• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen zaterdag. Thuis wisten zowel Odin 2, Odin VR1 en Odin VR2 de winst niet binnen te halen. Odin 6 en Odin 7 wonnen wel. Uit verloor Odin 1, maar wisten zowel Odin 3 en Odin 8 de drie punten te pakken. Odin 8 wist zelfs met 0-8 te winnen. Odin 4 kwam niet in actie, aangezien de tegenstander last minute af zei.

  Dan het topscorersklassement. Zowel VR1 als het 2de wisten niet tot scoren toe te komen, Hans Pruim en Lauren Reijerink blijven dan ook beide op 2 doelpunten steken. Paulina wist eenmaal doel te vinden en staat met haar totaal op 19 op de tweede plek.

  Treurige tijden voor de redactie en de trouwe lezers van de verslagen; slechts 2 verslagen werden er ingestuurd. Wellicht was de kater na deze prachtige dag te groot. Als goedmakertje; een mooi kiekje van Odin 3.

  VIOD 1 - Odin 1: 3-2.

  Odin 2 - Maarssen 2: 0-2.

  VSC 8 - Odin 3: 1-3.

  De eerste echte lente dag was aangebroken en daar stond Odin 3 op het veld tegen de 'buren' genaamd VSC. Zoals altijd was niemand aanwezig op het afgesproken tijdstip en waarschijnlijk wist VSC dat. Aangezien er geen scheidsrechter was werd er een jongeman vanaf het terras geroepen en die deed zijn plicht erg goed. Weliswaar begon de wedstrijd een kwartier later maar dat maakte niet uit want het zonnetje scheen al mooi. 2 grote wijzigingen in het team aangezien Kevin en Herrie familieverplichtingen hadden werd Roald teruggeschoven vanuit het middenveld naar voorstopper en werd een oude bekende van Odin achter de geraniums vandaag getrokken en dat deed hij perfect. Mr Aap had namelijk binnen 1 minuut al een dot van een kans geblokt door de enige goede speler van VSC. Over en weer was het wel een harde wedstrijd en uit het niets kreeg Ziya de bal en schoot via de keeper keihard op de lat.

  Odin was niet onder de indruk van het spel van VSC en na een sterke aanval kon Mark prachtig de 1-0 binnen schieten.

  Helaas niet veel later was daar opeens de 1-1. Hoe dit kon weet ondergetekende niet aangezien hij heerlijk genot van het zonnetje met ogen dicht. Joost speelde een sterke wedstrijd maar voelde toch aan zijn knie dat off pist skien 2 weken geleden ook zo zn slechte kanten kan hebben.

  2e helft ging Odin weer sterk van start. Vooral achterin bij Odin werd een harde wedstrijd gespeeld tegen VSC. Nadat Roald een prachtige goed doordachte sliding inzette ging de spits van VSC naar de grond. IedereenĀ  van VSC schreeuwde het uit dat onze Meng een gele kaart moest krijgen met de nodige bekende handgebaren die daar bij horen.

  Menges kon 10 minuten rust nemen met een bebloede lip, een schoen in zn handĀ  en een verbaasde blik. Duidelijk onterecht gegeven. VSC hoopte door deze truuk hun stempel op de wedstrijd te drukken maar dat lukte gelukkig niet.

  Op het moment dat Menges weer binnen de lijnen kwam schoot hij vanuit de 16 na een prachtige pass van Engelaar vol in de linkerkruising. 1-2!

  Tot slot werd onze Mark nog 1op1 op de keeper gezet en gaf hij VSC de genadeklap toe. Net voor tijd 1-3.

  De 3e helft kon beginnen bij Odin en het was nog een prachtige lente avond.

  Odin 6 - SVM 4: 2-0.

  Odin 7 - DHSC 12: 3-1.

  FC Delta Sports '95 10 - Odin 8: 0-7. 'Dood aan Delta.. (Figuurlijk dan)'

  Ik wil graag beginnen met een shootout naar onze pijlsnelle buitenspeler, Tim. De beste man, die afgelopen zaterdag zijn directe tegenstander weer veelvuldig naar adem liet happen, combineert zijn werk tegenwoordig, vrijwillig, met een avondstudie. Een wedstrijdverslag schrijven paste dus niet helemaal in de planning, begrijpelijk! Kudo's voor de eerlijkheid. Daarom zal ondergetekende het verslag deze week voor zijn rekening nemen.

  Tevens een shootout naar onze enige echte Kleppe, die afgelopen zondag de marathon van Rotterdam heeft gelopen! Wat hem bezielde om dit te doen weten we niet, maar dat het rete knap is staat buiten kijf. Lekker bezig Kleppe!

  Dan terug naar de zaterdag. Ikzelf kon helaas niet deelnemen aan de wedstrijd. Net terug van een enkelblessure dacht ik het 7e 's ochtends te helpen met hun tekort aan spelers. Deze hoogmoedigheid werd echter bestraft met een bovenbeenspier die knapte als een elastiekje onder teveel spanning. Zo langzamerhand begint de bijnaam 'Arjen Robben van het 8e' geen misplaatste te zijn. Arjen Robben ja, maar dan zonder enig voetballend of tactisch talent.

  Enfin, de wedstrijd. Ik wil daar eigenlijk niet teveel woorden aan vuil maken. Dat zou namelijk nog een flinke berg zout in de wonden van onze Houtense tegenstander betekenen. Die arme rakkers, die hun zaterdag geheel vrijwillig besteden aan het trappen tegen het leer, maar hier eigenlijk helemaal niets van kunnen.

  Het feit dat het na 45 minuten tranentrekkend voetbal van de kant van Odin, op een nog droeviger veld, 0-2 (doelpunten Mischa en Chris) stond, zegt genoeg over de (ontbrekende) kwaliteiten van Delta.

  De tweede helft was gelukkig een stuk beter. De 0-3 heb ik helaas niet gezien. Onder het mom van: 'Je moet toch wat doen' was ik het hoognodige water in de bidons aan het bijvullen. Er is mij echter verteld dat Mischa met zijn 2e van de middag verantwoordelijk was voor deze goal. Na dit doelpunt was het Houtense verzet, wat al niet in grote mate aanwezig was, definitief gebroken. De goals van Joppie 2x, Tim en Chris volgden elkaar hierna in rap tempo op. Eindstand: 0-7.

  Het doelpunt van Chris verdiend nog wel een extra vermelding. Chris maakte zich namelijk schuldig aan een onvervalste vorm van 'matennaaierij'. Na een schot van de Raaf gaf hij de bal luttele centimeters voor de doellijn nog een klein zetje, waardoor de goal op zijn naam kwam. Elke aanwezige, zelfs met het zichtsvermogen van een garnaal, kon echter zien dat de bal zonder dit zetje ook wel over de lijn was gegaan. Bovendien deed hij dit ook nog in buitenspelpositie.. Chapeau Chris!

  Volgende week staat de topper tegen nummer 2 FZO op het programma. Inzet van deze wedstrijd is dan ook de 2e plek in de competitie! Ik heb er zin in!

  Erik 'Man van Glas' Tijsinger

  Odin VR1 - Wasmeer VR1: 0-3.

  Odin VR2 - DVSA VR1: 2-3.

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide