• Odysseus 10 vs. Odin 11

    Het was zaterdag 24 september 2022. Een dag die iedereen zal herinneren als de dag dat Siem subliem en Big Jossa debuteerde voor Odin 11. Voor beide debutanten een jongensdroom die uitkwam. Met een verbasterd citaat van John F Kennedy, probeerde de trainer de boel op scherp te zetten. Vraag niet wat het team voor jou kan doen, maar vraag wat jij kan doen voor het team. Inspirerende woorden van een trainer in het nauw, die na twee beker nederlagen zijn eigen hachje probeerde te redden.

    De eerste helft komt altijd voor de tweede. En zo geschiede het ook op de regenachtige zaterdag de 24ste van september. Big Jossa, wiens naam we niet zullen afkorten voor de jongere lezers en Siem Subliem, wiens naam we niet zullen afkorten voor de oudere lezers, speelden vanaf minuut één mee alsof ze al jaren deel uitmaakten van de geoliede voetbalmachine van Odin 11. Jaapie, normaliter een gelouterde rechtsback, mocht door de komst van nieuwe rechtsback Big Jossa zijn geluk als rechtsbuiten beproeven. En beproeven deed hij. Na een afvallende bal streepte hij de bal snoeihard tegen de touwen: 0-1. Even leek het een probleemloze voetbalmiddag te worden, totdat Odin 11 twee minuten later de 1-1 incasseerde. Gelegenheidsdoelman de dolle stier stond aan de grond genageld toen de gelijkmaker van dichtbij werd binnen gekopt.

    De tweede helft was er één om nooit meer te vergeten. Na drie jaar wierook gesnoven te hebben in Azië, veroverde de Raaf de bal door goed druk te zetten en vernederde hij de keeper door hem te passeren, zoals Robben in 2014 deed bij Casillas: 1-2. In het restant van de wedstrijd kwam Odin 11 tot aan de laatste 10 seconden niet meer in de problemen. Het waren 10 seconden waar je een boek over zou kunnen schrijven. Door een van richting veranderd schot moest doelman de dolle stier plots van koers wijzigen. Als een vlieg op een lepel stroop met tegenwind bewoog de dolle stier in tegengestelde richting en wist hij de bal nog net tegen de paal te tikken. Deze heldendaad leverde Odysseus nog wel een laatste kans op, aangezien de bal terug kaatste in de doelmond. Na een gezamenlijke krachtsinspanning van Mees en Krijn, kon de bal nog net worden weggewerkt, waardoor de gelijkmaker uitbleef en Odin 11 de eerste competitie zege van het seizoen kon bijschrijven.

    Na de wedstrijd verklaarde de nieuwe penningmeester van Odin Jaapie dat hij de flesjes bier met de geraamde inflatie van Prinsjesdag in prijs heeft moeten verhogen. Daar stond gelukkig tegenover dat het prijsvoorstel om kannetjes naar 13 euro te verhogen er niet doorheen was gekomen. Een opluchting, vergelijkbaar met de opluchting van de laatste 10 seconden van de wedstrijd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide