Odin 10 - DHSC 11 (2-1) - "Odin 10 koploper"

Het tiende heeft afgelopen zaterdag op eigen veld de koppositie gepakt in de zesde klasse. DHSC werd met 2-1 verslagen.
    De ploeg uit Ondiep startte zonder Rodney Sneijder, die om onduidelijke redenen niet eens bij de selectie zat. Aan Odinzijde waren de meeste grote namen wel van de partij: de lange keeper met het haarbandje, de nog langere barman op het middenveld en alleen maar vrijgezellen in de voorhoede.
    Odin wist echter in de openingsfase niet te overtuigen en de eerste forse kans was dan ook voor DHSC. De rechtsbuiten van de bezoekers spijkerde de bal kiezelhard op de lat. Odin wist daar weinig tegenover te zetten, maar kwam halverwege het eerste bedrijf wel op voorsprong. Onno wist met een corner boezemvriendje Stijn te bereiken, die de bal van dichtbij in de bovenhoek werkte.
    Odin ging met een blij gevoel de rust in en de spelers gaven elkaar over en weer complimentjes. Erg leuk om te zien hoe dit team in zo'n korte periode zo overdreven hecht is geworden.
    De tweede helft. Die moest ook nog gespeeld. Odin werd na rust wederom op eigen helft vastgezet, maar wist welhaast uit het niets de voorsprong te verdubbelen. De sterk spelende Onno kwam vanaf links naar binnen en wist met een geplaatst schot in de korte hoek de doelman te verschalken: 2-0. Odin had daarmee een riante voorsprong, maar DHSC gaf zich nog niet gewonnen, te meer daar er nog meer dan een half uur te spelen was. Odin probeerde de verdediging compact te houden, maar kon niet voorkomen dat DHSC een aantal keren gevaarlijk doorbrak. Dino bracht met een katachtige reflex redding op een schot in de linkerhoek. Aan de overzijde was Nick na een snelle uitbraak en een fraaie passeerbeweging dichtbij de beslissing.
    Tien minuten voor tijd was de spanning volledig terug toen DHSC de aansluitingstreffer maakte. Hachelijke minuten volgden maar het tiende hield dapper stand en boekte zo de tweede zege van dit seizoen. Met 7 punten uit drie wedstrijden is er een verdienstelijke start van de competitie.
    De derde helft. Die moest ook nog gespeeld. Christophe was de man van de derde helft. Hij etaleerde als barman zijn defensieve kwaliteiten door iedereen om een ID-kaart te vragen. Susan en Freek schalden ondertussen door de speakers en het was nog ontzettend lang onrustig.

Delta Sports '95 FC 7 - Odin 8 (2-2)

Profvoetballers krijgen 24 uur de tijd om een teleurstellende uitslag te verwerken. De voetballers van Odin 8 krijgen die tijd niet. Na 15 minuten moet de knop om. De Witte Bazoer hamert dit seizoen op het belang van een hechte teamband en voegde in de traditionele tactiekbespreking voor aanvang van de competitie de daad bij het woord door maar liefst vier teamuitjes op de agenda te zetten. Vandaag is de eerste.
    Direct na de wedstrijd wordt er nog flink geklaagd over het onrecht dat de ploeg is aangedaan. Over de ‘hands is hands-’interpretatie van de spelregels die de scheidsrechter slechts aan één kant van het veld hanteert en de domme pech van Erik. De Odin-goalie die eigenlijk alles goed deed bij de gemakkelijk gegeven penalty tegen (de bal viel op de hand van Mees), maar de bal desondanks net tussen zijn buik en het gras in het doel voelde glippen. En hoe het mogelijk is dat we deze wedstrijd niet hebben gewonnen, terwijl Delta welbeschouwd maar één kans heeft gecreëerd (die kopten ze over). Na een kwartier is het afgelopen met de nabeschouwing: tijd voor het teamuitje.
    De middagactiviteit bestaat uit het luisteren naar verhalen over gisten en het proeven van bier met verrassende smaken als paardendeken en zure kibbeling. Joppie mag gezien zijn status als man of the match – die hij verdiende door twee keer te scoren – kiezen wat voor bier er als laatste geproefd zal worden. Hij kiest voor licht, blond bier. Het wordt het zwaarste, donkerste bier dat ze hebben.
    Tijdens het eten kan de ploeg het niet laten om de veroorzaker van de ongelukkige tweede tegengoal om een verklaring te vragen. Het doelpunt waardoor Odin uiteindelijk tegen de verhoudingen in met een gelijkspel genoegen moest nemen. De schlemiel in kwestie: “Ik dacht ik loop gewoon in de bal. Ik dacht dat ie lager kwam. Het was niet mijn bedoeling hem in de goal te lopen.” Dat hij de bal in tegenstelling tot Erik wél met zijn buik raakte, levert hem de weinig geïnspireerde maar wel kloppende bijnaam ‘over-de-doellijn-Krijn’ op. Gelukkig neemt niemand hem zijn actie echt kwalijk. Ook omdat hij gedurende het gehele teamuitje alle rekeningen voorschiet.
    Meerdere Dikke Driezen later eindigt de avond in het voormalig jachtgebied van de Raaf. Nog eenmaal laat hij hier zijn gezicht zien voor hij zijn vleugels uitspreidt en de wijde wereld intrekt. Ondanks dat hij Odin 8 in zijn voorlopig laatste wedstrijd niet naar de overwinning heeft kunnen schieten, kan hij terugblikken op een waardig afscheid. Nu maar hopen dat hij nog genoeg geld overhoudt voor zijn wereldreis als hij straks alle Tikkies betaald heeft.