• Wedstrijdverslagen 07-10-2017

 • Wedstrijdverslagen 07-10-2017

  Dit weekend gebeurde er weer van alles op en naast de velden van Odin en omstreken. Om te beginnen feliciteren we HJ (foto van de week) met zijn vaderschap afgelopen week! Als we van deze jonge Odin-telg eenzelfde trukendoos mogen verwachten als zijn vader, zal het niet lang meer duren voor Arsène Wenger een kijkje komt nemen bij de Odin velden. Thuis wisten Odin 4, Odin 6 en Vrouwen 1 de volle drie punten te pakken en moest Odin 7 genoegen nemen met een gelijkspel. Dit geldt ook voor Odin 5, zij pakten het eerste punt dit seizoen en vierden dit door er een boek over te schrijven: (zie wedstrijdverslag Odin 5). Odin 2 wist geen potten te breken en verloor op eigen terrein terwijl ook Odin 3 ging hard onderuit bij streekgenoot Voorwaarts en de kampioensaspiraties weer even in de ijskast moet zetten. Odin 8 en Vrouwen 2 gaven het goede voorbeeld en boekten beiden een nipte overwinning. Odin 1 ging een potje korfballen bij Lekvogels en verloor helaas met 6-4. Paulina was dit weekend weer eens op schot en staat alweer op 10 doelpunten. Ook Lauren van Vrouwen 1 had het op haar heupen en stijgt naar de tweede plek in het topscoreklassement. Grote verliezer is Jasper Scholl, die zijn studie belangrijker vond dan Odin, naar Engeland vertrok en nu ergens in een hoekje zit te huilen. Ook Sjoerd van Odin 7 kwam tot scoren, maar deed dit in eigen doel. Gefeliciteerd Sjoerd! Tot zover.

  Lekvogels 1 - Odin 1: 6-4 ‘Odin 1 verliest tweede set tegen Lekvogels 1

  Nadat set 1 nog overtuigend met 6-2 gewonnen ging, verloor Odin de tweede set met 6-4 van de Lekvogels. Nu kan ik wel allemaal slechte woordgrappen met vogels erin maken, maar daar kraait toch geen haan naar. Dus zal het zoveel mogelijk proberen te beperken.

  Odin moest zaterdag 7 Oktober dus op bezoek bij hoogvlieger (sorry gaat ie al) Lekvogels in Lexmond. De buienradar van Luuk stond op scherp en een heerlijke zonnige voetbalmiddag stond op het punt van beginnen. Odin mocht vanmiddag weer eens in het blauw aantreden. De rode shirts leken inderdaad veel te veel op het witte tenue van Lekvogels.

  Nadat de vreemde vogel in het scheidsrechterstenue alle foto’s en namen gecontroleerd had kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Odin vloog uit de startblokken en stond vliegensvlug op een 0-1 voorsprong. Met bijna een identieke situatie als bij Elinkwijk waarin Jules kort wegdraaide en licht werd getoucheerd in het zestienmetergebied belandde de bal op de stip. Johan Vogel (wie kent hem nog?) nam plaats achter de bal en schoot hem zoals altijd netjes rechts onderin de hoek. Vervolgens namen de Lekvogels het heft in handen zette Odin vast op eigen helft. Grote kansen leverde dat nog niet op, maar een vrij trap veroorzaakt door Atemus werd knap binnengeschoten. Odin bleef het spoor bijster en bleef achteruit lopen, waardoor Lekvogels vaker en gevaarlijker voor het doel kon komen. Het was echter een schlemielig doelpunt dat Lekvogels aan een verdiende voorsprong hielp. Pechvogel Bas gleed uit en zag de bal zo langzaam over zich heen stuiteren. Even later kon dezelfde Bas de bal niet klem houden op een afstandsschot van lekvogels en deze werd binnengetikt door de spits van de Lekvogels. Met een 3-1 achterstand en een doorweekt shirt zocht Odin zodoende de kleedkamer op.

  Na de rust (die wat langer duurde dan normaal door een haperende scheidsrechter) veranderde het spelbeeld volledig. Goudhaantje Bas O. werd in de ploeg gebracht voor de moe gestreden Luuk V en er werden meteen meer kansen gecreëerd. Iedereen zette druk naar voren en dat leverde na 10 minuten voetbal de aansluitingstreffer op. Bas kopte knap raak na een voorzet van Koen. Dat hij zo fris als een koentje uit de kleedkamer was gekomen bewees hij een paar minuten later door vanaf de zijkant volledig bedoeld de gelijkmaker binnen te schieten. Met nog een half uur spelen stond de stand dus weer gelijk, 3-3. Odin probeerde hierna door te drukken, maar kreeg 10 minuten later alweer de deksel op neus en plots stond Lekvogels alweer voor. Even later leek de wedstrijd gespeeld toen Pim zeer knap van buiten de zestien een penalty veroorzaakte die de 5-3 inleidde. Gelukkig bleef iedereen (met name langs de zijlijn) zeer kalm en kon de wedstrijd snel verder. Dat Odin het nog niet opgaf bleek even later toen Bas O. zijn tweede van de middag scoorde en spanning weer terug in de wedstrijd bracht, 5-4. De scoringsdrift van beide elftallen was in tegenstelling tot het Nederlands elftal nog steeds niet gestild en er zou nog een 10de doelpunt vallen deze middag. Dat gebeurde helaas in het doel van Odin, want ja, Bas had liever 1 lekvogel in de hand??

  Deze vogel is gevlogen en Odin zal zijn best moeten gaan doen om volgende wedstrijd tegen Hercules de beslissende 3de set binnen te halen.

  Odin 2 - DWSV 2: 2-4Voorwaarts 5 - Odin 3: 1-0

  Ondanks de hevige regenval en lage temperatuur was Odin 3 niet wakker toen het om 13:30 moest aantreden tegen Voorwaarts. Binnen een minuut stond het met 1-0 achter. Voorwaarts was totaal niet van plan om te voetballen en beperkte zich op het stugge kunstgras tot verdedigen. Dit deden ze echter uitstekend en d.m.v. hoge ballen en een uiterst effectieve spits gingen beide teams rusten met een 3-0 tussenstand. In de tweede helft speelden Voorwaarts nog een counter goed uit en redden Mark Odin\'s eer. Odin zette nog wel aan, maar meer doelpunten vielen er niet. Eindstand: 4-1. Gelukkig konden de Mannen van Odin 3 hun verdriet wegdrinken want er was nog steeds reden tot feest; Frank was jarig. Volgende week staan de mannen er weer, ditmaal thuis tegen IJFC.

  Odin 4 - De Meern 7: 1-0  ‘Odin 4 taaier dan biefstuk bij Mister Shi’

  Het is nog vroeg in de ochtend als Teun en Remi aankomen bij de kantine van VV-Odin om een plan uit te stippelen dat Odin 4 ontegenzeggelijk naar de 3 punten moet gaan leiden tegen De Meern. Dat gaat natuurlijk niet op een lege maag, dus wordt eerst het ontbijt assortiment van ‘Koek en Jopie’ uitgebreid getest.

  Odin kampt met personele problemen en de vermoeidheid begint bij een aantal spelers toe te slaan nu het seizoen bijna ten einde loopt. Jasper vluchtte naar Engeland toen hij geconfronteerd werd met de scoringsdrift van Paulina, Cees is naar de Filipijnen om samen met zijn vriendin een 2e cavia uit te zoeken als maatje voor zijn vorig jaar gekochte ‘Bertje’ en Cyro’s bijnaam ‘Takkie’ is sinds deze week gewijzigd naar ‘Knakkie’ door toedoen van de Montfoort-beul van de vorige wedstrijd. Lastig, hoor ik u denken. Zeker, maar gelukkig waren de tosti’s van Joop erg lekker.

  Aangezien Yorick zijn wandelstok was vergeten en Cyro dubbelgevouwen in een hoekje lag, was het aan Kylian ‘KyliKAN’ Mengelers om de familie-eer hoog te houden. Of in ieder geval niet nog dieper te laten zinken. Vlak voor de wedstrijd werd Odin geconfronteerd met de zoveelste tegenslag. Teun werd geveld door een helse stekende pijn in zijn rechter balzak (Remco’s woorden, we gaan er vanuit dat hij rechter testikel bedoelde). Na een bezoek aan de wc, waar Teun schreeuwend en puffend aan het strijden was, bleek hij gelukkig toch inzetbaar te zijn. Ook Martin kon beginnen aan de aftrap en deed dit, tegen alle verwachtingen in, zonder handschoentjes. Werkethiek, dat moest het sleutelwoord voor Odin 4 gaan worden deze wedstrijd.

  De wedstrijd begon prima voor Odin. Iedereen was scherp, Piet z’n haar zat goed en Remco had zijn schoenen niet verkeerd om aangetrokken. Wat wil je nog meer. Het werd al snel duidelijk dat dit geen makkelijke middag ging worden en dat deze wedstrijd alleen gewonnen kon worden door te bikkelen. Rechtsmidden Joost vond het na 7 minuten wel welletjes en ging met een blessure naar de kant (sterkte Joost). Vlak daarna was het raak, Guus komt vrij en schiet uit de moeilijke hoek richting doel. De keeper van De Meern kan deze inzet nog pareren maar Martin is er als de kippen bij en scoort met een intikker. Daarna wordt De Meern iets sterker maar tot grote kansen leidt het niet. Odin gaat met 1-0 rusten.

  In de rust wordt er hevig gediscussieerd over belangrijke zaken: het feit dat pinguïns geen knieën hebben, de reden dat Remco 40 briefjes van 5 euro bij zich heeft, de lengte van Jochems teennagels en de kleur van de ontlasting van Teun.

  De opdracht voor de 2e helft is duidelijk: parkeer de bus en gooi de boel op slot. Hiervoor werd sleutelfiguur Remco ‘de kruimeldief’ Dyson ingebracht en ook Tom maakte zijn entree. De voetbalwedstrijd veranderde in een aflevering van ‘Hakken, zagen en tegenhouden met Odin 4’, maar De Meern kwam maar niet door de uiterst solide verdediging heen. Uiteindelijk werden ze slechts één moment echt gevaarlijk. Na een fantastische pegel van afstand plukte Gust ‘Diva’ Depla echter de bal stijlvol uit de kruising. Odin wint, 1-0.

  Dit werd in de kleedkamer natuurlijk groots gevierd. ‘Kannetje’ Yorick gaf Teun een flinke klets op zijn spierwitte billen en Cyro stuiterde als vanouds door de kleedkamer. In de verplichte derde helft zijn de kannen weer eens niet aan te slepen en als het donker begint te worden komt daar om 16:45 ineens Moshe ‘Koorbal’ Heijnst  de kantine binnengelopen. Hiermee zet hij een nieuw record door maar liefst 3 uur en 3 kwartier na verzameltijd te arriveren. Als kers op de taart gaat vrijwel het gehele team uiteten bij Mister Shi. Op de weg daar naartoe is Remco toch wel de grote winnaar door straalbezopen, met zichzelf, een wedstrijdje ‘zonder handen bergaf fietsen met Tom achterop’ te doen.

  Dan nog even de vraag van de week:Hoe noemt Remco het als personen of bevolkingsgroepen een bepaalde cultuur overnemen en opgaan in de maatschappij waarin zij leven?

  A. Intrigatie
  B. Combinatie
  C. Spatie
  D. Constipatie

  Tot volgende week

  Odin 5 - DHSC 9: 2-2 ‘Thimo Zwiers neemt Odin 5 bij de hand in eerste gelijkspel’.

  Na vijf duels die werden verloren moest het vandaag toch echt gebeuren. Troosteloos onderaan in de beker was nog wel te accepteren, maar de twee nederlagen in de competitie zorgde toch voor ongeruste koppies bij de spelers van Odin 5, trainers, bestuur en niet te vergeten de grote groep supporters die zich elke week weer langs de lijn verzamelden. Een laatste plek in de competitie en een niet te noemen doelsaldo waren het resultaat. Waar vorige week Odin naliet zichzelf niet te belonen, hadden de ‘Matadoren’ op zaterdag 7 oktober maar 1 missie: De eerste punten moesten binnen worden gesleept.

  Voorafgaand aan de wedstrijd werd de tegenstander al geanalyseerd en kon worden geconcludeerd dat het wellicht mogelijk was ompunten te halen. De tegenstander had namelijk minder dik gewonnen van een tegenstander waar de tegenstander van vorige week ook van had gewonnen. Het feit dat we vorige week ‘prima’ meekonden, zorgde dat de wedstrijd alleen nog moest worden ‘uitgespeeld’. Ondanks de miezerregen waren de omstandigheden goed. 12 uur verzamelen was beter dan de 10 uur van vorige week, maar zorgde nog steeds voor gefronste wenkbrauwen. Echter was er in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden een heuse fanzone verschenen om ‘Onze rode Matadoren’ naar de eerste punten te schreeuwen; Thimo zag tot zijn verbazing zijn vader aan de zijlijn staan. De verbazing van Joost was echter groter toen hij zijn zusje samen met zijn huisgenoot ook aan de kant zag staan. Die hadden wat uit te leggen, maar dit moest maar na de wedstrijden gebeuren, want prioriteiten. Dit alles viel in het niet toen Sjoerd ‘exclusief’ van Kempen aangaf dat hij de avond voor de wedstrijd zijn mannelijkheid had mogen tonen aan het vrouwtje. Als dat geen voortekenen waren dat de Matadoren er deze keer echt klaar voor waren weten we het echt niet mee.

  Rekening houdend met de brakke koppies had aanvoerder Daan van Put gezorgd dat er 17 spelers aan de aftrap konden verschijnen. 17 fitte spelers konden zorgen dat er 90 minuten lang een fit team binnen de lijnen zou kunnen staan. Op papier in ieder geval.

  De eerste 15 minuten waren voor de roodhemden van Odin. Vanuit de verdediging, waar Kelvin stevast de bal kwam ophalen werd altijd voetballend de aanval gezocht. Dit leidde tot verschillende speldenprikjes. Mark ’Zlatan’ Peels had echter het vizier niet op scherp en schoot voor de verandering eens niet raak met een pisballetje. DHSC kwam er een echter een paar keer gevaarlijk uit, wat leidde tot een balletje op de paal en verschillende andere hachelijke situaties, maar die constant vakkundig werden tegengehouden door onze topkeeper Milan. De wedstrijd was ongeveer 20 minuten onderweg toen Daan en Mark een via een counter een gevaarlijke situatie konden creëren. Net voordat Daan de bal aan Mark gaf, werd geprobeerd onze aanvoerder onbesuisd onder uit te halen. Een gele kaart was het gevolg. Het was dan ook geen toeval dat de ‘Rode Matadoren’ juist op dit moment meer de aanval zochten wat resulteerde in het eerste doelpunt van de wedstrijd. Manuel ‘de bal is voor jou’ Quaden kwam aan de rechterkant opgestoomd, speelde naar Kelvin die via een combinatie met Mark ‘Tarzan’ Peels de bal aan Daan bracht. Daan gaf een prima voorzet die door de 2 centrale verdedigers niet goed op waarde werd ingeschat. In de hieruit voortkomende scrimmage kon Thimo ‘Talismannetje’ Zwiers zijn voet nog net achter de bal plaatsen en de bal vol in de touwen knallen. De ontlading die hieruit voortkwam was met geen pen te beschrijven.

  In het vervolg van de 2de helft, zeker nadat DHSC weer met 11 man speelde, kregen de gasten de wedstrijd steeds meer in handen. De backs ging wat hoger staan en de bewegende spelers zorgden steeds meer voor verwarring in de verdediging van ‘De Rode Matadoren’. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een afstandsschot, aangeraakt door Daan, viel pardoes achter Milan; 1-1. Na deze 1-1 snakten de mannen van Odin naar de rust. Konden ze nog ongeschonden de rust halen? Het antwoord was nee. Een terugspeel van Manuel naar Ted zorgde voor een miscommunicatie, waar je zelfs in de F’jes voor naar de bank werd gestuurd.  Het was dan ook een koud kunstje van de spits van DHSC om na deze fout de bal rechts naast Milan in de goal te prikken. Na deze goal vond de scheids het goed geweest voor de eerste helft. Met een dubbel gevoel gingen de heren de kleedkamer in. De Rode Matadoren speelden goed, maar hadden het geluk nog niet aan hun zijde. De 2de helft moest uitkomst gaan bieden.

  In de rust hield aanvoerder Daan een motivatiespeech waar zelfs Guus Hidding nog een puntje aan had kunnen zuigen. Vol goede moed gingen de heren dan weer het veld in. Het spelbeeld van de 2de helft was totaal anders. In voorgaande wedstrijden hadden de heren van Odin 5 al laten zien dat ze een betere longinhoud hadden dan de tegenstander en dat zij om deze reden een 2de helft konden neerzetten waar de Duitsers niks bij zouden zijn. Echter, ontbraken de doelpunten, in tegenstelling tot de Duitsers, hier wel.

  Met een paar nieuwe gezichten begonnen ‘De rode Matadoren’ aan de 2de helft. Het spelbeeld veranderde, zoals verwacht, drastisch. De heren van Odin hadden het meeste balbezit, zetten de verdediging van DHSC steeds meer onder druk wat een aantal mooie kansen opleverde. Via onder andere hoekschoppen waren er een aantal kansen te noteren, er werd een bal van de lijn, ware het niet met de hand, gehaald en onze Zlatan probeerde het zelfs met een omhaal. Helaas mislukte dit laatste jammerlijk. Aan de andere kant kwam DHSC er een paar keer gevaarlijk uit. 2 keer een situatie 1-op-1, alsmede een mooi afstandsschot, werden vakkundig gestopt door Milan ‘Showkeepertje’ Rikhof. Rond de 80ste minuut werd besloten om achterin 1-op-1 te spelen om zodoende de gelijkmaker te forceren; Thimo werd na zijn wissel in de eerste helft toch nog ingebracht. Het moge dan wellicht voor het verhaal geen verrassing zijn dat juist Thimo ’Talismannetje’ Zwiers De gelijkmaker maakte. De manier waarop was echter niet te verwachten. Het was rondom de 85ste minuut toen de bal via een combinatie tussen Stefan en Bram bij Thimo terecht kwam. Thimo liet de bal een beetje voor zich uit rollen en trapte toen zijn rechtervoet de bal met veel effect in de rechterkruising. De keeper stond aan de grond genageld en kon alleen maar applaudisseren. Met dit schot maakte Thimo zijn slechte spel van de afgelopen weken in een keer goed. Onder toeziend ook van zijn vader en het grote aantal supporters dat aanwezig was stak Thimo zijn handen omhoog en werd bedolven door de andere spelers. Na deze gelijkmaker gingen de heren op zoek naar de voorsprong. Deze kwam er nog bijna, maar een schot ging net voorlangs. Toen vond de scheids het goed geweest en floot voor het einde van de wedstrijd.

  Volgende week volgt de derby tegen de buren: Sterrenwijk 2. Een ploeg die 2 punten meer heeft dan ‘de Rode Matadoren’. Gezien het verloop van de vorige wedstrijden en de stijgende lijn die hierin op te maken is, durft deze journalist het bijna niet te zeggen, maar moeten de punten gewoon mee naar huis worden genomen. Wanneer Thimo dan zijn vader dan weer meeneemt en Joost zijn zusje en huisgenoot weer laat komen naar zijn wedstrijd, twijfelt hij al helemaal niet meer.

  Odin 6 - Voorwaarts 7: 7-1 

  Robert. U vraagt zich vast af waarom een wedstrijdverslag begint met een naam. Is dit de sterspeler, de man van de wedstrijd? Moet hij opgenomen worden in het eerste? Deze vragen zijn te beantwoorden met een woord: ‘neen’. Ik begin dit wedstrijd verslag met die naam, omdat de desbetreffende persoon nadrukkelijk vroeg om voor een keertje genoemd te worden in het wedstrijdverslag. Dus, bij dezen. Terug naar de belangrijkste bijzaak van het leven: voetbal. Wij traden dit keer aan tegen Voorwaarts. Bij zo’n naam heb je hoge verwachtingen en verwacht je aanvallend voetbal. In tegendeel, je had dit team beter Achterwaarts kunnen noemen, want daar dwongen wij hen toe afgelopen zaterdag. Aan de linker kant stond een grote kast, rechts een muur en daar tussenin liepen de boys van Voorwaarts. Het meest spectaculaire dat zij op de mat legden was de tien minuten lang durende dictatorachtige speech van hun aanvoerder. Of was het toch die rechtsback die helemaal tiereliers werd gespeeld en langs de kant van het veld zijn maaginhoud stond te legen... Oke. Terug naar de wedstrijd. Geen moment zaten wij niet in de wedstrijd. Het balletje geen spreekwoordelijk van voet tot voet en soms van lat tot hoofd, waarmee ik de 1-0 direct omschrijf. Voorzetje vanaf de flank, een volley die op de lat terecht kwam en een invliegende spits ?? aka voltreffer Vick ?? die met een snoekduik de bal binnenkopte. De 2-0 en 3-0 volgden al snel. Beiden gemaakt van buiten het strafschopgebied, beiden laag in het hoekje en beiden mooie goals, met dank aan Epko en Justin. En die twee hadden er de tweede helft ook nog wel zin in. In de kleedkamer werd het tijdens de theepauze al gezegd: ‘Schiet van afstand, hou de bal laag en probeer een stuit mee te pakken. Die keeper heeft die niet.’ Zo gezegd, zo gedaan. Epko schoot wederom van een afstandje binnen en niet veel later deed Marc hetzelfde. Inmiddels begon Voorwaarts steeds meer te schelden, schoppen en zeuren, maar zonder resultaat, want veel leverde het de zwartgroenen niet op. Integendeel, het tijgerde een persoon, een heel specifiek persoon die ik al eerder heb genoemd in dit wedstrijdverslag. Wie? Juist. Robert. Robert dacht: ‘Schoppen kan ik ook, maar ik doe het liever tegen een bal.’ De beste man voegde daad bij het woord. Na een schitterende ?? voor de FIFA-fanboys van respectievelijk XBOX One of PS4 onder ons ?? LB+Y -of L1+Driehoekje-pass van Jasper nam Robert de bal perfect aan en schoof hij de bal rustig in het netje. Een goed herstel na de blamage van vorige week. 

  Odin 7 - DWSV 4: 4-4 ‘Odin 7 in slotseconde naast DWSV’

  Het zevende heeft afgelopen zaterdag in eigen huis met 4-4 gelijkgespeeld tegen DWSV. Waar aanwinst Steve nog altijd ontbrak onder de lat, nam Wesley wederom de honours waar. Odin, spelend in het vertrouwde 4-3-3 systeem, begon aardig aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong. Een uittrap van Wesley werd verkeerd ingeschat door de DWSV-verdedigers en Luc kwam één op één met de keeper te staan. De spits faalde niet. Het lukte Odin in het vervolg niet om door te drukken en het veldspel liet steeds meer te wensen over. Zo hielp de ploeg de tegenstander in de wedstrijd. Bij de eerste kans voor uitploeg was het gelijk raak; een counter leverde een overtal situatie voor DWSV op en Wesley was kansloos op een inzet van dichtbij. Zo ontspon zich een vermakelijke eerste helft met aanvallen over en weer. Odin wist wederom op voorsprong te komen; Stijn schoot een afdraaiende corner van Rick van 16 meter tegen de touwen. Nog voor rust was het echter alweer gelijk. Slordig uitverdedigen van Odin-zijde (*Rick) werd ?? zij het met enig geluk ?? genadeloos afgestraft. Direct na rust scoorde Sjoerd met een zuivere kopbal in de hoek, helaas wel in het verkeerde goal: 2-3. Odin rechtte de rug en kwam op gelijke hoogte dankzij een prachtgoal van Dino, die een vrije trap van ruim 25 meter binnenschoot. Door de regen, het gladde veld en de gelijke stand ontspon zich een heuse vechtwedstrijd: veel passie, weinig goed voetbal. DWSV leek 10 minuten voor tijd met de volle buit naar huis te gaan toen het, wederom uit een snelle uitbraak de 3-4 scoorde. Odin ging va banque spelen. De in de eerste helft uitgevallen Johannes kwam de laatste minuten het veld in als stormram. Hoewel hij door hamstringperikelen niet in staat was te sprinten, zorgde hij voor de nodige onrust in de vijandige zestien. De ene na de andere bal werd naar voren gepompt en Johannes was met een kopbal dichtbij. In de slotminuut viel een afgeslagen voorzet voor de voeten van Bart, die van zo’n 10 meter genadeloos hard uithaalde en de bal de kruising instreepte: 4-4, tevens eindstand. Met 7 punten uit 3 wedstrijden is Odin gedeeld koploper in de zesde klasse. 

  Tot slot; onze gewaarde kracht op de rechterflank, meester Jos, viel uit met een zware blessure. In het ziekenhuis bleek dat er sprake was van een gebroken sleutelbeen. We wensen hem alle sterkte tijdens de komende periode van revalidatie. 

  Odysseus'91 11- Odin 8: 0-1

  Odin 8 was vandaag klaar om de titel te verdedigen, maar niet voordat er beschuit met muisjes werd gegeten en k3 werd gezongen voor HJ "De schaar" vd Berg ter ere van zijn pasgeboren zoontje. Er werd hard gevochten de 1e helft, beide teams wisten hier de nul te houden. Wel was deze helft gevuld met overtredingen. Van natte balletje die tijdens de aanname een handjevol keren tegen eigen hand gespeeld werd, wat resulteerde in een vrije trap voor de tegenstander, tot late sliding van de dolle stier op randje zestien. Odysseus speelde erg verdedigend, maar wel op de lange bal. De uitballen van hun keeper kwamen alleen tot de zestien... van Odin dan. Gelukkig stonden Erik, Mischa, Arie & Krijn in de levende muur en lieten er geen balletje langs. Ook Kenzo was vandaag overal te vinden van verdedigen in de zestien tot het lossen van zijn signatuur kanonskogel op het doel van Ody. Het middenveld had moeite met het voorkomen van balverlies, gelukkig wist de verdedigen ook hier raad mee. Erik schopte graag een balletje over de zijlijn, al leken deze wel gemikt op de snelweg achter het veld. Ook Chris was eindelijk terug van vakantie en was als een magneet aan de bal. Een setje noppen op zijn wreef leidde helaas wel tot een kleine blessure, beterschap Chris. Odin was in staat om iets minder op de lange bal te spelen en vaker het schot van afstand te pakken, hieruit kwamen talrijke mooie kansen. Met een stand van 0-0 en een ruime tijd gespeeld te hebben in de 2e helft kreeg el catapulto een vuile overtreding tegen in de zestien van Ody, er werd echter geen penalty toegekend. Daarna sterspeler Loek eindelijk het eerste doelpuntje voor Odin, van ruim buiten de zestien over de 2 meter lange keeper. Hierna viel het druk zetten van Odin wel weg, maar met dank aan de zuivere verdediging werd toch de nul behouden. Al met al een mooie wedstrijd om te zien vanuit de zestien.

  Odin VR1 - Altius VR2: 3-0

  "Zaterdag om kwart voor negen verzamelen dames!" Zegt trainer Mark op woensdagavond. Het was wel duidelijk dat de gOdinnen niet meer gewend zijn om zo vroeg op te staan in het weekend, aangezien het aantal gOdinnen dat stipt om 08:45 aanwezig was bij lange na geen elftal vulden.

  We speelden tegen Altius VR2 uit Hilversum, die dus nog véél vroeger op moesten dan wij. Echt zielig. Het waren erg jonge meiden, dit kon volgens trainer Mark twee dingen betekenen. Óf ze komen net uit de A en ze zijn heel erg goed, óf ze zijn juist niet zo heel goed. In ieder geval moesten we goed fysiek spelen, want de duels winnen we met onze extra bierkilo’s toch wel.

  Dit bleek inderdaad het geval te zijn: in de duels was Odin heer en meester. Centrale verdedigsters Nicole en Maartje vormden samen een goed blok. Altius had dat snel door en probeerde dan ook vaak om via de flanken lange ballen over onze backs te spelen. Ze braken een aantal keer door via de zijkant, maar in de eerste helft hebben ze amper kans op scoren gehad. Odin had ook moeite met scoren. De aansluiting tussen het middenveld en de aanval was niet goed, en spitta Lauren werd niet bereikt. Uiteindelijk opent Odin de score, door een snelle ingooi van Haima naar Romy (telt dat als assist?), die vervolgens van een redelijke afstand de bal laag in de linkerhoek schiet: 1-0.

  In de rust werden er een aantal speelsters gewisseld. Citty kwam erbij op het middenveld en Eva Wezenaar als back. Dit pakte goed uit: Met maar 2 uur slaap ging onze dierendokter in spé sterk de duels aan met haar snelle tegenstander. Citty, vol met energie, wist in combinatie met Romy en Daan het gat tussen het middenveld en de aanval te dichten en Lauren werd vaker gevonden. Romy bewees maar weer eens haar waarde, door na een goede bal van Citty Lauren weg te sturen met een prachtige steekpass, waarna Lauren koelbloedig kon afmaken: 2-0. Hierna was Altius het kwijt: ze wisten de aanval niet meer te bereiken en alle ballen werden keihard weggewerkt. Even later wist ook onze andere controleur, Daniëlle, Lauren weg te sturen in de diepte, waarna Lauren weer rustig afmaakte: 3-0. Lotte speelde zelfverzekerder dan ooit: ze kwam ver uit haar doel om de lange ballen op te vangen, maakte de ene sliding na de andere en wist haar doel schoon te houden.

  Delta Sports’95 VR3 - Odin VR2: 4-5

  Isn't it nice that Buienradar never let's you down? "Rain will start at 3pm" and boy, it was rainy, windy, and cold.. The first half, we played 9 vs. 10, very confused about why one of their players was always free. This made the start quite messy, still getting used to a lineup with one less in the field. Despite that, and after getting another player in the field so it was actually 10 vs. 10, we had many good passes and chances to shoot at the goal. About 20 minutes in, Pau scored the first goal and not long after, a second one went in! Our defense was doing well, but this did not mean that the other team didn\'t have their chances, because 10 minutes later they made a goal. By the time we finished the first half, we all looked like we rolled in the mud, showered with our clothes on, and rolled in the mud again. Because that\'s what we actually did.After Shamyi\'s chocolate, a bit of warmth and some dry clothes, we were ready to go at it again. After about 10 minutes into the second half, we scored another goal! Before they could even get the ball onto our half again, Pau took the ball, passed two of their players and scored the fourth goal. Not long after that, we changed to playing 9 vs. 9 (because we like to play nice and fair  ). The other team then managed to score two more goals. We had many more chances and missed out on at least two more goals, because we were supposedly offside. It seemed like the fifth goal was not going in at first, but Yvette managed to still kick it over the line! We ended with a final score of 4-5.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide