• Hierbij een wedstrijdverslag van afgelopen zaterdag. Het is er helaas maar eentje. Het is overduidelijk; iedereen snakt naar die zomerstop, zelfs een wedstrijdverslag kan er niet meer van af. Chapeau aan Odin 8 die niet alleen lekker blijven strijden in de competitie (en daarmee nu 2de staan), maar ook als enige team een wedstrijdverslag heeft ingestuurd.

Hercules 8 - Odin 8: 0-2.

Op een snikheet veld in Voordorp hebben de Goden van het 8ste hun ongeslagen reeks voort kunnen zetten. In een typische ‘oogballen in de glorix’ wedstrijd werd het Goddelijke onderonsje tegen Hercules met 0-2 gewonnen.

Bij de eerste stappen op het veld leek het alsof Hercules sinds kort ook eigen groundsmen in dienst heeft. Een mooi, egaal en bovenal groen veld. Niets bleek minder waar. In de as van het veld zaten gaten zo groot, dat Duitse soldaten zich hier prompt in zouden verstoppen.

Diezelfde Duitse soldaten zouden trots zijn op de tactiek waarmee Hercules, Odin probeerde te verschalken. Terug getrokken op de eigen helft, wachtend op het signaal om ten aanval te trekken. Gelukkig heeft Odin dit seizoen al vaker laten zien zich moeiteloos aan te kunnen passen aan de tactiek van de tegenstander.

Dus bestookten Ronny en Erik de verdedigingslinie van Hercules met een constante golf van lange ballen, de één iets beter als de ander.

Uiteindelijk was het een fout van de keeper van Hercules, wiens positie met een lengte van 38cm zeer bijzonder te noemen is, die de 0-1 inleidde. Wat er precies gebeurde heeft ondergetekende niet gezien, maar Kenzo maakte dankbaar gebruik van deze fout en scoorde de 0-1.

Het spelbeeld in de 2e helft was hetzelfde als in het 1e bedrijf; 22 door de hitte lamgeslagen spelers die de term Kelderklasse voetbal eer aandeden. Zelfs de 0-2 ging vrijwel exact op dezelfde manier als de 1e goal; een fout van Hercules, deze keer door een verdediger, die door Kenzo werd afgestraft. Met deze goal zorgde Kenzo tevens voor de eindstan

Zodoende is het 8ste sinds november al 10 duels ongeslagen en kan de 2e plek hen bijna niet meer ontgaan!