• Hierbij de wedstrijdverslagen van afgelopen weekend. Er werden slechts vier wedstrijden gespeeld; Odin 1 speelde thuis tegen Faja Lobi en wist met 3-2 knap te winnen, ze gaan op de 5de plek de winterstop in. Odin 4 wist de Derby tegen Domstad te winnen met 4-2, en overwintert hiermee in de beker. Ook Odin 3 wist Domstad in de beker te verslaan en gaat tevens overwinteren in de beker. Odin 6 speelde uit te Odysseus en kwam niet verder dan een 2-2. De wedstrijden van Odin 2 en Odin VR1 werden afgelast.

Dan het topscorersklassement. Zowel de nummer 1, Paulina, als de nummers 2, Hans en Lauren, kwamen het weekend niet in actie. Nummer 3, Bas van Overbeek, wist wel tot scoren toe te komen, zijn totaal staat nu op 10.

Kiekje van de week komt van Odin 4. De spelers van Odin 4 kregen de dankbare taak om het kunstgrasveld sneeuwvrij te maken, waarna het veld alsnog werd afgelast. Chapeau.

Odin 1 – Faja Lobi KDS 1: 3-2, 5de plek.

Domstad Majella 4 – Odin 3: 1-4.

Aangezien we nog nooit verder gebekerd zijn had precies iedereen zich afgelopen zaterdag bedacht dat op het afgesproken tijdstip aanwezig zijn niet nodig was. Dat was het gelukkig ook niet. Net als vorige week stond een team van Domstad majella op het programma, dit keer gingen we gelukkig een stuk beter van start. Binnen twee minuten kreeg aanvoerder Zya een grote kans om voor de 0-1 te zorgen. In plaats van hem tussen de palen te schieten of af te leggen schoof hij de bal voor langs. Gelukkig is de man in vorm, Thomas, niet te beroerd om op zulke momenten het team op sleeptouw te nemen. Na ongeveer 15 minuten streept hij de bal vanaf zo’n 25 meter in de kruising. Even later wordt het, ondanks het overwicht van Odin, 1-1.  Halverwege de eerste helft moet centrale verdediger Emiel het veld verlaten met zijn arm uit de kom en besluit Roald centraal achterin te spelen. Odin wil koste wat kost met een voorsprong de rust in en gelukkig weet topscorer Mark S. dit waar te maken. Door na  een knappe actie van Zya in te koppen. 2-1 is de ruststand. De tweede helft zet Domstad meer druk en heeft Odin het op momenten lastig. Maar het houdt stand. Het laatste kwartier besluit Domstad meer risico te nemen en kan Odin op de counter spelen. Huurling Dirk weet de bal van een flinke afstand met enige geluk over de keeper te krijgen, 3-1. Vlak voor het eindsignaal heeft Roald nog een knappe sprint in huis. Hij zet op eigen helft de aanval op, speelt af op Fausto, die hem perfect op maat terug geeft zodat Roald de bal strak in de kruising weet te plaatsen. Eindstand 4-1.

Odin 4 – Domstad Majella 3: 4-2. 'Ook de weergoden krijgen Odin niet klein'.

Een mooi bekeraffiche voor Odin 4. Gisteren zou Odin voor het eerst in weken weer eens een wedstrijd gaan spelen, en dat tegen aartsrivaal Domstad. Tenminste, dat dacht de 18-koppige selectie bij betreding van het heilige kunstgras. Groot was dan ook de paniek, toen onverhoopt bleek dat er nog een mooie witte laag over het veld lag. Al snel bleek dat deze laag niet afkomstig was uit de tas van de recentelijk uit Colombia teruggekeerde Cees, dus werden er andere scenario’s in kaart gebracht. Om het veld sneeuwvrij te krijgen werden alle trekkers, scheppen, bezems, en strooiwagens van Utrecht ingeschakeld. Na 40 minuten scheppen lag het veld er picobello bij, maar werd het wel afgekeurd. Hadden we in ieder geval een mooie warming-up gehad. Op een naastgelegen grasmat kon de wedstrijd uiteindelijk doorgang vinden, met een vertraging van 45 minuten.

Odin en Domstad zijn aan elkaar gewaagd in de eerste 20 minuten. De eerste goede aanval is gelijk raak. Na een goede voorzet van Pim, schiet Martin de bal rustig in het hoekje, 1-0. Odin gaat stug door en even later krult Jochem een vrije trap van 25 meter heerlijk in de kruising. Alsof dit nog niet genoeg is, doet hij dit een kleine 10 minuten later nog eens dunnetjes over met een heerlijke lob over de keeper. Waar haalt deze jongen het talent toch vandaan? Volgens Ziya (Odin 3) komt het talent uit zijn familie. Geen idee wat dit nou eigenlijk inhoudt, maar Ziya was ervan overtuigd, dus het zal wel kloppen. Ook Jakko, die zijn wandelstok niet kon vinden en daarom niet op tijd was voor de wedstrijd, trakteerde ons op een stukje voetbalwijsheid met de uitspraak: ‘Bij mij is rechts niet helemaal links’. Zo dan, die kan op een tegeltje.

3-0, kat in het bakkie zou je zeggen. De tweede helft besloot Domstad echter direct een offensief op te zetten, waar Odin zichtbaar moeite mee had. Steeds meer duels werden verloren en 20 minuten na rust stond het ineens 3-2. Odin rechtte daarna de rug en probeerde weer te voetballen, wat even voor tijd resulteert in de 4-2 na een swingende slalom van Cyro. Supporters zijn uitzinnig van vreugde en het uitpubliek heeft een lange terugreis voor de boeg.

Vraag van de week:

Wat antwoordde Remco op de vraag hoe zwaar hij eigenlijk is?

1. 90 kilo, maar dat was om 18:00
    2. Te weinig, ik heb vandaag nog niet ontbeten
    3. Over 10 minuten in ieder geval 5 kilo lichter, want ik moet poepen
    4. Doe mijne maar met mosterd

Odysseus 91 9 – Odin 6: 2-2, 7 de plek.