•  

    FZO 4 - Odin 11

    Jeugdig, fris en speels. Zo ziet het eruit vanaf de bank in Zeist, als ik naar de meisjes aan de zijlijn kijk. Ze dragen van die strakke Adidas-broeken in felle kleuren. Met een kritische blik bekijken ze afwisselend onze wedstrijd en die op het andere veld. Ik ken dit soort meisjes wel. Ze zijn aan het scouten. Na vele teleurstellingen hebben ze ontdekt dat je een geschikte man niet in de kroeg maar op het voetbalveld vindt. Pratende mannen zijn immers louter aan het liegen, maar voetballende mannen kunnen niet anders dan de waarheid spreken.

    Ik zie een flikkering in hun ogen als Joey aan de bal is. Ze herkennen in hem een man van avontuur die schijt heeft aan alles. Aan verdedigers, aan reguliere samenlevingsvormen en aan zelfscankassa’s bij de Albert Heijn. Als je als meisje je hart aan Joey verpand, sticht je of een commune in de Portugese bossen of je schrijft brieven terwijl hij in de gevangenis zit. In de Adidas-broeken van jonge meisjes zorgen beide scenario’s voor een aangename tinteling.

    Desondanks wenden ze hun blik al snel af van de wedstrijd van Odin 11 en scouten alleen nog op het andere veld. Dit komt doordat we spelen als jonge honden in de wei, maar dan wel als laffe honden die op hun rug gaan liggen, hun hals ontbloten en zeer bereidwillig zijn om de poep op te eten van andere honden om hun onderdanigheid te tonen. De tegenstander is echter te slecht, te oud en te zwak om ons effectief in onze bek te schijten. Het levert een schouwspel op van een amechtigheid dat de normaal zo bedachtzame Roel zich in de rust genoodzaakt ziet tot een stemverheffing. Wel staat het dan al 0-2. Odins exotische verrassing Babba zag kans om listig weg te draaien bij zijn breedgeschouderde maar stokoude cipier in de verdediging van FZO 4 en de 0-1 binnen te prikken. Ook Ben, Odins meesterbrein op het middenveld, scoorde een fraaie goal.

    De tirade van Roel is niet aan dovemansoren gericht, want in de tweede helft verschijnt er een ander Odin aan de aftrap. Als hoveniers schoffelen de spelers van Odin de ene na de andere FZO’er onder de graszoden. Er wordt gestreden voor iedere meter en dat is ook wel nodig, want Hekkens veroorzaakt in het begin van de tweede helft een strafschop waarna de voorsprong slinkt naar een penibele 1-2. Gelukkig staat de verdediging met Sunny Boy en MvdB als een huis. De wedstrijd wordt in het slot gegooid als Judas de 1-3 binnen schiet. Met vieze broekjes maar een schoon blazoen stappen we het veld af. Verwachtingsvol kijk ik naar de zijlijn, maar de meisjes in de Adidas-broeken zijn al weg. Niets is zo onverbiddelijk als een meisjeshart. Vandaag moeten de mannen van Odin zelf de grassprietjes tussen hun toompjes weg pulken.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide