• Wedstrijdverslagen 03-02-2018

  Er werd afgelopen weekend slechts door een aantal teams van Odin tegen het leder geschopt. Odin 1, 2, 5, 7, 8 en VR2 mochten aan de bak, terwijl de overige wedstrijden bij Odin werden afgelast vanwege naar verluidt: ‘te veel gras op het veld’ en ‘onjuiste afmetingen van de cornervlaggen die een gevaar kunnen vormen voor spelers’. De wedstrijden die wel gespeeld werden waren overigens zeer vermakelijk. Laten we beginnen met de knappe prestatie van Odin 1, dat koploper Elinkwijk op de knieën wist te krijgen en de drie punten in eigen huis hield. Een hoofdrol werd vertolkt door de man die sowieso nooit op zijn knieën is te krijgen: ‘(D)roelof’!  Bovenaan deze pagina (of misschien ook wel niet, k*t systeem) ziet u een zeldzame maar uiterst effectieve actiefoto van dit keeperstalent, a.k.a. Viking,  a.k.a. rots én branding, die de pingel van Elinkwijk wist te stoppen en later als terechte ‘Man of the match’ werd verkozen. Meneer Koeman, kijkt u mee?

  Naast Odin 1 waren ook Odin 2, 7 en 8 verantwoordelijk voor een mooie driepunter. Voor Odin 5 kwam de tweede seizoenshelft een paar maanden te vroeg, wat resulteerde in een substantiële 4-0 nederlaag en ook Vrouwen 2 wist geen potten te breken in hun wedstrijd, het werd uiteindelijk 2-3.

  Op naar een nieuwe voetbalzaterdag zonder afgelastingen!

  Odin 1 - Elinkwijk 1: 2-1. ‘Hadden we Gust maar gehad’

  De derby waar al wekenlang iedereen naar uit had gekeken, Odin tegen Elinkwijk. En zoals een echte derby betaamt moest deze wedstrijd op echt gras gespeeld gaan worden. En daar was iedereen wel in zijn nopjes mee. Behalve Dirk. Die kon voor noppes heen en weer naar huis.

  Rene had zijn team op 3 plekken gewijzigd ten opzichte van vorige week. Zo mocht Mark nu van de aftrap beginnen ten koste van Tinus en startte Johan dit keer in de basis in plaats van Jules. Betekende ook dat Koen weer op de bank zat. Dat snapt niemand binnen Odin. Koen is de beste speler die Odin ooit heeft mogen hebben en deze jonge adonis mocht weer niet aan de aftrap verschijnen. Hier wordt een smerig spelletje gespeeld achter de schermen. Dat kan niet anders.

  Meest opvallende wijziging in de basis was echter een nieuwe keeper. In de keeperscarrousel van Odin was het nu de beurt aan Roelof. Hij probeerde er wel nog onderuit te komen door andere keepers naar voren te schuiven. Gelukkig kon er niemand, wat Roelof de kans gaf om uit te groeien tot man van de wedstrijd, maar daarover later meer.

  Om het maar eens chronologisch te vertellen beginnen we met eerste doelpunt van de dag. Die scoorde Terrence. Hoera. De tweede goal kwam op naam van Bas met een assist van Johan. Heel goed. 2-0. Makkie.  Om het zekere voor het onzekere te nemen werden de lange ballen weer van stal gehaald. Maarja geef die opdracht aan Luuk en Mark en ze doen niet anders. Mark dacht zelfs nog even op het kunstgras te spelen en schoot een breedtebal een heel stuk die kant op. Kansen leverde dit echter niet meer op in de eerste helft.

  In de rust etaleerde sterspeler Koen nog zijn traptechniek door bijna elke bal op de lat te trappen. Uiteindelijk was de eerste goede bal die hij raakte een bitterbal. De tweede helft werd daarna vooral ontsierd door twee rode kaarten aan de kant van Elinkwijk. Maar daarvoor nog een prachtige heldenrol voor Roelof en een van de beste spraakverwarringen op het veld die ik ooit gehoord heb. 

  Eerst de spraakverwarring: Odin kreeg een vrije trap en een speler van Elinkwijk bleef er maar hameren dat achteruit moest. Vooral Legendary Nummer 8 Thomas en Mark waren het hiermee niet eens en probeerde dit te voorkomen. Toen opeens nummer 8 het veld uitliep werd een en ander duidelijk.

  Toen bleek dat Elinkwijk zelf de spanning niet kon terugbrengen in de wedstrijd besloot Odin een handje te helpen. De eerste 2 pogingen om een penalty te veroorzaken mislukten nog jammerlijk, maar gelukkig was Pim er als de kippen bij om een voetje uit te steken. Aanvoerder Jack Tuyp nam plaats achter de bal en schoot de bal strak richting de kruising, maar met katachtige wereldredding pakte Roelof de bal. Klemvast! Blijkbaar was Hij niet op de hoogte van de gebruikelijke spanningsopbouw in wedstrijden van Odin 1. Hadden we toch maar Gust gehad.

  Spelers van Elinkwijk snapte er ook niets van, waarna een van hen pardoes de scheidsrechter omver knalde. Even daarvoor liet een andere speler in niet al te lieve woorden weten wat hij van Dirk vond, gevolgd door een aai over zijn bolletje. Met 11 tegen 9 werd het paniekvoetbal maar weer eens uit de tas gehaald. Voornamelijk Odin kreeg het niet meer voor elkaar de bal in de ploeg te houden. Kansen leverde het wel nog op, deze gingen er echter niet. Anders zou het rendement wel heel erg hoog worden en we moeten niet denken dat we kunnen voetballen. Het slotakkoord was voor Terrence en Legendary Nummer 8 Thomas die met bidons en ballen in de weer waren na een doelpunt van Elinkwijk en bijna de halve bank onthoofden. Verder dan dat kwam het ook niet meer en zo wint Odin met 2-1 van Elinkwijk.

  De Bilt 7- Odin 4: 2-2 (27-1-2018)  ‘Psycholoog Pim moet penaltytrauma Odin 4 voorkomen’

  Voorafgaand aan deze wedstrijd leek het alsof Odin 4 met 19 semi-fitte spelers het uitstapje naar De Bilt ging voltooien. Veel te veel natuurlijk. Gelukkig bestaat er nog zoiets als natuurlijke selectie en versliep Moshe zich voor de vijfde opeenvolgende keer (Gefeliciteerd met dit jubileum) waardoor hij wederom niet in de buurt van het voetbalveld te bekennen was. En waar Moshe schittert in afwezigheid, kon ook Tom natuurlijk niet achterblijven, hoewel dit slechts beperkt bleef tot een vertraging van 40 minuten vanwege de plotsklapse verdwijning van zijn tweewieler. We hadden deze dag ook iets te vieren! Opa ‘kannetje’ Yorick werd 34 en kreeg van zijn teamgenoten een prachtige scootmobiel.

  Het beloofde een clash te worden en dat werd het. Opstootjes, mooie doelpunten, kaarten, harde tackles en uiteindelijk penalty’s, de toeschouwer was de grootte winnaar bij deze wedstrijd. Daar leek het in het eerste kwartier overigens niet op. In het beginsel van deze bekerkraker leek het alsof de alcohol nog door de Odin-aderen gierde en zwalkte de bal en het complete team van zijlijn naar zijlijn voor het NK ingooien, dat overigens werd gewonnen door MC Kylikan.

  De laatste weken is er veel te doen geweest over de conditie van de kompanen van Odin 4. De regel ‘wie traint staat basis’ is totaal niet meer relevant omdat de andere 8 posities ook moeten worden ingevuld en tijdens een avondje stappen is gebleken dat het uithoudingsvermogen van Pia (moeder van Jochem) significant beter is dan dat van Pieter. Sancties zijn voorlopig uitgebleven.

  In deze wedstrijd komt Odin al snel op voorsprong. Joost rond knap af na een lekkere aanval en zet de 0-1 op het spreekwoordelijke scorebord. Lang kon Odin niet van deze voorsprong genieten, want 10 minuten later schuttert de verdediging en kan de spits van De Bilt eenvoudig afronden, 1-1. Odin wordt sterker, veel sterker. Jochem komt binnen de lijnen en hij heeft er zin in deze zaterdag. Binnen een half uur tekent hij voor de 1-2. Voor rust krijgt Odin via Yorick en vooral Jasper nog enorme kansen om de voorsprong verder te vergroten. Helaas vergeten de roodwitten zich te belonen voor het goede spel en blijft het 1-2. Na rust wordt het meer en meer een vechtwedstrijd. De fysiek sterke spelers van de Bilt maken het de Odin verdediging lastig en 20 minuten voor tijd wordt de 2-2 binnen geknikt na en afgemeten voorzet vanaf de zijkant. Odin gaat op jacht naar de overwinning, maar telkens voorkomt de uitblinkende keeper van De Bilt dat Odin voor de derde keer op voorsprong komt. De scheids fluit voor het einde en de wedstrijd zou moeten worden beslist door penalty’s. Deze penalty’s gingen niet zo best en zo eindigt het bekersprookje van Odin 4.

  Voorwaarts 3 - Odin 2: 1-4.
  Bilt De FC 7 - Odin 5: 4-0.
              

  Odin 7 - Meern De 9: 2-1. 'Odin 7 oppermachtig tegen oppermatig De Meern'

  Het zevende is 2018 begonnen met een 2-0 zege; in eigen huis werd De Meern vakkundig aan de kant gezet. Terwijl Sjoerd na een avond Ekko nog in bed lag, begon Odin met Bart en Freek achterin, Dino stond op doel. In de openingsfase tastten beide ploegen af; Odin had veelal de bal en voerde de druk steeds verder op. Rick en Joep waren dichtbij de openingstreffer, maar zagen hun pogingen stranden. Na een klein half uur kwam het zevende alsnog verdiend op voorsprong: Tom passeerde over rechts en bereikte Nick, die de bal onberispelijk in het dak van het doel schoot. Sjoerd was inmiddels gearriveerd en zag vanaf de bank dat Odin heer en meester was; Tom speelde een ijzersterke wedstrijd op rechtsachter en Onno ‘’Iniesta’’ Beumer dartelde als een ware Messi over het middenveld. Joep kwam een teenlengte te kort om de 2-0 binnen te schieten, na een magische steekbal van Onno. Op slag van rust verdubbelde de thuisploeg echter alsnog de voorsprong: Rick kwam door over de linkerflank en zag zijn voorzet via Joep bij Bart belanden, die droog binnenschoot: 2-0.

  Odin startte de tweede helft met twee verse doch brakke krachten: Sjoerd en Luc. Odin bleef beter, maar creëerde minder. Sporadisch kwam De Meern tot een aanval, maar steeds was Dino, die een solide partij keepte, alert. Zodoende kreeg de uitploeg geen moment zicht op meer en kon Odin de wedstrijd rustig uitvoetballen; zo werden de krachten gespaard voor de training van komende woensdag. Eindstand: 2-0.

  Patria 2 - Odin 8: 0-1.

  We komen aan bij een gebouw dat men in Roemenië nog te armoedig zou vinden om zwerfhonden in af te schieten. Het regent en het is koud. Binnen hangt een stel jongeren onderuitgezakt op aftandse banken. Alsof ze er de nacht hebben doorgebracht. Er klinkt van die Nederlandstalige autotune-herrie waarop je zusje zich laat vingeren door schorriemorrie van het VMBO. Standje oorverdovend. Op het veld schijnt de plaatselijke hangjeugd regelmatig voor de grap glasscherven rond te strooien. Kortom: genieten! De ware kelderklasse-liefhebber likt er zijn vingers bij af.

  Zodra het eerste fluitsignaal klinkt, ontvouwt zich een boeiend voetbalgevecht. De spitsen van Odin hebben het moeilijk tegen de zwaarlijvige verdedigers van Patria, die hen regelmatig modder laten happen. Gelukkig bezit Odin met Erik, Ronnie, Roelof en Krijn eveneens vier zwaargewichten, die als Panzertanks door de modder rollen en ieder gevaar neutraliseren. Lichtgewichten Kenzo en Mees bezitten de finesse die de spelers van Patria ontberen, waardoor Odin al combinerend de wedstrijd naar zich toetrekt.   

  Halverwege de eerste helft draait Loek weg en schiet vanaf een meter of twintig op doel. De keeper grabbelt, maar was dat schot niet ook gewoon loeihard? Hij bezorgt Odin in ieder geval een verdiende voorsprong: 0-1. Ondertussen besluit trainer Fonville om Roelof, Odins dolle stier, de frontlinie in te sturen. Men moet vuur immers altijd met meer vuur bestrijden. Roelof doet echter meer dan dat. Zoals Frank Demouge ook wel eens per ongeluk iets goeds deed, zo draait Roelof op slag van rust geniaal weg bij zijn tegenstander. Daarna jast hij de bal uiteraard hoog over.

  In de tweede helft heeft Odin het een stuk moeilijker. De combinaties lopen niet meer zo soepel, waardoor het van dik hout zaagt men planken-voetbal van Patria beter tot zijn recht komt. Met lange ballen en hard werken krijgen ze een paar goede kansen. Gelukkig bewijst Jan zich als een solide sluitpost. Aan de andere kant is Hekkens een van Patria’s menselijke bulldozers plots de baas en breekt gevaarlijk door op links, waarna hij David de bal in het strafschop toeschuift. De Portugees, die goed invalt, ziet zijn schot echter van dichtbij over de lat vliegen.

  Na negentig minuten staat een zwaarbevochten 0-1 op het scorebord. De spelers van Odin zitten onder de modder en voelen zich zo vies als hun gevingerde zusjes, alleen hebben zij er wél van genoten. Na dit soort wedstrijden weet je als liefhebber in de kelderklasse weer waarvoor je het doet.

  Odin VR2 - Hercules VR4: 2-3

  First game after the Christmas break for the Dames 2 ladies, and we\'ll all agree we did pretty damn good! Yes, we lost (3-2) to Hercules, currently first team of the championship, but we fought and gave them a run (literally) for their money.

  It was a cold cold day in Utrecht on Saturday 4th of February, so the fearless Dames 2 warriors, graciously supplemented by some awesome Dames 1 ladies, layered up to face the winter weather. It appeared quickly in the game that both teams had the resources (and immense talent) to win, and the two sides went head to head in a fairly equal fight from start to finish.

  Odin was however compelled to play very defensively, while our attack struggled to pass through their solid defence. Eventually, while our back players busied themselves to get the ball out on the right side of the field, an opponent appeared out of nowhere on the left, right on time to receive a pass and push the ball in our net. 1-0 for Hercules at half time.

  After warming up and discussing ways to improve our already pretty solid formation, Odin came back on the field for the second half ready to fight. It paid off pretty quickly with a beautiful shot from our new star Mia. First goal for her first game; welcome to the team you magnificent Californian champ!

  This didn\'t last, as after an unfortunate miscommunication on a corner kick Hercules found their way into our net again. Shortly after, another unlucky ball handling in front of our goal allowed them to score one more time. 3-1 with 10 minutes to go.

  Odin fought those last ten minutes with all their will and left-over energy. Mia, our savior, came through and gave us hope with a beautiful last-minute goal. I was unfortunately not sufficient for us to get points this week, but damn we fought and can be proud of ourselves. Watch out for us, we\'re coming for you!

  .

   

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide