• Odin VR2 - IJFC VR3 (2-1)

Met de eerste overwinning van het seizoen nog vers in het geheugen, loopt vrouwen 2 op een koude zaterdagmorgen het veld op. Tegen IJFC, de nummer 9 van de competitie, zal deze strijd gespeeld worden. Vol goede moed ook, want er is iets veranderd in de koppies van de meiden. We kunnen winnen. En we weten het. Zonder de aanmoedigende woorden van Remcoach vooraf, beginnen de meiden aan een spannende wedstrijd. In het eerste kwartier domineert Odin. Er wordt veel op de helft van de tegenstander gespeeld en tot twee keer toe wordt de lat geraakt, afzender Silvi. In de 23ste minuut vliegt de bal voor het eerst het doel in. Hoe, weet niemand precies, maar na een goed genomen corner en een klein flipperkast-effectje, is het toch Silvi die het doelpunt op haar naam krijgt. Het vervolg van de eerste helft is ietwat chaotisch. Het balbezit wisselt snel en beide teams lukt het niet om de rust echt terug te vinden. Zo wordt er nog gescoord door IJFC en klinkt het rustsignaal bij een stand van 1-1.

In de rust trekt Odin zich terug in de kleedkamer, waar bemoedigende woorden worden gewisseld. Deze kunnen we hebben. Samen vechten en werken voor elkaar. En zo geschiedde. De tweede helft was spannend. Er ontstonden kansen aan beide kanten. Aanvallende acties van IJFC werden goed gestopt door de verdediging. Zo onderschepte Amy de bal nog met een perfecte sliding, waarmee de tegenstander tevergeefs een vrije trap hoopte te bemachtigen. Ook wat vangballen en een grandioze redding van keeper Lisanne konden de gevaren temmen. Door Odin werden ook zeker kansen gecreëerd. Balletjes over rechts met schitterende loopacties van Britte, waaruit veel gevaarlijke combinaties ontstonden. Na een sterke dribbelactie, heeft Loulou een mooie hoek gekozen om de bal te plaatsen, waardoor Odin 2-1 voor kwam te staan. Met nog ongeveer een kwartier te spelen, was het nog wel even spannend. Je zag het aan de gezichten, in het veld en op de bank. Als één team, met alle energie gegeven, is de wedstrijd uitgespeeld. Een mooie eindstand van 2-1 voor vrouwen 2 en weer een juichende aoverwinningsfoto. Op naar de volgende!

Odin 8 - Voorwaarts 2 (1-2)

Paniek in de ogen van trainer Fonville, als hij ziet hoe voorzitter Bosma vlak voor de wedstrijd aan de zijlijn verschijnt en een wit zakdoekje tevoorschijn haalt. Is het geduld van het bestuur nu al op? Fonville draait lang genoeg mee om te weten hoe opportunistisch de voetballerij is - bij een club als Odin worden meerdere verliespartijen achter elkaar nu eenmaal niet geaccepteerd. Toch had hij op meer krediet gerekend. De opluchting is groot als Bosma het zakdoekje slechts gebruikt om wat satésaus van zijn kin te vegen, dat hij samen een klef balletje aderverkalking zojuist naar binnen had gewerkt.

Tegen het ‘van dik hout zaagt men planken’-team van Voorwaarts laten de mannen van Fonville zien dat de chemie met hun trainer niet is uitgewerkt. Duels worden niet geschuwd, vuile meters worden afgelegd en mannetjes worden gedisciplineerd van elkaar overgenomen. Bij vlagen wordt er zelfs aardig gecombineerd, zonder dat Voorwaarts echt op de pijnbank wordt gelegd. Wel komt Odin halverwege op voorsprong. Goudhaantje Kleppe knikt een piekgave vrije trap van Van der Bas binnen. Helaas weet ook Voorwaarts voor het einde van de eerste helft te scoren. 1 - 1. De wedstrijd is in evenwicht.

In de tweede helft wordt Odin langzaam maar zeker in het nauw gedreven. Voorwaarts speelt kick & rush en heeft een paar snelle jongens voorin, die het de verdedigers van Odin lastig maken. Er ontstaan enkele gevaarlijke situaties. Lukt het Fonville en zijn vrienden om het gelijkspel over de streep te trekken, of moeten wederom de voetbalbroekjes omlaag, zoals de afgelopen weken al zo vaak gebeurde, waarna ook Voorwaarts een ferme tik kan uitdelen op de reeds roodgloeiende billen?

Het laatste is helaas waar. Vlak voor het laatste fluitsignaal wordt de bal achter keeper Tijsinger getikt, die geen blaam treft. Niemand treft deze week blaam. Men heeft gevochten voor wat men waard is. ‘Er zijn aanknopingspunten’, aldus verdediger Oonk. En dat is ook zo. Fonvilles gelaat is bleek maar strijdbaar. Plots ziet hij daar voorzitter Bosma echter weer langs de lijn opdoemen. Zijn gezicht staat op onweer. Een zompig balletje obesitas te veel op, hoopt Fonville nog, maar deze hoop vervliegt zodra Bosma hem strak blijft aankijken. Langzaam brengt de voorzitter zijn hand naar zijn pols en tikt herhaaldelijk met zijn wijsvinger op het glasplaatje van zijn horloge. Dan ritst hij zijn jas dicht en beent weg naar de bestuurskamer. De boodschap is duidelijk. Het geduld is op.

VSC VR1 - Odin VR2 (0-3) - 14-11-2019