• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Thuis werden er slechts twee wedstrijden gespeeld; Odin 2 speelde gelijk en Odin 5 verloor. Uit ging het Odin niet veel beter af, alleen Odin 4 wist te winnen. Odin 1 en Odin 8 speelden gelijk, en zowel Odin 3, Odin 7 en Odin VR2 verloren.

  Dan het topscorerklassement. Paulina vertoeft op het moment in het zonnige Mexico. De kans voor de nummer 2 en 3 om een inhaalslag te maken. Helaas werd de wedstrijd van VR1 afgelast en kon Lauren dus niet in actie komen. Hans Pruim speelde wel, maar wist niet te scoren. Paulina blijft vooralsnog dus dik bovenaan staan.

  Kiekjes van de week komen van Odin 3.

  Edo (U) 1 - Odin 1: 1-1, 8ste plek.

  Odin 2 - Eminent Boys 2: 1-1, 8ste plek.

  Domstad Majella 3 - Odin 3: 5-2, 2de plek.

  Het was koud en guur op die mistige zaterdag ochtend.

  De kraker tegen Domstad stond op het programma, dit was het moment om een gooi te doen naar het kampioenschap.

  Dit was echter niet terug te zien in de start van Odin 3. Na 5 min. moesten zij al vissen door gebrek aan scherpte. Dit betekende wel dat het ijs letterlijk gebroken was, want Odin kon binnen enkele minuten via Herr Schneeman op gelijke hoogte komen.

  Waar iedereen zou denken dat dit Odin wel zou wakker schudden bleek het tegendeel. Er mocht weer gevist worden na een (buitenspel?) doelpunt. En alsof dat nog niet genoeg was kon de 3-1 op het scorebord na miscommunicatie van  .... en ....!

  Gelukkig mocht er gerust worden voor lekkere warme thee. Misschien kon dat het tij keren.

  Schijn bedriegt, ook nu duurde het niet lang voordat weer 4-1 stond. Gelukkig was onze rots in de branding vanuit de verdediging mee naar voren te gaan om nog wat terug te doen; 4-2.  Nog even gas geven en misschien valt er nog wat te halen werd er gedacht. Ook deze droom spatte ineen en de einduitslag verscheen op het bord 5-2. Emiel deed ook nog een duit in het zakje door rood te ontvangen omdat hij een knuffel wilde geven aan de scheidsrechter. Jammer maar helaas. Volgende week weer een kans in de andere derby tegen Sterrenwijk.

  Nog een speciale SO naar kris Androg. Die nog sneller was dan zijn schaduw.

  IJFC 10 - Odin 4: 0-6, 6de plek.‘Your defense is terrified, Odin’s on fire!’

  Het beloofde dit keer een fabelachtige middag te worden in IJsselstein, het voetbal walhalla van Nederland. Dit stadje, dorp, buurtschap of wat het ook mag zijn, ademt voetbal en dat staat in schril contrast met de Odin vedettes, bij wie weinig adem te bekennen is, en waar, als dit wonder boven wonder wel het geval is, deze adem voornamelijk bestaat uit alcoholdampen en sigarettenlucht. Over lucht gesproken: er hing deze zaterdag een aardig laaghangend nevelgordijn boven de velden wat resulteerde in een 10 en-een-half tegen 11 situatie in de eerste helft omdat Jochem vanaf zijn middel in de wolken bivakkeerde. Desondanks maakte hij halsoverkop bijna de 0-1 met een matig-tot-redelijk ingeschoten vrije trap. De mist zorgde ook bij de verdediging van Odin voor de nodige problemen en het lukte niet om de hoge ballen in te schatten wat ervoor zorgde dat een aantal van hen erbij liep alsof ze hun geleidehond kwijt waren geraakt. Gelukkig schoten ook de spitsen van IJFC niet met scherp.. sterker nog, ze schoten helemaal niet.

  Maar nog even terug naar belangrijke zaken. In tegenstelling tot de afgelopen weken stonden, zaten en lagen er deze week liefst 17 spelers op het veld. Een nog grotere verrassing is daarbij dat Pieter dit keer in de basis begon. Coach Teun wilde duidelijk te tegenstander overdonderen. Odin was in de eerste helft beter en drukte aardig aan bij het pover spelende IJFC. Dit alles gebeurde overigens onder leiding van een behoorlijk sympathieke scheidsrechter, die af een toe een foutje maakte, maar daar zelf wel prima om kon lachen. Het was ook de zaterdag dat Yorick weer terug op aarde werd gezet, en de rest van het team duidelijk werd gemaakt dat niet alles wat Yorick raakt in goud verandert, maar vooral in doeltrappen voor de tegenstander. Yorick werd deze week trouwens nog wel in het zonnetje gezet en ontving een brief van de KNVB met felicitaties voor zijn hattrick. Dit moet dus betekenen dat er vorige zaterdag iemand bij de KNVB Yorick’s verhaal over zijn eigen hattrick heeft moeten aanhoren, onze excuses, maar gelukkig zal dit nooit meer voorkomen.

  Ook Pieter kreeg twee enorme kansen, maar besloot deze niet te verzilveren omdat hij toch niet op het wedstrijdformulier stond en dus ook geen Man of the Match kon worden. Het was al geen tropisch weer dit weekend en ook de eerste helft van deze wedstrijd was ook niet om warm van te worden.

  Voor IJFC is het maar goed dat het vuurwerkverbod er nog niet doorheen is, aangezien hun verdediging vrijwel de hele wedstrijd vuurpijlen bleef afvuren naar de in rood-wit gehulde bezoekers. De tweede helft gooit Odin het roer om, en wordt het welbekende “Tandje” erbij gezet. Dit moet gaan leiden tot flinke kansen in de tweede helft, maar: “Dat het een 100% kans is, wil nog niet zeggen dat ‘ie erin gaat” - Guus Brinkman, 2016 (getekend te Focus’07).

  Toch gaat het Odin de tweede helft voor de wind. Uit een corner maakt MC Kylikan met een verwoestend schot de 0-1, waarna het verzet is gebroken. Toen de mist een klein half uur later was opgetrokken stond het ineens 0-6, door doelpunten van allemaal spelers, mooi man.

  Volgende week is het tijd voor de derby: Odin - Domstad! KOMT DAT ZIEN!

  Odin 5 - IJFC 9: 0-1, 13de plek.

  Eminent Boys 5 - Odin 7: 2-0, 6de plek. 'Dramatisch Odin volledig de weg kwijt'.

  Het zevende heeft afgelopen zaterdag wederom verloren, ditmaal waren de Eminent Boys de gelukkige; 2-0. Het was koud, en ook de mist was nog volledig weggetrokken toen het zevende begon aan de uitwedstrijd in Zuilen. Een hoop brakke spelers; het was niet optimaal. Lang kon de ploeg niet van de gelijke stand genieten, na 21 seconden wist Eminent te profiteren van een ‘’defensieve misser’’.

  Wat volgde was een slag om het middenveld, Odin creëerde geen kansen, Eminent Boys zelden. Het was niet best. Na rust kwam het zevende iets beter uit de spreekwoordelijke startblokken. De druk werd opgevoerd, Sjoerd kwam in het veld als stormram in de spits. Na wat gekraakte schoten en gevaarlijke corners was de grootste kans voor Jaron, die na een vlot lopende aanval de bal in het zijnet schoof. Niet veel later viel de beslissing aan de andere kant, de spits van Eminent kopte na een snelle counter de 2-0 tegen de touwen. Odin spartelde nog wat, maar het stelde niet veel voor. Na afloop waren alle kleedkamers bezet, waardoor de verliezers in de gang konden luisteren hoe Eminent de overwinning vierde. Aankomende zaterdag bent u van harte uitgenodigd bij de volgende verliespartij van Odin 7, tegen De Meern.

  IJFC 12 - Odin 8: 3-3, 7de plek.

  Met wederom een goed gevulde bank vanwege de topinzet van de spelers van Odin 8 gingen ze op bezoek bij IJFC. Het was een koude grimmige ochtend met veel mist. HJ had met zijn uitstekend anticiperend vermogen een dekentje meegenomen tegen de ijskoude wind. Dit dekentje was echter een stuk efficiënter geweest als er daadwerkelijk een bank was. Met een prachtveld vol losse pollen, modderophopingen en geen Duck-outs kon Odin 8 aan de wedstrijd tegen de nummer 2 beginnen.

  Aan de eerste 10 minuten van de wedstrijd was af te lezen dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Toen kwam de spits van IJFC op wonderbaarlijke manier met een soloactie langs 3 Odin verdedigers en passeerde hij zelfs de befaamde Cassiljan. Een vroege tegenslag was niet iets waar Odin op gerekend had. Odin herpakte zich echter en begon weer te voetballen. Na een tijdje scoorde Loek de 1-1 omdat de keeper een bal niet klem kon houden. Echter werd daarna de goal afgefloten (naar mening van de Odin spelers onterecht) en kon Odin weer opnieuw beginnen met het pogen tot maken van een gelijkmaker. Tegen verwachtingen in viel daarna een tweede goal voor IJFC. De jongens van Odin gingen met een achterstand terug naar de warmte en knusheid van de kleedkamer, om vervolgens te reflecteren op wat er mis ging en tot de conclusie te komen dat de lange ballen over de flanken het meest effectief bleken. Vastberaden trotseerden ze de bittere kou om het tij te keren.

  Niet lang na rust viel een derde goal voor IJFC. Odin stond perplex, omdat je deze grote achterstand van het spel niet kon aflezen. IJFC slaagde erin hun kansen klinisch te benutten, iets waar Odin dit seizoen al vaker niet zo geweldig in is gebleken. Na de 3-0 kwam er een vechtlust op in Odin, een vastberadenheid om hier nog een spannende pot van te maken en wellicht toch een comeback te maken, ook al leek dit erg moeilijk. Door te vechten voor elke bal en stevig elk duel in te gaan begon Odin weer met het creëren van kansen. Na een bal op de lat en een paar andere nipte missers was het eindelijk raak, Loek scoorde de 3-1.  Het was te merken aan Odin dat ze hier meer dan 0 punten uit konden halen. Ze wonnen steeds meer duels en lieten zien dat ze fysieker waren dan IJFC. Er werden de nodige overtredingen gemaakt in deze duels, maar dat maakte de pot des te spannender. Bij een van de vele vrije trappen was het wederom raak. Nadat de bal in de kluts kwam schoot Ronny de bal tegen de keeper om hem vervolgens weer te ontvangen en keihard het doel in te rammen. 3-2 met nog iets meer dan 10 minuten op de klok. Odin begon direct met hard druk zetten na de aftrap, iets waar ze dit seizoen regelmatig op getraind en besproken hebben. De tegenstanders werden overlopen en daar was hij dan: de 3-3. Een prachtig afstandsschot van Mischa, met een mooie boog vloog hij over de keeper heen. De 2 centrale verdedigers van Odin lieten deze wedstrijd zien dat ze niet alleen sterk staan achterin, maar dat zei ook de kwaliteiten hebben om het net te vinden.

  Helaas voor Odin was er hierna weinig tijd over om gebruik te maken van het momentum dat zij mee hadden, en werd het na een paar minuten doorvechten 3-3. Het resultaat was 1 punt, maar het voelde als meer. Na een spannende en energieke pot voelde het voor veel spelers als een overwinning. Het scorend vermogen van Odin 8 was wedergekeerd, iets waar zij moeilijkheden mee hebben gehad, en iets waar zij hopelijk volgende week nog beter in blijken.

  Jonathan VR1 - Odin VR2: 3-2, 8ste plek.

  Just before sunset (aka 16:00 o'clock), Odin VR2 arrived at Jonathan's fort. It was cold, very cold. The mist of our breaths was clearly visible, but this didn't stop us. We started with a creative defensive positioning created by coach Sander. This began very well, with a banana-goal from attacking central-mid Marlies. Jonathan scored two goals (out of many keeper Jonne managed to skilfully stop). In the break, Sander proposed a full-out attack strategy, and because we had nothing to lose, we decided to give it a try. In the 2nd half, Doke scored a beautiful goal froma free kick. The pressure was on, and we fought a good and hard battle, but unfortunately lost 3-2.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide