Zwaluwen Utrecht '11 VR2 - Odin VR2 (1-4)

Daar zit je dan aan tafel. Met je tosti. Je hebt de ketchupfles gepakt. Je hebt trek. Schudden helpt niet. Je mept erop. Oh de dop zit er nog op. Ok nu dan. Nee. Er komt niks uit, hoe hard je ook je best doet. Na lang ploeteren komt er een minuscuul kwakje uit druppelen. "Nog een klein beetje" denk je. Dan gebeurt het. 80% van die hele fles komt eruit zetten alsof iemand een lawinepijl heeft laten afgaan daarbinnen. Er is geen houden meer aan en je eet nu ketchup met tosti.
    Dat gevoel. Dat gaat Odin vrouwen 2 dit seizoen ervaren. Lang hebben ze moeten wachten op de eerste drie punten van het seizoen, ondanks alle inzet op het trainings- en voetbalveld. Maar vandaag was het dan eindelijk zover. De ketchupfles is open.
    Het strijdtoneel was Kanaleneiland. 15 strijders, waaronder de geblesseerde speler/supporter Maaike, waren door het verschrikkelijke weer naar Zwaluwen gefietst. In de kleedkamer werden de natte kleren ingeruild voor het droge rood en wit. Het 4-3-3 van weleer werd weer uitlegd en er werd enthousiast geknikt op de meeste aanwijzingen van de coach.
    De zon was inmiddels doorgebroken en hierdoor was het lastig voor sommigen om het paars van de thuisploeg van ons aller rood te onderscheiden. Toch leek Odin daar het minst last van te hebben. Miljoenenaankoop Silvi opende namelijk al in de 13de minuut met een daverende knal de score. Vreugde alom.
    In de 23ste minuut kreeg Odin haar eerste corner. Er was de donderdag ervoor maar liefst 20 minuten besteed om een korte corner te oefenen. Silvi zou de corner nemen en Loulou of Feeke zou 'm erin peren. En warempel, het geschiedde. Silvi passte naar Loulou, die met haar linkervoet een uitstekende boogbal over de keeper plaatste. De 0-2 ruststand was een feit
    Vlak na rust toonde Zwaluwen teken van leven door een vrije trap binnen te lopen. Even leek het momentum te kantelen. Tot de 60ste minuut. Loulou zette één van haar vele dribbels in en was een verdediger te snel af. Deze trok aan de noodrem en Loulou ging neer. Penalty. Ondanks de eeuwenoude voetbalwet ging ze zelf achter de bal staan en schoot de bal beheerst in de rechter onderhoek. In de 83ste minuut gooide opnieuw Silvi de wedstrijd in het slot met een bekeken krul in de verre hoek. 1-4. Wedstrijd gespeeld.
    Na het laatste fluitsignaal was er dolle vreugde. Knuffels en high-fives voor iedereen. Eindelijk waren de weken van tomeloze inzet beloond met drie hele punten. De eerste drie. Het begin van veel meer.

Odin 8 - Domstad Majella 5 (0-1)  - 'Het is geen crisis'

Pijnlijk. Onherkenbaar gespeeld. Terecht verlies. Onnodig verlies. Verstoppertje spelen op het veld. Collectief falen. Bij Odin 8 stond men zaterdagochtend met het schaamrood op de kaken na afloop van de met 1-0 verloren topper tegen Domstad Majella 5. Vooral de manier waarop gaf te denken. Na uitschakeling in de beker aan het begin van het seizoen en het verlies van vorige week, zakte het elftal opnieuw door het ijs. Bij verlies komende zaterdag tegen Voorwaarts 5, de koploper van het rechter rijtje, dreigt de crisis dit seizoen vroeg toe te slaan aan de Laan van Maarschalkerweerd.
    Bij Odin 8 valt er vandaag heel wat te praten op de nabespreking. Vanaf de eerste minuut regende het werkelijk kansen voor uitspelende ploeg, terwijl Odin daar vrijwel niets tegenover zette. Het elftal mocht van geluk spreken dat Domstad het vizier niet op scherp had staan.
    Het eens zo vrolijk spelende team van coach Roel Fonfille lijkt te zijn verworden tot dolende bv'tjes. Het lijkt maar moeilijk te bevatten dat ditzelfde team vorig seizoen tot het einde meespeelde om de titel.
    Fonfille is dit seizoen dan ook niet te benijden. Al vanaf de voorbereiding oogt het rommelig. Spelers stroomden later in en keerden verre van fit terug. De eens zo hongerige ploeg lijkt zich liever te laven aan wereldreizen, baby's en verhuizingen. Fonfille zag zijn veelscorende spits De Zwarte Raaf zijn vleugels uitslaan richting het oosten en kreeg daar niets voor terug.
    Tegen Domstad stonden alle kanonnen dan wel eens samen op het veld, maar ook met verloren zoon Kenzo in de spits, Ron Beton achterin naast supervedette Mees en met de ooit bij Heerenveen spelende Chris op 10 werd er wederom verloren. Zaterdag wordt de rentree van Tim verwacht, maar de last op zijn schouders is haast onmenselijk geworden.
    Het is interessant om te zien hoe Fonfille omgaat met deze situatie. "Dit is voor mij ook de eerste keer", zei hij. Achter de coulissen staan oude bekenden Kleinknecht en Houtappel naar verluidt al te trappelen om het roer van het Odin vlaggenschip over te nemen. "Wij staan 100 procent achter de trainer", aldus Ruben.
    "Het is trouwens geen crisis," haastte Fonfille zich te zeggen.
    Volg deze crisis op instagram: vg_bal_odin_8