang 0-1.
    Totdat Joppie sprintte, om de verdediging heen.

Hij gaf een weergaloze pass.
    En een punt leek in de tas.

Helaas floot de scheidsrechter opnieuw voor buitenspel.
    En blies daarna af, en wel heel snel.

Over de wedstrijd van vandaag gaan we een melding maken.
    Verder hopen we dat we ooit nog bij het linkerrijtje aan kunnen haken.

Deze dag leidde tot veel verdriet,
    Lieve groet van Odin8piet.