• FZO 5 - Odin 11 (5-2)

Na een lange regenachtige fietstocht naar Zeist haasten we ons naar het afdakje naast de kantine van FZO. Zoals gewoonlijk komt Michiel aan in zijn korte broek en is Krijn zijn voetbalschoenen weer eens kwijt. Onder het afdakje krijgen we te horen dat we de kantine niet in mogen en dat we geen gebruik kunnen maken van een kleedkamer. We kunnen ons dus gezellig buiten op een halve meter afstand omkleden.

Nadat Roel, door het verliezen van “hoedje voor niet vlaggen”, klaarstaat langs de lijn van het veld met een paraplu begint de wedstrijd om 16:15. We hebben vooraf afgesproken om het compact te houden, wat de eerste tien minuten goed gaat. Joey, die een zware nacht (en ochtend) heeft gehad, krijgt na een paar minuten onze eerste kans waardoor we op 0-1 voorsprong komen.

Na deze tegenslag voor FZO besluit het team om onze ruimtes kleiner te maken. Wij hebben hier niet direct een antwoord op en besluiten om alle passes in de voeten van de tegenstander te spelen. FZO krijgt door deze gevaarlijke ballen zoveel kansen dat we snel met 3-1 achter komen te staan. Gelukkig kan onze nachtbraker nog een tweede goal maken, waardoor we in de rust nog maar met 3-2 achter staan.

In de rust wringen we onze kleding uit en genieten we even na van het kannetje voor Michiel vanwege een verkeerde ingooi. Na vijf minuten rust wil de scheidsrechter snel aan de tweede helft starten. Waarschijnlijk omdat de kroegen tegenwoordig om tien uur sluiten.

Beide teams gaan de tweede helft een stuk harder de duels in. Tijdens de tweede helft is er meer ruimte voor een aanval van onze kant, maar toch kunnen we er geen goal in prikken. We sluiten de tweede helft slecht af met een goal van FZO, door een wegduikende Roel, en een penalty die helaas ook verzilverd wordt. De frustratie is duidelijk merkbaar bij een groot deel van Odin 11.
    Tijdens de derde helft bij De Jonckheer in Zeist analyseren we de wedstrijd uitgebreid en besluiten we om FZO, ondanks de 5-2 nederlaag, thuis wel te verslaan.